پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ |۲۳ شوال ۱۴۴۵ | May 2, 2024
آیت الله سید احمد علم الهدی

حوزه/ امام جمعه مشهد گفت: همه کارگزاران نظام بدانند در هر موقعیتی، مأموریت شما اجرای عدل امیرالمؤمنین است نه این که نگاه کنیم گرانی روز افزون جان مردم را بگیرد.

به گزارش خبرگزاری حوزه از مشهد، آیت الله سید احمد علم الهدی، آیت‌الله سید احمد علم‌الهدی، ظهر امروز در خطبه دوم نمازجمعه این هفته دوم اردیبهشت ماه در حرم امام رضا (علیه‌السلام)، ضمن اشاره به جنایت رخ داده علیه شیعیان افغانستان، اظهار کرد: قبل از هر سخن، در مثل دیروزی که سالروز ضربت خوردن مولا بود، به خاک و خون کشیده شدن یک عده شیعیان مظلوم امیرالمؤمنین (علیه‌السلام) در مسجد مزار شریف را با توطئه و جنایت عناصر ناپاک ضد ولایت و ضد شیعه به محضر مقدس مولا صاحب‌الزمان ارواحنا فداه، مقام معظم رهبری و جامعه دوست‌دار اهل‌البیت تسلیت عرض می‌کنم.

وی ادامه داد: واقعأ مظلومیت امیرالمؤمنین (علیه‌السلام) در حدی است که اگر هزار سال بگذر، بازهم کسی از علی دم‌زد باید او را به خاک و خون بشکند آن هم مظلومیتی از شکل مظلومیت مولا را در سالروز شهادت و ضربت خوردن مولا درک کند.

امام جمعه مشهد مقدس با بیان این‌که بهترین عمل در ایام شهادت امیرالمؤمنین (علیه‌السلام)، صحبت در مورد ایشان است، ابراز کرد: امروز، روز جمعه حساس‌ترین روزها و ایام از نظر یادآوری مظلومیت مولا و عشق مولا هست، مهم‌ترین سخنی که امروز می‌شود باهم در خطبه نمازجمعه گفت‌وگو کنیم، علی، عشق علی و مظلومیت علی است؛ از علی خوب‌تر مگر در دنیا کسی بوده تا الان؟ بهتر از علی (علیه‌السلام) پیغمبر (صلوات‌الله علیه) است که پیغمبر می‌گوید «انا و علی من شجرة واحده»، من و علی از یک درختیم یعنی از علی بالاتر دیگر نیست.

«جهل عمومی» ریشه مظلومیت انبیاء و اولیاء

وی اضافه کرد: علی عزیزترین، بالاترین و ارزنده‌ترین انسان‌های روی کره زمین از اول خلقت عالم تا به امروز و در عین حال مظلوم‌ترین انسان‌های روی کره زمین از اول خلقت تا الان بوده، چرا؟ این مظلومیت چرا؟ برادران و خواهران، همه این‌ها که در عرصه زندگی در جریان رهبری از انبیاء و اولیاء خدا مظلوم واقع شدند، تنها یک ظالم به آنان ظلم نکرد، بیشتر این مظلوم‌ها، مظلوم امت، جامعه و مظلوم عدم بصیرت و شناخت مردم هستند، جهل عمومی مردم باعث این مظلومیت می‌شد.

آیت‌الله علم‌الهدی افزود: بنی‌اسرائیل روزی ۷۰ پیغمبر را می‌کشتند، چرا؟ چه عاملی بود که بنی‌اسرائیل می‌توانستند روزی ۷۰ پیامبر بکشند؟ زمینه آن در مردم بود، مردم این زمینه و ظرفیت را داشتند؛ پیغمبرکشی در مردم را بنی اسرائیل یهود عنود راه انداختند، اگر آن جامعه آلوده بی‌بصیرت و نادان نبود، زمینه کشتن ۷۰ پیغمبر در یک روز در یک نقطه فراهم نمی‌شد، مظلومیت امیرالمؤمنین (علیه‌السلام) هم همین بود، مظلومیت ایشان مربوط به جامعه بود.

جامعه جاهل زمینه همه ظلم‌ها است

وی یادآور شد: وقتی جامعه اینقدر جاهل بشود و مردم اینقدر بی‌بصیرت باشند، شناخت در مردم اینقدر تنزل پیدا کند که ارزش‌مداری یک انسان به‌عنوان نقطه ضعف آن انسان به خورد مردم داده شود و مردم آن را یک عنصر نااهل بدانند، این جامعه جاهل، زمینه همه ظلم‌ها، ستم‌ها و بیدادگری‌ها است.

عضو مجلس خبرگان رهبری اضافه کرد: امیرالمؤمنین (علیه‌السلام) عمر بن عبد ود را کشت، عتبه و شیبه مشرک را کشت، مرحب خیبری را کشت، در جنگ احد سه هزار لشکر قریش را شکست داد و کفار را روی زمین انداخت، این را اسمش را می‌گذارند خشونت که علی خشن است، غیرتمندی، صلابت، شجاعت و قدرت علی، دین‌مداری و اخلاص علی در از بین بردن دشمنان خدا بشود خشونت برای علی اما مهربانی علی در کنار یک بچه یتیم را به حساب نیاورند.

یتیم‌نوازی امیرالمؤمنین (علیه‌السلام)

وی به بیان نقلی از یتیم‌نوازی امیرالمؤمنین (علیه‌السلام) پرداخت و تصریح کرد: آقا از بازار کوفه رد می‌شد، خانم جوانی را دید، مشک آب به دوشش است، این مشک سنگین است و هر چند قدمی راه می‌رود شوهر شهیدش را صدا می‌زند که برای جمع کردن بچه‌هایت به آب‌کشی افتادم، نمی‌توانم آب برای بچه‌ها ببرم؛ مولا جلو آمد «خانم شما کی هستید؟» شوهرش را معرفی کرد که در جنگ صفین در رکاب مولا شهید شده، آقا مشک آب را از او گرفت و فرمود این آب را برای تو تا در خانه می‌آورم؛ آمد در خانه این شهید یک خانواده بی‌سرپرست، دید صدای ناله بچه‌ها از اتاق بلند است، پرسیدند «چرا بچه‌ها ناله می‌کنند؟» عرض کرد من نبودم، بچه‌ها تنها بودند و گریه‌شان گرفته، از طرف دیگر گرسنه هستند و غذایی نداشتیم به آنان بدهیم، هم از گرسنگی و هم از این که من نبودم گریه می‌کنند.

آیت‌الله علم‌الهدی افزود: مولا بلافاصله مشک آب را در خانه گذاشت، برگشت یک انبان پر از آرد و خرما تهیه کرد، آمد در خانه این خانواده بی‌سرپرست، خانم در را باز کرد، حضرت فرمودند «بچه‌هایت را هنوز غذا ندادی، این آرد را برایشان نان بپز و خرما به آنان بده»، گفت من باید اول بچه‌ها را ساکت کنم، حضرت فرمودند «بچه‌ها را که من نمی‌توانم ساکت کنم، تو مادرشان هستی، من می‌آیم برایت نان می‌پزم»؛ حضرت وارد خانه شدند، هیزم درون تنور انداختند، تنور آتش گرفت و شعله آتش بلند شد؛ همسایه خانه دید از آشپزخانه این خانه دود بلند شد، این‌ها غذایی نداشتند و پدرشان شهید شد، در این خانه آتش روشن شده پس خبری است، آمد بالای دیوار نگاه کرد، منظره‌ای دید؛ رئیس مملکت امیرالمؤمنین (علیه‌السلام) آمده کنار تنور آتش، همین که این آتش زبانه می‌گیرد، علی صورتش را کنار زبانه این آتش می‌گیرد و می‌گوید «علی بچش از زبانه و حرارت آتش را که از خانواده بی‌سرپست یادت نرود».

وی بیان کرد: همسایه آمد و در زد، صاحب خانه در را باز کرد، گفت این آقا کیست در خانه تو؟ گفت نمی‌دانم، یک آقایی در بازار آب می‌آوردم، دلش به رحم آمد مشک آب را از من گرفت، دنبال سر من راه افتاد آمد الان هم می‌خواهد برای بچه‌هایم نان بپزد، گفت نشناختی این آقا را؟ گفت نه، گفت این آقا امیرالمؤمنین (علیه‌السلام) است، این علی مهربان نیست؟ این علی خشن است؟

امام جمعه مشهد مقدس به جهل جامعه اشاره و خاطرنشان کرد: ببینید جامعه جاهل به کجا می‌رسد، جهل جامعه وقتی زیاد شد، چطور عملیات روانی در این جامعه اثر می‌کند، وضعیت ما الان عین همان وضعیت است؛ دشمنان اسلام و نظام آمدند عملیات روانی پیاده کنند یک مسؤول را علم کنند، به‌عناوین مختلف برای او نقطه ضعف بتراشند، سرکوبش کنند و از عرصه کنار بزند و بر شما مسلط شوند، همان کاری که آن روز به سر امیرالمؤمنین (علیه‌السلام) آوردند.

باید مظلومیت امیرالمؤمنین (علیه‌السلام) را تحلیل کنیم

وی ابراز کرد: چرا به ما گفتند ۲۱ ماه رمضان عزاداری کنید؟ چرا گفتند ۱۹ ماه رمضان عزاداری کنید؟ برای این که بدانیم مظلومیت امیرالمؤمنین (علیه‌السلام) چه بود و ما امروز دچارش نشویم، جامعه ما امروز گرفتار این ویروس و گرفتاری نشود، برای این گفتند بیایید عزاداری کنید، تحلیل کنید نه فقط نوحه بخوانید و سینه بزنید، تحلیل کنید چرا علی مظلوم بوده و این ظلم به امیرالمؤمنین شد، شما آنطور نشوید.

آیت‌الله علم‌الهدی با تأکید بر این‌که «حکومت علی (علیه‌السلام) نسخه جامع این نظام است»، اظهار کرد: مسؤولین نظام ما بدانند که در این مملکت اگر می‌خواهند کنار خون شهدا حکومت کنند، نسخه جامع حکومت، عدل امیرالمؤمنین (علیه‌السلام) و این مهربانی امیرالمؤمنین (علیه‌السلام) نسبت به خانواده بی‌سرپرست نسبت به فقیر و مستضعف است.

وی متذکر شد: معنای نسخه جامع حکومت این نیست که فقط رهبر اینطور باشد، همه کارگزاران باید این‌طور باشند؛ شما در هر موقعیتی از کارگزاری این نظام هستید باید بدانید مأموریت شما عدل امیرالمؤمنین است در هر موقعیتی از این نظام قرار دارید، این نسخه جامع حکومت است نه این که نگاه کنیم گرانی روز افزون جان مردم را بگیرد.

ریشه مافیا در برخی دستگاه‌ها است

نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی به بیان علل گرانی روز افزون در بازار پرداخت و گفت: دولت تورم را کاهش داد، ارز را ثابت کرد اما چرا هنوز گرانی است، روز افزون گرانی بیداد می‌کند و معیشت مردم را هدف گرفته است؟ این مربوط به داخل مملکت است؛ صحنه‌گردانی دلال‌ها و مافیای اقتصادی در گوشت، برنج و روغن این مشکلات را به وجود آورده است، این مافیا را حل کنید که ریشه‌اش در برخی دستگاه‌های حکومتی است.

وی با بیان این‌که اینطور نیست مردم آزادانه بتوانند این همه به مردم ظلم کنند بلکه یک عده گردن کلفت سودجو در میان هستند، یادآور شد: ریشه آن در برخی جریان‌هاست که هم مجلس و هم قوه قضاییه به دولت کمک کنند که این جریان‌های مافیایی و صحنه‌گردانانی که برای پر کردن جیب خودشان این همه جنایت می‌کنند را سر جایشان بنشانند.

نباید در برابر مشکلات مردم بی‌تفاوت بود

آیت‌الله علم‌الهدی با تأکید بر این‌که این حکومت، حکومت علی است و نباید در برابر مشکلات مردم بی‌تفاوت بود، خاطرنشان کرد: نباید گفت این وظیفه دولت است پس قوه قضاییه وظیفه ندارد، این وظیفه استاندار است پس دستگاه قضایی وظیفه ندارد، همه وظیفه دارند چون هر کارگزاری نسخه‌اش علی (علیه‌السلام) هست، علی از سنگینی یک مشک آب بر شانه زن شهید صرفنظر نکرد، نگفت من امیرالمؤمنین هستم، دیگری باید این کار را انجام دهد.

وی ادامه داد: مسؤولان نظام باید این‌کاره باشند و نگویند این نسخه فقط مال رهبر است، رهبر مثل علی باشد، بقیه چی؟ راست راست راه بروند، مردمِ گرفتار را تماشا کنند و بی‌تفاوت کنار قضیه تماشاچی باشند؟ این درست است؟ ما دم از علی می‌زنیم که خودمان به شکل علی دربیاییم، مولا فرمودند «شما نمی‌توانید من باشید اما می‌توانید مثل من و شبیه من باشید»، کسی توقع علی بودن از کسی ندارد اما خط و راه، عفت و سداد علی، باید در اساس نظام ما و در کارگردانی دستگاه‌های اجرایی، مقننه و قضایی باشد و رنگ علی (علیه‌السلام) خودش را نشان بدهد.

انتهای پیام/

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • صبا IR ۱۱:۱۱ - ۱۴۰۱/۰۲/۰۳
    0 0
    چرا بایدها و نبایدهای نماز جمعه های ما به عنوان مطالبه عمومی تلقی نمی شود که باعث پیگیری مطالبات از مسئولان بشود .اگر حضور و تکبیر نمازگزاران کفایت نمی کند ،طوماری را برای امضای مطالبه ،در نماز جمعه قرار بدهند که سند برای پیگیری هم داشته باشیم. وگرنه تا مرحله عمل و رفع مشکل پیش نمی رود. اهمیت برپایی این نماز عبادی و سیاسی ،به میزان اثرگذاری آن در جامعه است. وگرنه که برخی مسئولان با این تذکرات صریح هم از خواب بیدار نمی شوند.