یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024
آیت‌الله العظمی گلپایگانی

حوزه/حضرت آیت الله صافی گلپایگانی به نامه ای درباره شخصیت مرحوم حضرت آیت الله سید محمد رضا گلپایگانی از مراجع فقید پاسخ داده اند.

به گزارش خبرگزاری حوزه، متن پاسخ حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی به نامه‌ای درباره شخصیت فقیه عظیم الشان حضرت آیت الله سید محمدرضا گلپایگانی به این شرح است:

*بسم الله الرحمن الرحیم*

السلام علیکم و رحمة الله

با مسئلت مزید توفیق برای جنابعالی، این چند کلمه را به عرض می‌رسانم امید است مفید باشد:

روش و سیره و اخلاق و رفتار حضرت آیة الله العظمی آقای گلپایگانی تغمده الله تعالی برحمته، ممتاز و نمونه بود، و همان روش علما عاملین، و تربیت‌شدگان مکتب قرآن و حدیث بود.

مواظب بودند که به سیره و دستورات رسول اکرم و ائمه طاهرین صلوات الله علیهم متعبّد باشند، و از خطّی که آن بزرگواران در اصول و فروع ترسیم کرده‌اند بیرون نروند، و از خودشان، سلیقه و روشی در آن وارد نکنند، و متأثر از طریق و اصطلاحاتی که به غیر شرع و اهل بیت علیهم‌السلام منتهی می‌شود نباشند، حتی بعض احتیاطات را از بیم اینکه مبادا خلاف تسلیم و اخذ به احکام ظاهریه و اصول عملیه و رخص شرعیه باشد ترک می‌کردند، و خلاصه به تمام معنی متعبّد و متشرّع بودند، و اصول و فروع شرع را باور داشته، و به آن، ایمان جزمی خالص از شک داشتند، و لذا با تأکید، بِدَع را نفی و از اهل بدع و اهواء بیزار بودند، و تمسّک به حبل ولایت ائمه علیهم‌السلام را سرمایه سعادت و نجات می‌دانستند. اسلامشان، اسلام ناب و خالص بود، و عقاید دینی ایشان همان بود که از قرآن کریم و احادیث شریفه استفاده نموده بودند، و همان‌گونه که در احادیث رسیده است علم صحیح را علمی می‌دانستند که منتهی به وحی و خاندان رسالت صلوات الله علیهم باشد.

معارف عقیدتی ایشان، هرگز مشوب به عقاید استیرادی و غیر منتهی به اهل بیت علیهم‌السلام و کسانی که زبانشان و اصطلاحاتشان جدا و بیگانه از اصطلاحات کتاب و سنّت است نبود، و این امتیاز بسیار مهمّی است که با وجود مکتب‌ها و اصطلاحاتی که در جوامع اسلامی و در کتاب‌ها وارد شده است شخص توانسته باشد فقط از چشمه زلال علم و معرفت اهل بیت علیهم‌السلام استفاده کرده باشد، و به این در و آن در، نزده باشد.

روش علمی و فقهی ایشان در استنباط احکام، بر مبانی محکم و استوار تحقیقی، و غور در مباحث و اعتماد بر آیات الاحکام، و دقّت در اسناد و متون احادیث، و تتبّع و نظر در اقوال بزرگان فقها و عدم تسرّع در فتوا بود.

استقامت سلیقه‌ی ایشان در تشخیص موضوعات احکام و ردّ فروع بر اصول، ممتاز بود، و از این جهت، فتاوای شاذه و نادره نداشتند.

در بحث و ردّ نظر دیگران، بسیار رعایت ادب و احترام می‌نمودند، و با کمال تواضع، مسائل را بررسی می‌نمودند، و بدون اینکه علیّت و دقت نظر خود را ارائه دهند بحث را به نتیجه می‌رساندند، و به عبارت دیگر تقوایی که داشتند در طرز بحث و ردّ و ایراد مطالب نیز ظاهر بود.

در مورد خصایص و صفات دیگر ایشان از تواضع و زهد و عبادت و قناعت و شجاعت و حلم و بردباری و سعی در اعلا کلمة الله در جهان و نشر مذهب و معارضه با مستکبران و اظهار حق و ابطال باطل و امر بمعروف و نهی از منکر، در اینجا هر بیان و مقال توضیح واضحات است. أغدق الله علی جدثه الطاهر من سحائب رحمته و جعله فی زمرة اجداده الطاهرین صلوات الله علیهم اجمعین و آخر دعوانا أن الحمدلله رب العالمین. حرره الأحقر لطف الله الصافی جعل الله مستقبل أمره خیراً من ماضیه

۶ شهر رمضان ۱۴۱۴

لطف الله صافی

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha