سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ |۲۱ شوال ۱۴۴۵ | Apr 30, 2024
سید جمال الدین نجم الهدی

حوزه/ پژوهشگر و استاد حوزه یزد با اشاره به شیوه عزاداری امامان معصوم برای حضرت اباعبدالله الحسین(ع) گفت: امروز باید محور مراسمات عزاداری ها با روحانیون باشد.

حجت الاسلام سید جمال الدین نجم الهدی، در گفتگو با خبرگزاری «حوزه» در یزد، اظهار داشت: خیلی از افراد با این سوال اساسی رو به رو هستند که مراسماتی که در گوشه گوشه شهر برگزار می شود و در آن ابتدا یک روحانی معارف دینی و احادیث و فضایل حضرت سید الشهدا و یارانش را بیان و از اهداف قیام عاشورا سخن می گوید و در نهایت روضه ای خوانده می شود و افراد گریه می کنند مورد تایید امام حسین(علیه السّلام) و دیگر ائمه اطهار است؟

وی ادامه داد: آیا سال های بعد از شهادت سید الشهداء اینگونه مراسمات برگزار می شد؟ و اینکه سالگرد گرفتن وجهی در دین اسلام دارد یا نه؟

مدیر برنامه ریزی و پشتیبانی حوزه علمیه استان یزد گفت: برای پاسخ به این سوال ها باید گفت که بعد از شهادت حضرت سید الشهدا در صحرای کربلا و پایان اسارات اهل بیت(ع)، ایشان در سال های بعد خود امامان معصوم تعیین کننده نوع و نحوه برگزاری مراسمات بوده اند .

این فعال فرهنگی ادامه داد: طبق روایات فراوانی که در این زمینه وجود دارد امامان معصوم از مراسماتی که در آن معارف، احادیث و روایات دینی از در آن نقل می شد مورد تایید، تمجید و تجلیل ائمه اطهار بوده است.

وی، در همین زمینه با اشاره به روایتی اذعان داشت: افردی در طول تاریخ زندگانی اهل بیت(ع)؛ خدمت امامان (ع) می رسیدند و از ایشان پرسیدند برخی مواقع دور هم می نشینیم و احادیث و روایاتی از ائمه اطهار(علیه السلام) را می خوانیم، آیا کار ما مورد تایید شما است که در پاسخ مطالب مهمی  میفرمودند«بدان! به خدا سوگند كه بسيار دوست مى‏دارم كه من در بعضى از اين مواضع با شما باشم» و« خداوند وقتی این مراسم ها را برگزار می کنید سه فرشته به سوی شما می فرستد تا برای شما دعا کنند».

حجت الاسلام نجم الهدی در ادمه تصریح کرد: ائمه اطهارعلاوه از ایام محرم هر زمان موقعیت مناسبی پیش می آمد به یاد مظلومیت جدشان گریه می کردند.

وی خاطرنشان کرد، با اشاره به اینکه يكي از شيوه هاي امامان شيعه در برگزاري عزاداري بر امام حسين عليه السلام و زنده نگه داشتن ياد و خاطره قيام عاشورا استفاده از خطيبان و شاعران و افراد خوش ذوق بود گفت: زيد الشحّام نقل مي كند كه روزي نزد امام صادق (عليه السلام) بوديم که جعفر بن عثمان وارد شد و نزديك امام نشست. امام به او فرمود: شنيده ام كه تو درباره امام حسين (عليه السلام) شعر مي گويي. جعفر گفت: آري. با درخواست امام، جعفر اشعاري در رثاي امام حسين عليه السلام خواند و امام و جمع حاضر گريه كردند. اشك بر چهره امام جاري گشت و فرمود: اي جعفر، فرشتگان مقرّب الهي سخن تو را شنيدند و گريه كردند، همچنان كه ما گريه كرديم. سپس فرمود: «كسي كه براي حسين عليه السلام شعر بگويد، خود گريه كند و ديگران را بگرياند، خدا بهشت را بر او واجب مي كند و گناهانش را مي آمرزد.»

حجت الاسلام نجم الهدی، عنوان کرد: دِعْبِل خُزاعي، شاعر معروف اهل بيت عليهم السلام ، روايت كرده است: در ايّام عاشورا خدمت علي بن موسي عليه السلام رسيديم. ديديم آن حضرت با اصحاب خود ملول و محزون نشسته اند. چون مرا ديد، فرمود: «مرحبا به تو اي دعبل! مرحبا به ياري كننده ما به دست و زبان خود!» پس مرا طلبيد و نزد خود نشاند و فرمود: «اي دعبل، دوست دارم كه شعري براي من بخواني كه اين ايّام، ايام حزن ما اهل بيت و ايام سرور اعداي ما، بخصوص بني اميّه، بوده است. اي دعبل، كسي كه بگريد و بگرياند بر مصيبت ما و آنچه كه دشمنان بر ما وارد كرده اند، حق تعالي او را در زمره ما محشور گرداند. اي دعبل، كسي كه در مصيبت جدّم امام حسين عليه السلام بگريد، البته خداوند گناهان او را بيامرزد» و بعد برخاست و پرده در ميان ما و اهل حرم زد و ايشان را بين پرده نشانيد تا در مصيبت جدّ خود بگريند. سپس به من فرمود: «اي دعبل، مرثيه بخوان براي حسين عليه السلام كه تو تا زنده اي ناصر و مادح ما هستي. با اين كار، به ما ياري كن و در اين باره كوتاهي مكن.»

وی یادآور شد: امام صادق (عليه السلام) از (امام حسين عليه السلام )نقل مي كند: «اگر زائر و عزادار من بداند كه خداوند چه اجري به وي عطا خواهد فرمود، هر آينه شادي او از اندوهش بيشتر خواهد بود و زائر امام حسين عليه السلام با اهل خود برنمي گردد مگر مسرور، و عزادار من از جاي برنخيزد، مگر آنكه جميع گناهانش آمرزيده مي گردد و مانند روزي مي شود كه از مادر متولّد شده است.»

این پژوهشگر دینی خاطرنشان کرد: در مورد كيفيت و مدت برگزاري مراسم عزاداري در حضور امامان شيعه عليهم السلام نيز از روايات و شواهد تاريخي چنين برمي آيد ، امامان شيعه عليهم السلام براي رسيدن به اهداف مقدّس خويش، سعي مي كردند اين مراسم را به صورت دسته جمعي، حتي اگر شده با حضور خانواده خويش، علني و در ملأ عام و در هر فرصت ممكن برپا دارند.

مدیر برنامه ریزی و پشتیبانی حوزه علمیه استان یزد در پایان تاکید کرد: با تاکیدی که امامان معصوم بر نشر معارف اسلامی و درک حقایق داشته است و با توجه به اینکه کارشناسان و متخصصین در این زمینه روحانیون هستند، محوریت در مراسمات عزاداری با سخنرانی روحانیون باشد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha