پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024
مهدویت

حوزه/ حجت الاسلام والمسلمین طبسی با اشاره به وجود مستندات تاریخی و روایی گفت: ولادت حضرت مهدی از مسلمات تاریخی در کتاب های اهل سنت می باشد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، نشست علمی«شبهات مهدویت» به همت مرکز مطالعات و پاسخ گویی به شبهات حوزه های علمیه با ارائه حجج اسلام محمد جعفر طبسی و خدا مراد سلیمیان برگزار شد.

حجت‌الاسلام طبسی ضمن اشاره به شبهه ولادت حضرت حجت بن الحسن (عجل الله تعالی فرجه الشریف)بیان کرد: در کتب اهل سنت مانند صحیح مسلم و صحیح بخاری احادیثی در مورد ولادت حضرت آمده است و افرادی هم بعد بخاری و مسلم حدیث ولادت حضرت را به طور واضح در کتابهایشان آورده‌اند.

وی در ادامه برای نمونه به کتاب تاریخی احمد بن یوسف بن علی بن ارزق الفارقی با عنوان میا فارقین نام دارد اشاره کرد و گفت: ابن ازرق که متوفای ۵۱۰ ه.ق است در این کتاب به ولادت امام زمان اشاره کرده است فقط با افتراقی که ولادت حضرت را در ماه ربیع الثانی بیان کرده ولی اصل ولادت را قبول دارد.

حجت‌الاسلام طبسی با تاکید بر اینکه برای رد شبهات نیاز به اثبات اصل ولادت حضرت است اظهار کرد: ابن طلحه شافعی در کتاب مطالب السؤول صفحه ۸باب ۱۲چاپ اخیر می گوید: ولادت او در سرّ من رأی سال ۲۵۸رخ داده است که او هم در اصل ولادت هیچگونه شک و تردیدی ندارد .

در بخش دیگری حجت الاسلام سلیمیان منابع و فرمایشات معصومین علیهم السلام و در صدر آنها حضرت رسول (ص)در زمینه ولادت امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف را عنوان کرد و گفت : روایات ولادت امام زمان اساسا پیش از ولادت صادر و ثبت شده و در منابع ما در اختیار قرار گرفته ، رسول اکرم (ص) در روایتی حضرت مهدی را دوازدهمین جانشین پس از خود معرفی می‌کند و به آن تصریح می کند و همچنین حضرت امیر نیز حضرت مهدی را جانشین خود معرفی می کنند.

وی در ادامه با بیان اینکه حضرت مهدی (عج) در مسیر حسین بن (ع) جریان پیدا می کند عنوان کرد: کسانی با جعل روایت و تحریف بعضی از روایات سعی بر جداکردن این مسیر از مسیر راستین خود دارند و کسانی که این خبط و خطا را در جامعه اسلامی وارد کردند طبیعتاً باید پاسخگو باشند.

حجت الاسلام سلیمیان بیان کرد : صراحتا روایاتی داریم که ائمه اطهار علیهم السلام هر کدام مشخصا با بیان رقم و عدد تصریح به ظهور امام زمان (عج)دارند و باید گفت غیر ممکن است بیان و فرمایشات این بزرگان خلاف واقع شود.شبهه دیگری که در موضوع مهدویت وجود دارد شبهه سن و سال امام عصر (عج) است که این موضوع را حجت‌الاسلام طبسی اوهن من بیت العنکبوت دانست و گفت: عبارت« فَلَبِثَ فِیهِمْ أَلْفَ سَنَةٍ إِلَّا خَمْسِینَ عَامًا » در آیه ۱۴ سوره مبارکه عنکبوت اشاره به عمر طولانی حضرت نوح دارد وقتی خداوند قادر می‌تواند به حضرت نوح عمری طولانی دهد که پیامبری او ۹۵۰ساله باشد چگونه قادر نیست به عبد صالحی که قطعا از حضرت نوح بالاتر است و منجی عالم بشریت است عمر طولانی بدهد.

وی با اشاره به بخش اخبارالمعمرین کتاب الغیبه شیخ طوسی یاد آور شد: بر اساس شواهد و قرائن تاریخی که در میان ادیان و ملل مختلف پذیرفته شده است، در طول تاریخ کسان زیادی وجود داشته‌اند که به عمرهای طولانی حتی بیش از هزار سال دست یافته‌اند.

در ادامه و بعد از سخنان حجت الاسلام سلیمیان، حجت‌الاسلام طبسی عنوان کرد: مبدع این شبهات ذهبی است او با اهل بیت علیهم السلام بسیار مخالف بوده و روایات امیرالمومنین (علیه السلام) و اهل بیت (علیهم السلام)را تقطیع کرده پس این شبهات به دروغ به شیعه نسبت داده شده است.
وی به منابع اهل سنت و شیعه در مورد ظهور امام زمان (عج) اشاره و عنوان کرد : در سنن ابی داوود آمده که امام عصر (عج)بین الرکن والمقام ظهور خواهد کرد ولی وهابیون نسبت دروغ می دهند که شیعه معتقد است امام زمان از سرداب سامرا ظهور خواهد کرد.با مراجعه به منابع معتبر می توان به این دست یافت که ظهور امام عصر از مکه است.محبان و دوستان امام عصر(عج) بر این باورند که ظهور امام فقط به وجود ۳۱۳یار برای ایشان است و تصور آنها این است فقط این یک معیار باید محقق شود در جواب آنها چه باید گفت؟حجت الاسلام سلیمیان با دعوت همه به مطالعات مباحث مهدویت اشاره کرد و مطرح کرد: با مطالعه در مباحث مهدویت جامعه در دام دشمنان نخواهد افتاد و اجازه سوءاستفاده دشمن از جهل و نادانی خود نخواهد داد.

وی در ادامه افزود: با دقت در شرایط و امور و نشانه های ظهور متوجه می‌شویم که وجود ۳۱۳نفر یار برای امام از نشانه ها نیست بلکه از شرایط است و آماده شدن ۳۱۳نفر یکی از شرایط است و شرط دیگر احساس نیاز جامعه به موعود منجی است ضمن اینکه اصل اساسی را در شرایط ظهور علم و اذن پروردگار متعال می دانیم.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha