پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024
سید محمد کاظم موسوی متقی

حوزه/ مدیرکل امور اجتماعی و مشارکت های مردمی سازمان اوقاف و امور خیریه گفت: حدود ۱۱ هزار متولی موقوفه در نقاط مختلف کشور فعالیت می‌کنند، اینها اشخاص حقیقی هستند که در وقف‌نامه بنا به شرایط، سفارش و یا وصیت واقف به عنوان متولی قرار داده شده‌اند.

به گزارش خبرگزاری حوزه از تهران، حجت الاسلام سید محمد کاظم موسوی متقی، مدیرکل امور اجتماعی و مشارکت های مردمی سازمان اوقاف و امور خیریه با بیان اینکه سه ماموریت اصلی بر عهده سازمان اوقاف و امور خیریه به عنوان یکی از هفت نهاد متولی حقوقی گذاشته شده است، گفت: حدود ۱۱ هزار متولی موقوفات در نقاط مختلف کشور فعالیت می‌کنند و هفت نهاد متولی حقوقی موقوفات کشور شامل آستان قدس رضوی، دانشگاه تهران، هلال احمر، سازمان بهزیستی، آستان حضرت معصومه(س)، آستان احمد ابن موسی (شاهچراغ) و سازمان اوقاف و امور خیریه است.

حجت الاسلام موسوی متقی درباره ۱۱ هزار متولی موقوفات بیان کرد: این اشخاص حقیقی هستند که در وقف‌نامه بنا به شرایط، سفارش و یا وصیت واقف به عنوان متولی قرار داده شده‌اند؛ طبق قانون اداره امور موقوفات بدون متولی برعهده اوقاف گذاشته شده و حفظ عین موقوفه، افزایش بهره‌وری موقوفات و اجرای نیت واقفان هر سه وظیفه سازمان اوقاف است.

اجرای طرح‌های ویژه‌ اجتماعی برای اجرای نیات واقفان

مدیرکل امور اجتماعی و مشارکت های مردمی سازمان اوقاف و امور خیریه گفت: طی سال‌های گذشته تاکنون سازمان اوقاف و امور خیریه تجربه‌های جدیدی از اجرای طرح ویژه‌های اجتماعی برای اجرای نیات واقفان به صورت متمرکز کسب کرده است.

حجت الاسلام موسوی متقی بیان کرد: اجرای نیت واقفین به عنوان ستون فقرات فعالیت‌های سازمان اوقاف محسوب می شود، اگر امینانه، دقیق، صحیح و منطبق با نیات اجرا شود، سبب افزایش اعتماد عمومی به وقف و نهاد وقف افزایش ‌پیدا می‌کند.

وی اظهار داشت: احصاء و شناسایی موقوفات یکی از سه وظیفه سازمان اوقاف است به رغم اینکه برخی از وقف‌نامه های موجود در دست مردم ثبت نشده است.

حجت الاسلام موسوی متقی عنوان کرد: تثبیت موقوفات و وقفیت آنها و همچنین افزایش بهره‌وری، درآمدزایی و ایجاد منابع نیز از جمله وظایف سازمان اوقاف و امور خیریه است؛ همچنین باید توجه داشته باشیم که درآمد حاصل شده باید منطبق با نیات واقفان هزینه شود.

مدیرکل امور اجتماعی و مشارکت های مردمی سازمان اوقاف و امور خیریه تصریح کرد: موقوفات کشور در قالب ۸۱۰ نیت دسته‌بندی شده است؛ یکی از اسناد بالادستی که اوقاف خود را ملزم به اجرای آن می‌داند سیاست شانزدهم ابلاغی رهبر انقلاب اسلامی است که این ابلاغیه ۱۹ بند است.

وی با اشاره به اینکه ساز و کار سازمان اوقاف برای بررسی اجرای نیت واقفان از طریق واحد تحقیق و حسابرسی انجام می‌شود، گفت: استفاده از ظرفیت‌های مردم و برون‌ سپاری به عنوان یکی از برنامه‌های مهم تلقی شده که در سیاست اول و دوم ابلاغی رهبر معظم انقلاب نیز به آن اشاره شده است؛ در یک دهه اخیر این موضوع را با همکاری هیئات مذهبی و امنای امامزادگان در دستور کار قرار داده و طرح های خوب سازمان اوقاف از جمله آرامش بهاری، بصیرت عاشورایی و اوقات فراغت با همین رویکرد اجرا شده اند.

حجت الاسلام موسوی متقی با اشاره به اینکه بقاع متبرکه ظرفیت و فرصتی است تا اجرای نیاتی که مقید به مکان نباشد را با رعایت گذشته آن اجرا کنیم، یادآور شد: بقاع متبرکه را به عنوان ظرفیت بزرگ منشأ خدمات و محل رجوع مردم می دانیم؛ اجرای نیات نیز با همکاری مردم، هیئات مذهبی و متولیان امامزاده محقق می کنیم.

فعالیت یک هزار و ۵۰۰ امین موقوفات در کشور

مدیرکل امور اجتماعی و مشارکت های مردمی سازمان اوقاف و امور خیریه با اشاره به فعالیت بیش از یک هزار و ۵۰۰ امین موقوفات در کشور اظهار داشت: این امنا فعلاً بیشتر در زمینه کسب درآمد همکاری دارند، ولی در آینده نزدیک علاوه بر وصول درآمد در راستای اجرای نیت واقفان نیز همکاری خواهند داشت؛ همچنین اجرای نیات با همکاری موسسات خیریه، فرهنگی و همچنین ستاد بازسازی عتبات عالیات نیز انجام می شود.

حجت الاسلام موسوی متقی تصریح کرد: تلاش ما بر فراهم کردن شرایط استفاده از ظرفیت‌ وقف‌های همگانی و مشارکتی است تا مردم مشارکت بیشتری در حوزه وقف داشته باشند، البته بستر وقف همگانی و حتی با مبالغ کم را در بخش‌های عمومی مختلف فراهم کردیم؛ مردم با این شیوه مبلغی حدود چهار میلیارد تومان در ۱۵ نیت اصلی از جمله ایتام، آسیب های اجتماعی، زلزله و مواردی از این دست وقف کرده اند.

انتهای پیام/

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha