سه‌شنبه ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ |۲۸ شوال ۱۴۴۵ | May 7, 2024

حوزه‌نیوز: تا روز موعد یک هفته بیشتر نمانده است، جمعه آینده ملت همیشه سرافراز ایران اسلامی بار دیگر معتمدین خود را برای حضور در یک دوره چهارساله به خانه خود می‌فرستند.

بازخوانی بیانات رهبر معظم انقلاب در طول سالیان گذشته راهنمای خوبی برای انتخاب اصلح است، حوزه نیوز بخش‌‌هایی از رهنمودهای خلف صالح خمینی کبیر را در آستانه انتخابات نهم مجلس منتشر می‌کند.

*دور شدن از فضایل مردود است

مجلس‌ شوراي‌ اسلامي‌، نقطه‌ي‌ اميد نظام‌ و مظهر اقتدار و اختيار ملت‌ است‌. جايگاه‌ مقدسي‌ است‌ كه‌ هميشه‌ و در همه‌ي‌ احوال‌، مي‌تواند و مي‌بايد رأي‌ و اراده‌ي‌ ملت‌ مسلمان‌ و انقلابي‌ را به‌ كرسي‌ بنشاند و مصلحت‌ مردم‌ را در شكل‌ مقررات‌ لازم‌الاتباع‌ در بافت‌ و رفتار نظام‌ و حكومت‌، تضمين‌ كند. خانه‌ي‌ مردم‌ و ملجأ دولت‌ مردمي‌ و مظهر ارزشهاي‌ اسلام‌ ناب‌ محمدي‌(صلي‌الله‌عليه‌واله‌) و به‌ تعبير امام‌ حكيم‌ و فقيدمان‌، عصاره‌ي‌ فضايل‌ ملت‌ است‌. در اين‌ مجلس‌، دور شدن‌ از فضايل‌ و پايبند شدن‌ به‌ اغراض‌ شخصي‌ و گروهي‌ و آلوده‌شدن‌ به‌ هوي‌هاي‌ سياسي‌ و نفساني‌، از هركس‌ كه‌ باشد، مردود و محكوم‌ است‌. 1368/10/1

*معیارهای نماینده اصلح

آن نماينده‌يى كه وارد مجلس مى‌شود، بايستى يك انسان صالح باشد؛ حالا در چه حدى از معرفت و علم و توانايى باشد، آن چيزهايى است كه قانون معين كرده و مردم طبق آنچه كه صلاحشان هست، ان‌شاءاللَّه تشخيص خواهند داد و تصميم‌گيرى خواهند كرد؛ ليكن شما به عنوان يك ابزار اطمينان، نگذاريد كه خداى ناكرده در اين طريق اختلالى به وجود بيايد. اگر كسى فاسد است - فساد مالى، يا فسادهاى گوناگون اخلاقى، يا فساد عقيدتى و سياسى - اگر كسى فتنه‌گرى مى‌كند، نظام را تضعيف مى‌كند و كارايى دستگاهها را از آنها مى‌گيرد - به تعبير رسايى كه بين مردم رايج است: چوب لاى چرخ دستگاه مى‌گذارد - واقعاً نمى‌تواند در آن تريبون به آن عظمت حضور پيدا كند؛ او نبايد وارد مجلس بشود. آن كسانى كه واقعاً رفتار و اعمال و گفتار آنها حاكى از اين است كه براى خاطر هر انگيزه‌يى - يا به انگيزه‌هاى سياسى، يا به انگيزه‌هاى شخصى و خصلتى - با نظام مقابله دارند، اينها نبايد وارد مجلس بشوند؛ از اين جهت بايستى خيلى رعايت كرد. (۱۳۷۰/۱۲/۰۴ )

*مجلس مظهر اراده حاکمیت و مردم است

مجلس در نظام اسلامى داراى نقشى حقيقى در اداره و هدايت كشور است و درست ايفاء كردن اين نقش تأثير عميق و تعيين كننده يى در سرنوشت و مسير و جهت گيرى‌هاى اصلى كشور، به جاى مى گذارد.

مجلس شوراى اسلامى، به معناى حقيقى كلمه، مظهر اراده و حاكميت مردم است و همان طور كه تشكيل آن با اراده ى ملت است، تصميم گيريها و جهت گيرى كلى آن نيز بايد طبق اراده ى مردم و منطبق با نيازهاى آنان باشد.

مشروعيت مجلس به رعايت احكام الهى است، و در نظام اسلامى همه ى اركان و اجزاء نظام، چنين اند. نمايندگان محترم لازم است كه با دقت و رعايتى به اندازه، مصوبات مجلس را از مخالفت با مقررات شرعى، بركنار بدارند

مجلس، فراهم آمده ى خون مقدس شهدا و محصول مجاهدتهاى عظيم اين ملت و يكى از نقاط اميد روشن براى آحاد مردم است. هر دقيقه وقت اين مجلس با مقياسهاى مادى و معنوى، داراى ارزش والايى است و هيچكس حق ندارد اين سرمايه ى گرانبهاى ملت را به هدر بدهد يا صرف كارها و مباحثات كم ارزش كند. پيام به مناسبت افتتاح چهارمين دوره مجلس شوراى اسلامى (۱۳۷۱/۰۳/۰۷ - ۰۰:۰۰)

در روز موعود بايد به مراكز رأى‌گيرى هجوم برده، آراى خود را به صندوقهاى رأى بريزند و دشمنان اسلام و مسلمين را، يكسره، مأيوس نمايند. سيزدهم شوال 1412 - مصادف با 27 فروردين 1371

انعكاس اراده ملت

جايگاه مجلس، جايگاهى است بسيار عالى؛ انعكاس نظرات و اراده‌ى ملت در قوانين و مقررات كشور و رگه‌هاى اجرايى كشور است؛ اين چيز كمى نيست.

بيانات در ديدار با وزير و مسؤولان وزارت كشور و استانداران‌ 27/09/1370

* همه سررشته‌های امور به مجلس برمی‌گردد

مجلس شوراى اسلامى، يك مركز اساسى و تعيين‌كننده براى انقلاب است. همه‌ى سر رشته‌هاى امور، به مجلس شوراى اسلامى بر مى‌گردد. مجلس، مظهر حضور و اراده‌ى مردم در صحنه‌هاى گوناگون سياسى و اقتصادى است. اگر مردم چيزى را در زمينه‌هاى اقتصادى يا سياسى بخواهند كه بشود يا نشود و چيزهايى را بخواهند كه به سرنوشت كشور ارتباطى پيدا مى‌كند، بايد اراده‌ى خويش را از حنجره و زبان نماينده‌ى خود بيرون بدهند و به صورت قانون درآورند و اين قانون در سطح كشور عمل بشود. اين، تأثير مردم در قانونگذارى است.

بیانات در ديدار خانواده‌های شهدا و ایثارگران و دست‌اندركاران برگزاری انتخابات 22/09/1368

 مجلس؛ تجلیگاه عزت ملی

مجلس جايگاه بسيار مهمّى است؛ خانه‌ى ملت است؛ تجلّيگاه عزّت ملى ماست؛ مى‌تواند عزّت اسلامى و عزّت ملى ما را به دنيا نشان دهد؛ تأمين‌كننده‌ى منافع عمومى است. با قوانين مجلس است كه مسؤولان مى‌توانند حركت كنند و پيش بروند. مجلس مى‌تواند حافظ امنيت ملى باشد؛ مى‌تواند سدّ مستحكمى در برابر تعرّض دشمنان و طمع‌ورزى بيگانگان باشد.

بيانات در اجتماع بزرگ مردم قزوين‌ 25/09/1382

 انتخابات؛ نقطه وصل مردم و نظام

انتخابات، آن نقطه‌ى اساسى وصل افكار و آراى مردم به بدنه‌ى نظام اجرايى است. اگر انتخابات - همچنان كه بحمداللَّه در گذشته همين‌طور بوده است - با حضور مردم، با اراده‌ى مردم، با آزادى كامل مردم و انتخاب آزادانه‌ى آنها انجام بگيرد، و حداكثر آگاهى از سوى مردم به كار برود، تا اين‌كه افراد صالح و شايسته و حقيقتاً حايز شأن نمايندگى اين ملت عظيم، به مجلس فرستاده بشوند، نظام اسلامى مى‌تواند مطمئن باشد كه در جهت آرزوها و هدفهاى خود در حركت است. اين، نقش انتخابات و شأن والاى انتخابات است.

بيانات در ديدار با وزیر و مسؤولان وزارت كشور و استانداران‌ 27/09/1370

 راز شكست‌ناپذیری نظام

مسأله‌ى انتخابات، مسأله‌ى بسيار مهم و اساسى و تعيين‌كننده‌اى است. اهميت انتخابات از جهات گوناگونى است. يكى از آنها اين است كه نظام ما نظامى است متّكى به ايمانها و عواطف و علايق مردم. اساساً سرِّ شكست‌ناپذيرى اين نظام اين است كه به مردم متّكى است. اين چيز مهمّى است. اتّكاى به مردم هم آسان به دست نمى‌آيد و همه جا حاصل نمى‌شود. اگر يك سرِّ الهى در ميان نباشد، توجّه نفوس و دلهاى مردم هم ممكن نيست. شما ملاحظه بفرماييد، خداى متعال به پيغمبرِ با آن عظمت مى‌فرمايد: «هو الّذى ايّدك بنصره و بالمؤمنين»؛ يعنى مؤمنين را در كنار نصرت الهى مى‌آورد. هيچ بُعدى هم ندارد كه آدم بگويد كه اين «بالمؤمنين»، تفسير جزئى از مفهوم «بنصره» هم هست كه اصلاً نصر الهى به وسيله‌ى مؤمنين تحقّق مى‌پذيرد. البته در مواردى هم نصرتهاى خارج از مقولات عادى در زمان آن بزرگوار بوده است - مثل ملائكه‌ى مسوّمين و غيرذلك - ليكن عمده‌اش مؤمنين‌اند. بعد هم مى‌فرمايد: «لو انفقت ما فى الأرض جميعاً ما الّفت بين قلوبهم و لكنّ اللَّه الّف بينهم». يعنى اى نبى گرامى ما! اين «بالمؤمنين»ى هم كه ما مى‌گوييم، خيال نكن كه خودت توانستى آنها را جذب كنى؛ نه - اين كار من و ما و كار عوامل مادى و بشرى نيست - اين سرّ الهى و سرّ معنوى است.

حال آن نكته‌ى باريكتر ز مو اين‌جاست كه همين سرّ الهى و معنوى هم قابل تعريف است. چيزى نيست كه بگوييم عقل شما مردم نمى‌رسد و سه، چهار نفرى هستند كه اين چيزها را مى‌فهمند؛ نخير. اين امر واضحى است. اين سرّ الهى عبارت است از ايمان. وقتى ايمانها در دلهاى مردم مى‌جوشد و به مرحله‌ى عمل سرازير مى‌شود، نتيجه اين است كه هر پديده‌اى كه متّكى به ايمان الهى است، تقويت پيدا مى‌كند.

بيانات در ديدار اعضاى هيأت نظارت بر انتخابات شوراى نگهبان‌ 14/11/1374

 حضور در انتخابات؛ زره پولادین در مقابل مستكبران

حضور در انتخابات يكى از مستحكم‌ترين وسيله‌هايى است كه اين ملت مى‌تواند آن را مثل يك زره‌ى پولادين در مقابل خود و در مقابل حمله‌ى دشمنان و سوءنيّت و بد دلىِ مستكبران و دخالت‌كنندگان نگه دارد. انتخابات بسيار مهمّ است.

بيانات در ديدار اقشار مختلف مردم قم‌ در آستانه سالروز قیام 19 دی 18/10/1382

 انتخابات؛ سنگر كشور

اهميت اوّلِ انتخابات به‌خاطر اين است كه انتخابات سنگر كشور است؛ حضور مردم در پاى صندوقهاى رأى، مصون‌ساز سرنوشت ملت و مردم است و دشمن را از تعرّض و تجاوز و پُررويىِ بيشتر باز مى‌دارد.

بيانات در خطبه‌هاى نماز جمعه تهران‌ 24/11/1382

 نمونه عظمت نظام اسلامی

مسئله‌ى انتخابات خيلى مهم است. يكى از نمونه‌هاى عظمت اين نظام، همين انتخابات است. براى همين هم هست كه انتخابات ملت ايران - اين پديده‌ى به اين وضوح - را انكار ميكنند. مردمسالارى، اين چيز واضح را كه وابسته‌ى به انتخابات مردمى است - كه در ايران در طول اين بيست و هشت نه سال، هر سالى يك بار به طور متوسط اتفاق افتاده است - دشمنان عنود و لجوج انكار ميكنند. چرا؟ چون ميدانند كه اين يكى از آن شاخصه‌هاى مهم پيروزى ملت ايران است.

بیانات در ديدار هزاران نفر از مردم قم به مناسبت سالروز قيام 19 دی‌ماه‌ 19/10/1386

 نمایشگاه عزم و رشد ملی

آنچه كه امروز ميخواهم به شما بگويم، اين است كه ملت ايران انتخابات را قدر بدانند. انتخابات يك نمايشگاه است براى نشان دادن عزم و رشد ملى ملت ايران، استقامت ملت ايران، دانائى و هوشيارى ملت ايران، پايبندى ملت ايران به نظام مردم‌سالارى دينى.

بیانات در اجتماع عظیم مردم يزد 12/10/1386

 آن چیزی كه قدرت معنوی ملت را به رخ دشمن میكشد

انتخابات مصونيت‌بخش به كشور است. آن چيزى كه هيبت اين ملت را حفظ ميكند، قدرت معنوى او را به رخ دشمنان ميكشاند و آنها را از تعرض منع ميكند و ميترساند، حضور مردمى است؛ كه يكى از مظاهرش همين انتخابات است.

خطبه‌های نماز جمعه تهران 14/11/1390

 ملتهای دیگر به انتخابات ما نگاه میكنند

من مطمئنم كه اين انتخابات براى ملتهاى ديگر هم يك نشانه‌اى است. براى همين هم هست كه دستگاه‌هاى خبيث استكبار، از آمريكا و انگليس و صهيونيستها و ديگران، دارند مرتباً تلاش ميكنند كه اين انتخابات را به يك جورى خراب كنند، مخدوش كنند. كشورهاى ديگر نگاه ميكنند ببينند اين پيشكسوت انتخاباتى و انقلابى - كه ملت ايران است - چه كار خواهد كرد. ملت ايران در اين زمينه، جزو پيشكسوتهاست. ملتهاى ديگر نگاه ميكنند ببينند انتخابات در ايران به كجا خواهد رسيد. استكبار دوست دارد كه انتخابات در كشور ما آنچنان بشود كه ملتها را مأيوس كند.

بیانات در دیدار مردم قم به مناسبت سالروز ۱۹ دی 19/10/1390

* مجلس صالح میتواند اثر بگذارد

يك مجلس صالح و سالم و قوى ميتواند بر عملكرد همه‌ى دستگاه‌هاى كشور اثر بگذارد؛ بر عملكرد دولت، بر عملكرد قوه‌ى قضائيه، حتّى بر عملكرد نيروهاى مسلح ميتواند اثر بگذارد. مجلس قوى، مجلس صالح، مجلس سالم، يك چنين وضعى دارد. خب، اين مجلس را كى ميتواند تشكيل بدهد، جز مردم؟ دشمن اين را نميخواهد.

خطبه‌های نماز جمعه تهران 14/11/1390

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha