چهارشنبه ۲۱ آذر ۱۴۰۳ |۹ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 11, 2024
تفکر خلاق

حوزه/ کارگاه علمی پژوهشی «نقش مهارت تفکر خلاّق در پژوهشگری» با همکاری گروهی پژوهشی شهید سلیمانی و شهید فخری زاده استان اصفهان برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری حوزه از اصفهان، حجت الاسلام روح الله رحمانی، پیش از ظهر امروز در کارگاه برخط علمی پژوهشی «نقش مهارت تفکر خلاق در پژوهشگری» گفت: خلاقیت یعنی نو فکر کردن، به شکل جدید نگاه کردن، تفکر جدید داشتن. تفکر خلاق و خلاقیت یک مهارت است که انسان‌ها با تمرین می‌توانند به دست بیاورند.

وی ادامه داد: ویژگی‌های افراد دارای تفکر خلاق بهداشت جسمانی، بهداشت روان، اعتماد به نفس، عزت نفس و حل مسئله است و موانع تفکر خلاق، نشناختن خود، ضعف اراده، نبود عزت نفس، نبود اعتماد به نفس است.

استاد حوزه تمرین برای داشتن ذهن خلاق را خواندن یک صفحه به صورت وارونه از پایین به بالا، انجام کارها با دست غیرمعمول، نوشتن یک صفحه بدون نقطه، بیان حروف الفبا از آخر به اول، حفظ کردن شماره تلفن و مهم‌تر از همه حفظ قرآن بیان کرد.

وی در ادامه تصریح کرد: تمرین این موارد ذهن را خلاق می‌کند و در امور پژوهشی بهترین جایگاه برای نمود آن خواهد بود. به عنوان مثال موضوع تحقیق را خودتان انتخاب کنید، برای انتخاب موضوع، سوال‌هایی که در ذهنتان همیشه بوده را بنویسید، موضوع‌های خوب را بررسی کنید، کلمات اصلی و کلیدی را در موضوع برداشته و آنها را با کلمات مترادف یا مخالف جابجا کنید، در این صورت می‌توانید موضوعی را خلاقانه پیدا کنید.

استاد حوزه در پایان تفکر خلاق در منابع را نیز توضیح داد و هدف از نوشتن مقاله را ارائه راهکار، ارائه مطالب به مخاطب خاص، شناخت مخاطب و کاربردی بودن آن ذکر کرد.

گفتنی است، کارگاه علمی پژوهشی با عنوان: «نقش مهارت تفکر خلاق در پژوهشگری» با همکاری گروهی پژوهشی شهید سلیمانی و شهید فخری زاده استان اصفهان صبح امروز برگزار شد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha