چهارشنبه ۲ خرداد ۱۴۰۳ |۱۴ ذیقعدهٔ ۱۴۴۵ | May 22, 2024
مهدي مقامي

حوزه/ معاون فرهنگی اجتماعی سیاسی حوزه علمیه خراسان با اشاره به فعالیت و برنامه های این حوزه در عرصه وظایف مربوطه، عملکرد انجام شده را مطلوب ارزیابی کرد.

به گزارش خبرگزاری حوزه از مشهد، حجت الاسلام مهدی مقامی، معاون فرهنگی اجتماعی سیاسی حوزه علمیه خراسان، در نشست دیده بانی حوزه با عنوان کرسی نقد و بررسی عملکرد قرآنی، اخلاقی، اجتماعی و سیاسی گفت: برای اینکه به دریافت نسبتا بهتری دست یابیم، لازم است وضعیت گذشته، حال و آینده را متصور شویم.

وی گفت: موضوع فرهنگی، اجتماعی و سیاسی به لحاظ ستادی در گذشته در قالب دفتر فرهنگی تربیتی فعال بود که در سال ۹۵ پس از حکم انتصاب از سوی رهبر معظم انقلاب، معاونت های فرهنگی و تبلیغ ایجاد شد.

حجت الاسلام مقامی، به فعالیت مسئولان فرهنگی در مدارس علمیه اشاره و خاطرنشان کرد: بعد از حکم انتصاب اعضای شورای عالی این حوزه، مسئول فرهنگی به عنوان افسران جنگ نرم به ویژه در مدارس علمیه برادران که بیش از ۳۰ طلبه داشت، تعیین شدند که یکی از اتفاقات خوب این دوره است.

وی با اشاره به جمعیت ۴۲هزار نفری طلاب و روحانیان که از این میان ۲۵ هزار محصل در استان های خراسان حضور دارند، ابراز کرد: هدایت و برنامه ریزی، موضوع دیگری بود که با استقرار تیم جدید مدیریت حوزه علمیه خراسان، برنامه های فرهنگی مصوب و اجرا شد.

نگاهی گذرا به ۵ عرصه فعالیت ها

اخلاق و تهذیب، سیاست و جامعه، قرآن و عترت، جهاد، ایثار و شهادت در کنار مشاوره و خانواده ۵ فعالیت در قلمرو معاونت فرهنگی است که حجت الاسلام مقامی از آن به عنوان مسائل جاری این معاونت نام برد و از برنامه ریزی برای مدارس سطح ۲ و ۳ گفت که در قالب کانون های فرهنگی متناسب با نیازهای حوزه و جامعه فعالیت می کنند.

رویکرد کمیته انضباطی

معاون فرهنگی اجتماعی سیاسی حوزه علمیه خراسان به مقوله نظارت و ارزیابی نیز اشاره و خاطرنشان کرد: یکی از اتفاقات مبارک در چند سال اخیر، کمیته انضباطی بود که در گذشته این مسئله بیشتر رویکرد حراستی و صیانتی داشت اما مسئله به این معاونت واگذار شد و به طور مثال، حدود ۸۰ درصد از مسائل اخراج آموزشی که عمدتا به علت مباحث اقتصادی بود، برگشت خورد.

وی با بیان اینکه مسئول فرهنگی هر مدرسه موظف به پیگیری و مشاوره در کمیته انضباطی آن مدرسه است، اظهار کرد: یکی از کارهای برنامه ریزی شده، مشاوره برای طلاب در شهرستان ها است زیرا آنها امکانات لازم را ندارند و به این علت استاد اعزام می شود.

حجت الاسلام مقامی با تاکید بر حمایت از برنامه‌ هایی که در قالب امور ابلاغ شده، انجام شود، تصریح کرد: بخش عمده بودجه حوزه علمیه خراسان در حمایت از برنامه های فرهنگی تربیتی مدارس مصرف می شود. البته در شرایط سختی بودجه ای و مالی هستیم و تعهدات دولت قبل عملی نشده و حمایتی صورت نگرفته است.

اقدامات

معاون فرهنگی اجتماعی سیاسی حوزه علمیه خراسان از راه اندازی برنامه های مرتبط در مجتمع های مسکونی برنامه برای خانواده طلاب گفت و آن را در راستای ضرورت های ایجاد شده و خدمت رسانی لازم، عنوان کرد.

وی با اشاره به اینکه همه فعالیت ها بر اساس نظام نامه ها، ابلاغ ها و اسناد بالادستی این حوزه است، ابراز کرد: یکی از برنامه‌های معاونت فرهنگی، موضوع قرآن و عترت است که به طور مثال در کنار سایر فعالیت تحفیظ قرآنی برخی مدارس، طرح قرآنی تنزیل در موضوع حفظ برای مدت ۵ سال اقدام می‌شود که هیچ گونه تداخل آموزشی و پژوهشی متوجه آن نیست. در این طرح که از سال گذشته شروع شده، هم اکنون بیش از ۸۰۰ نفر فعالیت دارند و برخی تا جزء چهارم و پنجم را حفظ کرده‌اند.

حجت الاسلام مقامی از اعزام مبلغ مفسر در طرح «مهیمن» به ۲۵۰ جلسه قرآنی سطح شهر مشهد از سوی معاونت فرهنگی نیز گفت که به ویژه این برنامه در ماه های مبارک رمضان از سال ۹۷ اجرا شد.

تربیت ۶۰ قاری مجلسی خوان و تحصیل ۹۰۰ طلبه در سطوح ۲ تا ۴ در رشته های قرآنی و آموزش ۴۵ طلبه متخصص فضای مجازی از دیگر کارهایی بود که معاون فرهنگی حوزه علمیه خراسان در کنار فعالیت ۹ مدرسه تخصصی اخلاق و تربیت گزارش داد.

شهدا، ظرفیت معنوی حوزه

وی به ظرفیت معنوی حضور ۴۲۰ شهید روحانی در این حوزه اشاره و ابراز کرد: علاوه بر تشکیل کانون ایثار و شهادت و ایجاد کانال نفوس مطمئنه که به یاد شهدای حوزوی این خطه می پردازد، ۱۷ یادواره شهدا در ۱۷ شهرستان در هفته بسیج برگزار شد.

پاسخ به سوالات

در ادامه این نشست، سوالاتی پیرامون ارزیابی خود از فعالیت ها، تلاش های قرآنی، فضای مجازی، تربیت بدنی و ورزش، مشاوره، ازدواج و... مطرح شد که حجت الاسلام مقامی توضیح داد.

حجت الاسلام مقامی با بیان اینکه در تابستان هر سال برنامه ریزی برای سال تحصیلی جدید با استفاده از ظرفیت اساتید در قالب کارگاه‌ها و کمیته‌های مختلف انجام می شود، گفت: رویکرد فرهنگی را رو به رشد می بینیم و در سال اخیر حرکت تحولی شکل گرفته است.

مرجعیت قرآنی حوزه

وی مرجعیت قرآنی برای حوزه علمیه خراسان را رویکرد این معاونت خواند و اظهار کرد: همانطور که گزارش شد، طلاب حوزه علمیه در موضوع قرآن و عترت می‌درخشند.

تبیین اندیشه امامین انقلاب

معاون فرهنگی اجتماعی سیاسی حوزه علمیه خراسان، حضور در بیت اساتید و استفاده معنوی از ایشان و اجرای طرح مطالعاتی شهید مطهری را از دیگر فعالیت ها برشمرد و با تاکید بر اینکه یکی از افتخارات این معاونت آن است که فعالیت ها در موضوع سیاسی اجتماعی بر محور اندیشه امامین انقلاب اتفاق افتاده، اظهار کرد: طرح تربیت مربی انقلاب اسلامی از سال ۹۷ شروع شد و در پایان سال ۹۹ اختتامیه آن برگزار گردید. اجرای خیلی از برنامه ها و مسابقات در مدارس بر رویکرد اندیشه های امامین انقلاب می باشد.

توسعه خدمات مرکز مشاوره

وی همچنین به مسئله تجرد طلاب و اهمیت ازدواج آنان اشاره کرد و گفت: حدود ۱۰ هزار طلبه در سن ازدواج از ۱۷ تا ۴۰ هستند که می توان از جمله فعالیت های مرکز مشاوره به این موضوع اشاره کرد.

حجت الاسلام مقامی با بیان اینکه با حضور کارشناسان مرکز مشاوره در مدارس شهرستان ها، فعالیت های آن گسترش یافته و فراتر از مشهد رفته است، یادآور شد: اجرای برنامه ها با سلیقه مدیران مدارس است و انتظار می رود که با تدبیر مدیر در کنار امور آموزشی و پژوهشی، مباحث فرهنگی بیش از پیش اقدام شود.

مرکز خدمات، متولی ورزش است

وی در پاسخ به پرسشی درباره ورزش و تربیت بدنی، اظهار کرد: اگر چه نسبت به این امر جلسه داشته و برنامه ریزی کرده ایم اما مرکز خدمات متولی خدمت رسانی در حوزه ورزش است که از این مرکز می خواهیم مسئله تربیت بدنی و نشاط طلاب تقویت شود.

معاون فرهنگی حوزه علمیه خراسان از اهمیت توجه به نظام تربیتی گفت و راستی آزمایی و بیان اشکالات در کارها را با نگاه به اصل عدم صحت گزارش ها، قابل قبول دانست که بر همین اساس اقداماتی صورت گرفته است.

وی همچنین از برنامه های تربیتی برای خادم، آشپز و سایر مسئولان مدارس خبر داد که در قالب ضمن خدمت تعیین می شود.

واکسینه شدن در فضای مجازی

حجت الاسلام مقامی در ادامه با اشاره به مسئله آسیب های فضای مجازی، گفت: با شیوع بیماری کرونا، مشکلات این عرصه و بستر لازم برای لغزش ایجاد گردید که برنامه هایی برای برون رفت از این آسیب ها طراحی شد.

وی افزود: سال ۹۷ به طور جدی سواد رسانه‌ای سواد رسانه ای در مدارس تدریس شد و در واقع به نوعی واکسینه شدن در این موضوع اتفاق افتاد و حوزه علمیه خراسان برای ورود به این عرصه خود را مهیا کرد.

امتیاز معاونت فرهنگی زیر ۱۵ نیست

معاون فرهنگی حوزه علمیه خراسان در پاسخ به این سوال که چه امتیازی به عملکرد خود می دهید، گفت: حجم گسترده ناتوی فرهنگی و ابزار فضای مجازی بر پیکره کشور قرار دارد و بر همین اساس تلاش خود را به کار بردیم تا بتوانیم بگوییم نمره فعالیت های ما زیر ۱۵ نیست. به طور قطع، چالش، اشکال و ضعفی که بر اساس تغافل و ناتوانی باشد، نداریم؛ بسیاری از این کاستی ها به خاطر تنگناها و محدودیت ها بوده است که اگر نبود، بیشتر سرفراز بودیم.

انتهای پیام/۳۱۳/۲۵

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha