شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024
دفاعیه

حوزه/ جلسه پیش دفاع از رساله سطح چهار خانم محبوبه میرزایی، طلبه رشته تفسیر تطبیقی مدرسه علمیه تخصصی فاطمه الزهرا (س) اصفهان، با عنوان “بررسی شبهات کتاب نقد قرآن درباره انگاره خطاهای ادبی قرآن کریم” برگزار شد. این جلسه با راهنمایی حجت‌الاسلام حمید الهی‌دوست، مشاوره حجت‌الاسلام ابراهیم رضایی و داوری حجج اسلام سید محمود طیب حسینی و حسین شیر افکن برپا شد.

به گزارش خبرگزاری حوزه از اصفهان، جلسه پیش دفاع از رساله سطح چهار خانم محبوبه میرزایی، طلبه رشته تفسیر تطبیقی مدرسه علمیه تخصصی فاطمه الزهرا (س) اصفهان، با عنوان “بررسی شبهات کتاب نقد قرآن درباره انگاره خطاهای ادبی قرآن کریم” برگزار شد. این جلسه با راهنمایی حجت‌الاسلام حمید الهی‌دوست، مشاوره حجت‌الاسلام ابراهیم رضایی و داوری حجج اسلام سید محمود طیب حسینی و حسین شیر افکن برپا شد.

در این جلسه، خانم میرزایی در دفاع از پایان‌نامه خود به اهمیت بلاغت و فصاحت قرآن کریم به عنوان نشانه‌هایی از اعجاز آن اشاره کرد و گفت: “از صدر اسلام تاکنون، ادیبان بزرگی در برابر قرآن سر فرود آورده و بر این باورند که قرآن کریم بزرگ‌ترین اثر ادبی عرب است.” وی افزود که قرآن علاوه بر زیور میراث زبان عربی، به عنوان منبعی بی‌نظیر و اصیل در استنباط قواعد ادبی عرب شناخته می‌شود.

خانم میرزایی همچنین به تلاش‌های نافرجام برای مقابله با قرآن اشاره کرد و گفت: “کتاب نقد قرآن، که به شخصیتی موهوم به نام دکتر سها نسبت داده شده، با ادعای وجود خطا در نوشتار قرآن، به انکار وحیانی بودن آن و حتی نبوت و وجود خداوند پرداخته است.” در این پژوهش، ۴۸ انگاره خطاهای نوشتاری فصل بیستم این کتاب با استفاده از روش تحلیلی و تطبیقی به شکل کتابخانه‌ای ارزیابی و نقد شد.

وی ادامه داد: “این نوشتار با استناد به قواعد ادبی عرب سامان‌دهی شده و در بررسی اقوال نحویان و مفسران، پاسخ‌های برجسته با وجه رجحان ارائه شده است تا ضمن اثبات اعجاز قرآن، ادعاهای مذکور نیز باطل گردد.”

خانم میرزایی در پایان به نتایج پژوهش خود اشاره کرد و گفت: “پندار دکتر سها مبنی بر عدم وحیانی بودن قرآن ناشی از عدم آگاهی و آشنا نبودن او با منابع کهن ادبی نیست، بلکه به دلیل عدم لحاظ مؤلفه‌هایی چون فصاحت و بلاغت، قواعد منطقی، و قرینه‌های متصل و منفصل است.” او تأکید کرد که غالباً مستندات این فرد بدون آدرس و یا ناقص هستند.

این جلسه، گامی مؤثر در زمینه تحقیقات مربوط به قرآن و نقد شبهات پیرامون آن محسوب می‌شود و نشان‌دهنده تلاش‌های علمی و دینی طلبه‌های حوزه علمیه در عرصه تفسیر و علوم قرآنی است.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha