پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024
نشست قرآنی در غرفه بین الملل حوزه های علمیه در نمایشگاه قرآن

حوزه/ نشست قرآنی در غرفه بین الملل حوزه های علمیه با حضور مدیر موسسه قرآنی ایجوکار فرانسه و استاد علی علوی از فرانسه با موضوع  جایگاه قرآن در فرانسه در سی و یکمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم برگزار گردید.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، نشست قرآنی در غرفه بین الملل حوزه های علمیه با حضور مدیر موسسه قرآنی ایجوکار فرانسه و استاد علی علوی از فرانسه با موضوع جایگاه قرآن در فرانسه در سی و یکمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم برگزار گردید.

بر اساس این گزارش: در این جلسه که به صورت پرسش و پاسخ برگزار شد حاضران سوالات خود را حول محور قرآن کریم مطرح نمودند و این دو استاد به پاسخ سوالات پرداختند.

سوال: قرآن در بین مسلمانان و غیرمسلمان فرانسه، چه جایگاهی دارد؟

مسلمانان در فرانسه پیرو مذاهب مختلفی همچون شیعه، سنی و صوفی هستند که قرآن کریم باعث ایجاد اتحاد بین این مذاهب گشته است. همچنین بسیاری از افراد غیر مسلمان در کشور فرانسه علاقه‌مند به کتاب قرآن هستند و این کتاب آسمانی را مانند تورات و انجیل یک کتاب مهم می‌دانند. خیلی از مردم دوست دارند بدانند که آموزه‌های قرآن چیست و چه مطالبی در قرآن بیان شده است. در برخی از دانشگاه‌ها قرآن را به دانشجویان آموزش می‌دهند. در فرانسه افرادی که به امور فرهنگی علاقه‌مندند بیشتر به مطالعه قرآن روی می‌آورند. همچنین در رشته‌های دینی در برخی دانشگاه‌ها همچون دانشگاه سوربن قرآن به صورت کوتاه و مختصر معرفی می‌شود.

سوال: چهره‌های شاخص قرآنی در فرانسه را که می‌شناسید، معرفی کنید.

شخصی در فرانسه هست به نام امام محمد بجهفی که از جزیره کومور به فرانسه می‌آید. وی امام جماعت یکی از مساجد فرانسه است. هرچند که از اهل تسنن است اما با شیعیان نیز رابطه خوبی دارد.

امیر معزّی چه جایگاهی در فرانسه دارد؟

وی در دانشگاه محبوبیت بالایی بین دانشجویان دارد و در رابطه با سوالات پیرامون شیعه و صوفیه خیلی معروفند. اخیرا کتابی نوشته‌ پیرامون قرآن کریم که در خیلی از موارد نیاز به بررسی و پاسخگویی دارد.

مسلمانان در فرانسه در رابطه با تبلیغ اسلام با چه مشکلاتی رو به رو هستند؟

در همه کشورها افرادی هستند که ضد اسلام کار می‌کنند اما در فرانسه مخالفین اسلام تحت نظر دولت هستند به این صورت که کسی اجازه بی احترامی به ادیان دیگر را ندارد اما می‌توانند نسبت به مطالب دیگر ادیان انتقاد داشته باشند. دولت فرانسه خود را دولتی لائیک معرفی می کند و اجازه نقد ادیان را به هر یک از ادیان دیگر می دهد که متأسفانه در چند سال اخیر فشار بیشتری بر روی اسلام وارد شده است. در مورد مسأله حجاب هم رئیس جمهور تصریح کرد که ما با حجاب دختران و زنان مخالفیم و در فضاهای دولتی همچون مدارس، ادارات و بیمارستان‌های دولتی افراد اجازه استفاده از روسری و پوشش سر ندارند اما در مدارس خصوصی و یا بیمارستان‌های خصوصی منعی وجود ندارد؛ اما با وجود همه این سخت‌گیری‌ها، به تعداد دخترانی که به حجاب روی می‌آورند، افزوده می‌شود.

قرآن در سبک زندگی مردم فرانسه، چه تأثیری داشته است؟

از آنجا که در کشور فرانسه دین اسلام بین افراد گسترش زیادی ندارد؛ مسلمانان باید در رابطه با معارف قرآن خودشان را تقویت کنند، چرا که در بسیاری از اوقات از طرف غیر مسلمانان با پرسش‌هایی در مورد قرآن مواجه می‌شوند که باید پاسخگوی آنها باشند. جوانان مسلمان فرانسوی، بسیار زیاد در مورد شبهات پیرامون قرآن تحقیق می‌کنند تا بتوانند علاوه بر تقویت بنیه‌های علمی و اعتقادی خود، جواب افراد شبهه کننده را نیز بدهند.

موسسات قرآنی در فرانسه خیلی زیاد هستند و تقریبا همگی اهل تسنن هستند.آموزش قرائت، تجوید و ... به صورت حضوری و غیر حضوری به زبان فرانسه وجود دارد.

فعالیت‌های شخصی شما در مورد قرآن در فرانسه چگونه است؟

در سال گذشته که ما به نمایشگاه قرآن آمدیم، در بسیاری از نشست‌ها و مصاحبه‌ها با این سوال مواجه می شدیم که چه تعداد موسسات قرآنی شیعه در فرانسه وجود دارد که متاسفانه ما جواب می‌دادیم موسسه‌ای وجود ندارد. اما اکنون با لطف پروردگار تقریباً به مدت 3 ماه است که از طریق رایزنی با دوستان فرانسوی یک موسسه قرآنی در فرانسه راه اندازی کرده‌ایم تا بتوانیم از این طریق جوانان را با معارف قرآنی آشنا کنیم. همچنین امیدواریم که بتوانیم جوانان را به ایران بیاوریم تا در دوره‌های قرائت، تجوید و معارف قرآن آموزش ببینند و به عنوان افراد آشنا به قرآن به فرانسه بازگردند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha