شنبه ۱۹ خرداد ۱۴۰۳ |۱ ذیحجهٔ ۱۴۴۵ | Jun 8, 2024
فیلیپ تیه بو سفیر فرانسه در بازدید از دانشگاه ادیان

حوزه/ رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب گفت: گفت وگو میان ادیان و مذاهب و تربیت نیروی علمی در این راستا در دستور کار این دانشگاه قرار دارد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه  حجت الاسلام و المسلمین سیدابوالحسن نواب در نشست مشترک با سفیر جمهوری فرانسه درایران که در دانشگاه ادیان  برگزارشد، فرانسه  را به عنوان مهد علم و فکر توصیف کرد و افزود: این خبر خوبی برای ما است که سفرای فرانسه به قم سفر می‌کنند و ما فرانسه را مهد علم و فکر می‌دانیم. در قرون گذشته جنگ‌های دینی و مذهبی زیادی وجود داشته است.

رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب اظهارکرد: پیش‌تر جنگ‌های صلیبی و جنگ‌های جهانی رخ داده‌اند و بعد از آن، جنگ‌های دینی در جهان رخ داده‌اند. ازجمله جنگ بوسنی در قرن گذشته و در قرن بیست و یکم جنگ‌های مذهبی که متأسفانه عمدتاً در کشورهای اسلامی بوده است.

این مبلغ عرصه بین الملل ادامه داد: ما جنگ را بد می‌دانیم ولی جنگ به اسم دین را بدتر و جنگ به اسم مذهب را بدتر از همه می‌دانیم. ما معتقدیم دانشگاه ادیان و مذاهب باید گفت‌وگو بین ادیان و مذاهب مختلف را سرعت ببخشد و نیروهای علمی برای آن تربیت کند. این کاری است که دانشگاه ادیان و مذاهب در حال انجام آن است.

حجت الاسلام والمسلمین نواب  ضمن تأکید بر این‌که ارتباطات دانشگاه ادیان و مذاهب با فرانسه بسیار نزدیک است، افزود: ما برای ادامه همکاری‌ها کاملاً آماده هستیم. ارتباط ما با فرانسه بسیار نزدیک است. یکی از اعضای هیئت علمی ما برای تکمیل تحصیلات خود در دانشگاه سوربون به سر می‌برد و همواره میزبان کاردینال‌های فرانسوی در دانشگاه ادیان و مذاهب هستیم. خود من نیز با دانشگاه‌های فرانسه گفت‌وگو داشته‌ام و این همکاری‌ها ادامه خواهد داشت. ما در مراکز آکادمیک فرانسه دوستان بسیار خوبی داریم. ارتباطات فرهنگی ایران و فرانسه بسیار گسترده است و ما در فرانسه احساس غربت نمی‌کنیم.

در ادامه نیز احمدرضا مفتاح رئیس دانشکده ادیان نیز در این دیدار ضمن خیرمقدم به سفیر فرانسه گفت: بخش عمده فعالیت دانشگاه ادیان و مذاهب مربوط به ادیان مختلف است. مهم‌ترین نکته در بحث ادیان این است که دانشگاه ادیان و مذاهب به صورت تخصصی به ادیان مختلف می‌پردازد. مجموعه اعضای هیئت علمی حوزه ادیان، هم به طور تخصصی در زمینه ادیان مختلف فعالیت می‌کنند و هم رشته‌های فعال در دانشگاه، به صورت تخصصی است.

وی افزود: موضوع ادیان در دانشگاه‌های ایران به صورت کلی تحت عنوان ادیان و عرفان ارائه می‌شود ولی در دانشگاه ادیان و مذاهب به صورت تخصصی دنبال می‌شود. هم‌چنین مباحث عام مربوط به دین‌پژوهی نیز در دانشگاه ادیان و مذاهب ارائه می‌شود. اخیراً نیز رشته جدید مطالعات قرآن و کتاب مقدس ایجاد کرده‌ایم. هم‌چنین تا کنون حجم قابل توجهی از آثار در زمینه ادیان به خصوص مسیحیت، تألیف و ترجمه شده است.

مفتاح با اشاره به این‌که اولین مجله تخصصی در حوزه ادیان و مذاهب مربوط به دانشگاه ادیان و مذاهب است، گفت: آثار ما نشان‌دهنده آن است که بدون آن‌که بخواهیم متعصبانه به بحث نگاه کنیم، سعی کرده‌ایم آثار مرتبط با هر دین را ترجمه کنیم. از جمله کتاب تعالیم کلیسای کاتولیک که با حضور کاردینال توران در رم رونمایی شد و در این زمینه با پاپ راتزینگر دیدار کردیم.

وی افزود: می‌کوشیم در زمینه ادیان کار تطبیقی انجام دهیم. با تربیت دانشجویان ما، سطح دانش دینی در ایران بالاتر رفته است و هرچه این اطلاعات درست باشد، از بسیاری از سوء تفاهم‌ها جلوگیری می‌کند. ما در عین حال که یک فعالیت کاملاً آکادمیک داریم، این فعالیت کمک می‌کند در عرصه‌های فرهنگی و اجتماعی هم بتوانیم در زمینه تفاهم و صلح تأثیرگذار باشیم. برای ما بسیار مهم است که مباحث ادیانی را به صورت آکادمیک دنبال کنیم تا از بسیاری از سوء تفاهم‌ها جلوگیری کنیم. به همین خاطر در بسیاری زمینه‌ها با دانشگاه‌های خارج از کشور ارتباط داریم.

انتهای پیام / پوست چیان

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha