یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024
محمد ابراهیم

حجت الاسلام حسین محمد ابراهیم تصریح کرد: اگر توفیق الهی نبود امکان نداشت مردم با دست خالی بتوانند در مقابل رژیم تا دندان مسلح پهلوی و مستکبرین عالم ایستادگی کنند. این موفقیت کار خداست و خداوند متعال بود که لوازم آن را فراهم و موانع را برطرف کرد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری «حوزه» از تهران، حجت الاسلام حسین محمد ابراهیم، رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد، شب گذشته در مسجد جامع غدیر تهران، گفت: امام جواد علیه السلام فرمودند: «مومن نیازمند سه خصلت است؛ توفیق از سوی خداوند، واعظی از درون خود و پذیرش نسبت به کسی که او را پند می‌دهد. بر این اساس انسان مؤمن برای اینکه به سر منزل مقصود برسد علاوه بر ایمان به خدای متعال، احتیاجات و نیازمندی‌هایی دارد و در سایه این لوازم است که می‌تواند به کمال برسد.

وی ادامه داد: با توجه به فرمایش امام جواد (ع) توفیق الهی برای انسان مؤمن از ابتدای زندگی و در همه کارهایش یک ضرورت است. اگر توفیق الهی نباشد انسان به کمالات دست پیدا نمی‌کند. مبدا همه خیرات خدای تبارک و تعالی است. بنابراین هیچ حرکتی از انسان صادر نمی‌شود و هیچ کاری از او برنمی‌آید مگر آنکه قدرت از جانب خدای تعالی گرفته باشد.

حجت الاسلام محمدابراهیم با بیان اینکه هر واجب و مستحبی تنها با توفیق الهی قابل انجام است، اظهار داشت: خداوند تعالی منشأ هر قدرتی است. به همین دلیل انسان مؤمن باید بداند نماز، روزه، حج، واجبات، مستحبات و هر عملی که انجام می‌دهد، تنها با توفیق الهی است که موفق به انجام آن شده است. توفیق به معنای فراهم آوردن اسباب و لوازم انجام یک کار و برطرف کردن موانع است.

رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد یادآور شد: انسان برای انجام هر کاری نیاز به انگیزه و اراده دارد. یک انسان مؤمن باید بداند که اگر به مسجد می‌رود و در نماز جماعت شرکت می‌کند، ابتدا انگیزه و اراده این کار را خداوند متعال به او داده و پس از ایجاد انگیزه و اراده موانع حرکت به سوی مسجد نیز از جانب خداوند برطرف شده است و اگر توفیق الهی نباشد حتی کار به این آسانی نیز توسط فرد رقم نخواهد خورد.

وی افزود: امیرالمومنین علی (ع) در خصوص اهمیت توفیق الهی می‌فرمایند: «عَرَفْتُ آللّهَ سُبْحَانَهُ بِفَسْخِ العَزَائِمِ، وَ حَلِّ آلْعُقُودِ، وَ نَقْضِ آلْهِمَمِ»، من خدا را به در هم شکستن تصمیم‌ها، باز شدن گره‌ها و دگرگونی همت‌ها شناختم. این روایت بسیار زیبا بیانگر اهمیت توجه و اعتقاد به توفیق الهی است. توفیق الهی به این معنا است که انسان به تنهایی و به اراده خود موفق به انجام هیچ کاری نمی‌شود، بلکه باید قدرتی برتر موانع را برطرف کرده و لوازم را فراهم کند تا انسان بتواند کاری را که اراده کرده، انجام دهد.

حجت الاسلام محمد ابراهیم رعایت تقوا را یکی از عوامل جلب توفیق الهی دانست و گفت: برخی اعمال از جانب انسان توفیق الهی را شامل حال او کرده و برخی مسائل باعث سلب توفیق الهی می‌شود. اگر انسان در مسیر حق قرار گرفته و تقوای و حدود الهی را رعایت کند توفیقات الهی به سمت او سرازیر می‌شود. انجام واجبات و ترک محرمات از جمله اموری است که انسان را موفق به توفیق الهی و راه رسیدن به کمال را برای او آسان‌تر می‌کند، در مقابل گناه و معصیت آن چیزی است که سلب توفیق می‌کند.

رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد، تصریح کرد: مصداق بارز توفیق الهی در پیروزی انقلاب متبلور است. اگر توفیق الهی نبود امکان نداشت مردم با دست خالی بتوانند در مقابل رژیم تا دندان مسلح پهلوی ایستادگی کنند. این موفقیت کار خداست و خداوند متعال بود که لوازم آن را فراهم و موانع را برطرف کرد.

وی در پایان خاطرنشان کرد: امام خمینی (ره) حرکت انقلابی خود را با دعوت مردم به حق آغاز کرد و در این مسیر خالصانه و صادقانه مقاومت کرد. خداوند متعال در قرآن کریم می‌فرماید: «اگر خدا را یاری کنید او نیز شما را یاری می‌کند» امام (ره) هدفی جز اقامه حق و برپایی حکومت اسلامی نداشت، او برای خدا قیام کرد، به همین دلیل توفیقات الهی شامل او و انقلابش شد و اگر جز این بود هرگز انقلاب اسلامی به پیروزی نمی‌رسید.

انتهای پیام

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha