جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳ |۱۸ رمضان ۱۴۴۵ | Mar 29, 2024
گردهمایی امام محلات در مشهد

حجت الاسلام میرمحمدیان با تأکید بر اینکه اگر بنا باشد تمدن اسلامی برپا شود، باید مدل امامت محقق شود، گفت: برای تحقق مدل امامت نیز در نهایت باید ظرفیت‌های حاکمیتی را پای کار مساجد آورد، چراکه مسجد سنگر است و اگر این را باور کنیم، در جهت حفظ سنگر مسجد خواهیم کوشید.

به گزارش خبرگزاری حوزه از مشهد، حجت الاسلام سید ناصر میر محمدیان مدیرعامل بنیاد هدایت در جمع امامان محله موفق کشور در مشهد مقدس با اشاره به سخنان رهبر معظم انقلاب مبنی قرار گرفتن در یک پیچ تاریخی، اظهار داشت: حضرت آقا قبل‌تر می‌گفتند که ما یک پیچ تاریخی را در پیش داریم و اکنون می‌فرمایند در پیچ تاریخی قرار داریم و این مسیر تاریخ در حال چرخش است و در مواقعی سیر معمول خودش را از دست می‌دهد.

وی افزود: تاریخی که مدت‌ها میان دو امپراتوری روم و ایران دست به دست می‌شد، با ظهور پیامبر اسلام حضرت محمد(ص) مسیر این تاریخ تغییر یافت و امروز برای باری دیگر در یک برهه‌ای قرار داریم که مسیر تاریخ در حال تغییر است؛ امیدواریم این آخرین تغییر مسیر تاریخ به سمتی باشد که همه انسان‌ها منتظر آن هستند. این تغییر مسیر یک عنصر حیاتی دارد که باید در آن آرمان‌ها و اهداف‌مان را در نظر بگیریم‌.

حجت الاسلام میرمحمدیان با بیان اینکه در عصر روشنگری قرار بر این بود که خدا از زندگی بشر حذف شود، گفت: این عصر مقام انسان را تا اسفل سافلین پایین آورد تاجایی‌که در آن بدترین قبح های تاریخی اتفاق افتاد و کلیه جنایت‌هایی که انسان‌ها در طول تاریخ انجام می‌دادند یکجا در این عصر در حال انجام شدن است.

وی عصر روشنگری را به عصر تاریکی تعبیر کرد و بیان داشت: در عصر تاریکی امامان بشر کسانی هستند که قصد حذف خداوند از زندگی انسان‌ها را دارند چراکه در عصر تاریکی هم بشر به امام و ولی نیاز دارد اما ولی آنان طاغوت است.

مدیر عامل بنیاد هدایت همچنین خاطرنشان کرد: لحظات حساس تاریخ را اگر انسان قدر نداند، بعدها افسوس خواهد خورد؛ چراکه شرایط مردم کوفه در زمان ابن زیاد نیز شرایط پیچیده‌ و سختی بود که منجر به رها شدن حضرت مسلم و اتفاقات بعدی شد و بدانید کسانی هم در تاریخ ما را قضاوت خواهند کرد که در این شرایط حساس چه کردیم.

وی با بیان اینکه ما اکنون در یک پیچ تاریخی جدی قرار داریم، اظهار داشت: ان شاءالله قرار است مسیر تاریخ تغییر کند و زمین قرار است به بندگان صالح خدا برسد و این بندگان طبق آیه خداوند همان مستضعفان هستند که روزی گرد پیغمبر(ص) جمع شدند و ثروتمندان خطاب به حضرت می‌گفتند اینها را از دورت پراکنده کن ما می آییم و گردت جمع می‌شویم اما پیامبر نپذیرفتند و گفتند این‌ها یاران اصلی من هستند؛ بعد از ایشان امیرالمؤمنین(ع) نیز به مالک نامه نوشتند و گفتند فقرا کم دردسر و پر فایده هستند و ثروتمندان روز حادثه تو را جا می‌گذارند، اما بدان این فقرا تا انتهای مسیر پای تو خواهند ماند و حضرت امام(ره) نیز گفتند انقلاب ما انقلاب کوخ نشینان است و ولی نعمت ما این فقرا هستند و با این‌هاست که انقلاب کردیم و با همین افراد است که انقلاب باقی می‌ماند.

حجت الاسلام میرمحمدیان ادامه داد: همین قشری که مردم و دیگران آن‌ها را ضعیف می‌پندارند قرار است حاکم زمین شوند و برای اینکه این اتفاق رخ دهد، الگو و مدل نیاز است و این مدل غیر از مدل امامت نمی‌تواند باشد و خداوند نیز در روز غدیر این مدل را انتخاب کرد و تا قیامت هم هیچ راهی به جز احیای امامت وجود ندارد.
وی با اشاره به اینکه احیای امامت به امامی همچون امام خمینی(ره) نیاز داشت، گفت: عده‌ای از جوانان گرد امام جمع شدند و جان خود را فدا کردند تا حرف امام زمین نماند و همین باعث پیروزی امام و انقلاب شد.

مدیر عامل بنیاد هدایت با بیان اینکه این امامت در لایه میانی نیز باید پیروز شود، اظهار کرد: شما امامان پیشقراولانی هستید که باید ثابت کنید الگوی امامت هم شدنی و هم بهترین است و بدانید سیستم امامت اگر کارآمد عمل کند همه را مجذوب خود خواهد کرد.

امام محله ظرفیت‌های حاکمیتی را پای کار مساجد می‌آورد

وی با بیان اینکه اگر بنا باشد تمدن اسلامی برپا شود باید مدل امامت محقق شود، خاطرنشان کرد: تسهیل‌گری، جامعه‌ای بدون رأس تولید می‌کند و بلعکس مدل امامت جامعه‌ای با رأس تولید می‌کند؛ جامعه‌ای که دیکتاتوری نیست. در مدل غربی دو چیز در جامعه وجود دارد یکی قدرت و دیگری ثروت است و نظامات اداری قدرت یا ثروت توزیع می‌کنند اما در نظام ولایی به‌جای قدرت، محبت جایگزین می‌شود.

حجت الاسلام میرمحمدیان ادامه داد: در ابتدا مبلغین مسیحی که به کنیا می‌رفتند توسط قومی کشته می‌شدند، اما به حدی مبلغ به آنجا فرستاده شد که اکنون یکی از بزرگترین کشورهای مسیحی دنیا محسوب می‌شود با وجود اینکه مسیحیت به اندزه ما نه دایره دانش و نه نظام معارفی قوی و بی نقصی دارد اما با این وجود توانست پیروز شود.

وی لازمه تحقق مدل امامت و لوازم مورد نیاز آن را برشمرد و عنوان کرد: اولین کار برای محقق کردن مدل امامت تولید دانش است و این دانش در میدان تولید می‌شود و دومین کار نیز توانمند شدن امامان و همسران امامان است که باید مهارت‌های لازم را کسب کنند.

حجت الاسلام میرمحمدیان گفتمان سازی را به عنوان سومین راه تحقق مدل امامت عنوان کرد و گفت: منظور از گفتمان سازی این است که کار امامان روایت شود، اما این را هم بدانید که اگر عَلَم امامت بلند شود همه از دشمنان داخلی گرفته تا دشمنان خارجی به آن حمله می‌کنند اما با این وجود آنچه که مهم است جا افتادن گفتمان امامت است.

وی با اشاره به گام بعدی تحقق مدل امامت اظهار داشت: در نهایت باید ظرفیت‌های حاکمیتی را پای کار مساجد آورد؛ چراکه مسجد سنگر است و اگر این را باور کنیم، در جهت حفظ سنگر مسجد خواهیم کوشید.

مدیر عامل بنیاد هدایت با بیان اینکه مسجد قدرت دارد برای هر موضوعی تدبیر کند، تصریح کرد: مجوز سازمان داوری هدایت اخذ شد و در سی مسجد شروع به فعالیت کرده است که در این طرح افراد به‌جای اینکه برای حل مشکلات خود به قوه قضاییه مراجعه کنند به مساجد مراجعه می‌کنند که برای اینکار باید مساجد را مهیا کنیم چراکه اگر امر محقق شود مسجد به محل رفت و آمد مردم و ایجاد صلح و سازش میان آنان تبدیل خواهد شد.

وی گام پنجم تحقق مدل امامت را در راه اندازی شبکه امامت دانست و گفت: نیاز بعدی ما راه اندازی شبکه امامت است که امامت شبکه‌ای باشد که خودش بتواند خودش را تقویت کند که برای شکل گیری این شبکه و توانمندسازی آن راهکارهایی لازم است که مکتب استاد محور، مکتب مربی محور، توانمندسازی گروه محور و مکتب عملیات محور از جمله این راهکارها می‌باشد.

حجت الاسلام میرمحمدیان روش مربی محور را بهترین روش خواند و بیان کرد: مشکل ما در اجرای این روش کمبود مربی است که برای جبران آن روش راهیاری مطرح شده است، اما شبکه راهیاری شبکه اصلی ما نیست، بلکه شبکه اصلی ما امامان هستند که هادی نامیده شده‌اند که عنوان شبکه هدایت را برای مجموع آنان به کار می‌بریم که مأموریت و وظیفه هر یک از اعضای این شبکه کمک به حرکت دادن چند امام دیگر است.

وی در پایان عوامل بنیاد هدایت را خادمین شبکه هدایت دانست و گفت: شبکه هدایت اصل بنیاد هدایت محسوب می شود و ما نیز خادمین آن‌ها در بنیاد هدایت می‌باشیم.

انتهای پیام

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha