به گزارش خبرگزاری حوزه از اصفهان، حجت الاسلام براتعلی حق شناس، در نشست برخط علمی-پژوهشی با موضوع «علل قرآنی و روایی اقدامات دشمن برای مأیوس سازی مردم» در جمع طلاب مدرسه علمیه حضرت نرجس خاتون (س) دولت آباد عمده علل اقدامات دشمن برای مأیوس سازی مردم را گسترش اسلام و اسلام هراسی، نفی سلطه دشمن و عزت ملی _ روابط خارجی دانست و گفت: خلاصه بیانیه گام دوم انقلاب در افتخار به گذشته و امید به آینده است و دشمنان در هراس همین امید به آینده هستند و چون انقلاب، باعث ناامیدی دشمن شد، دشمن هم در جهت ناامید کردن جامعه اسلامی گام برداشت.
وی در بیان یکی از علل اقدامات دشمن برای مأیوس سازی مردم گفت: گسترش اسلام در دنیا و به خطر افتادن منافع استعمار گران یکی از علل ایجاد ناامیدی بین مردم است. بهترین دلیل بر گسترش اسلام در آینده سوره توبه آیه مبارکه ۳۲ است. که خداوند میفرماید: " یُرِیدُونَ أَنْ یُطْفِئُوا نُورَ اللَّهِ بِأَفْوَاهِهِمْ وَیَأْبَی اللَّهُ إِلَّا أَنْ یُتِمَّ نُورَهُ وَلَوْ کَرِهَ الْکَافِرُونَ "، کافران میخواهند که نور خدا را با دهانشان خاموش کنند و خدا نگذارد تا آنکه نور خود را در منتهای ظهور برساند.
استاد حوزه ادامه داد: وجود دو تشبیه مهم در این آیه تشبیه تعالیم اسلام به نور و روشنایی که نور سرچشمه حیات، جنبش، نمو، رشد و آبادی در زمین است و تشبیه دوم تلاش مذبوحانه و ناامید کننده دشمن به دمیدن و فوت کردن با دهان. یعنی نور فروزان و تابنده خداوند عظیم را میخواهند با فوت دهانشان خاموش کنند و این بسیار مضحک است که این آیات سبب ناامیدی دشمن است.
حجت الاسلام حق شناس بیان کرد: در آیه ۸ سوره صف یُرِیدُونَ لِیُطْفِئُوا نُورَ اللَّهِ بِأَفْوَاهِهِمْ وَاللَّهُ مُتِمُّ نُورِهِ وَلَوْ کَرِهَ الْکَافِرُونَ، کافران میخواهند تا نور خدا را به گفتار باطل، طعن و مسخره خاموش کنند و البته خدا نور خود را هر چند کافران خوش ندارند کامل و محفوظ خواهد داشت، تلاش دشمن بر تزریق ناامیدی بر جان ملت اسلامی مذبوحانه دانسته شده و خداوند از این تلاش مذبوحانه انتقاد کرده است.
وی بیان کرد: تفاوت این دو آیه در این است که در آیه ۳۲ سوره توبه میفرماید: «یُرِیدُونَ أَنْ یُطْفِئُوا»، یعنی خاموش کردن نور خدا بدون استفاده از مقدمات و در آیه ۸ سوره صف میفرماید: «یُرِیدُونَ لِیُطْفِئُوا» یعنی خاموش کردن نور خدا توأم با توسل به مقدمات (جنگ نرم، جنگ گرم، جنگ سرد) که خداوند میفرماید: اقدام دشمن در خاموشی نور خدا با استفاده از مقدمات یا بدون استفاده از مقدمات شکست میخورد.
استاد حوزه گفت: در کلمه َیَأْبَی است به معنای شدت امتناع و جلوگیری کردن از چیزی است و این تعبیر اراده و مشیت خداوند برای تکمیل و پیشرفت آیین اسلام را به ثبوت میرساند و این کلمه َیَأْبَی مایه دلگرمی و امیدواری همه مسلمانان نسبت به آینده این آیین مقدس است البته به شرطی که مسلمانان، مسلمان واقعی باشند.
انتهای پیام