پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024
کد خبر: 1193781
۲۷ مهر ۱۴۰۳ - ۱۶:۰۱
مقاومت

در جدال ایسم های دوره آخرالزمانی، مقاومت ایده ای است که فراتر از محاسبات میدان سیاست و فرهنگ و اقتصاد در عرصه اندیشه نیز هماورد می طلبد، منتهای مراتب تبیین آن نیازمند مجاهدت رسانه ای باورمندان به این گفتمان است.

به گزارش خبرگزاری حوزه، از جمله آثار و برکات طوفان الاقصی در طول بیش از یک سال اخیر این بوده که در روزگاری که عده ای به اسم و بهانه صلح طلبی به دنبال ترویج ایده سازش با نظام سلطه و شجره خبیث آن یعنی رژیم صهیونیست بودند، نشست ها و بحث های جدی در خصوص طرح ایده مقاومت و چگونگی گسترش آن در دنیای امروز شکل گرفته که به تدریج این مباحث می تواند به تبیین گفتمان مقاومت آن هم ناظر به الزامات و بایسته های این بحث کمک کند.

بیانی از رهبر معظم انقلاب وجود دارد که ایشان نقل به این مضمون می فرمایند اگر جهاد تبیین نبود، مقاومت نمی توانست ادامه پیدا کند و این ها همه نشانگر ضرورت توجه به مجاهدت در این عرصه کلیدی است؛ این که چگونه اندیشه و تفکر مقاومت شکل گرفته و در دنیای مدرن امروز که مبتنی بر منافع فردی و لذات دنیوی است، بسط پیدا می کند خودش بی گمان در وهله نخست محتاج مجاهدت رسانه ای است به خصوص این که به اذعان بسیاری از کارشناسان و تحلیلگران حقیقت بین، جهانی شدن ایده و تفکر مقاومت امروز به اصلی ترین چالش فراروی نظم نوین جهانی تبدیل شده است و در این بین، کدخدای این دهکده با گفتمانی مواجه است که نه تنها منافع او بلکه هویت و ماهیتش را هدف قرار داده است.

قبل از قضایای هفتم اکتبر، بحث هایی به صورت جسته و گریخته از سوی برخی روشنفکران و اساتید دانشگاه مطرح می شد که ایده مقاومت به آخر خط رسیده و حال آن که تحولات یک ساله اخیر به عینه نشان داد که چقدر طرح این مباحث، سطحی، کم عمق و توأم با بی دقتی است و برعکس، گفتمان مقاومت همچنان زنده و پویا و الهام بخش است.

ناگفته پیداست که ایده و اندیشه مقاومت ناظر به روح پایدار انقلاب اسلامی است و همه این ها از جمله برکاتی نهضت ریشه داری است که خمینی کبیر، پایه گذار آن شد و امروز فرزندان معنوی ایشان در لبنان، فلسطین، یمن، سوریه، عراق و دیگر بلاد اسلامی زمینه و شرایط لازم برای جهانی شدن آن را فراهم کرده اند.

در جدال ایسم های دوره آخرالزمانی، مقاومت ایده ای است که فراتر از محاسبات میدان سیاست و فرهنگ و اقتصاد در عرصه اندیشه نیز هماورد می طلبد و این سخن البته یک شعار ذوقی صرف نیست بلکه ناظر به واقعیتی است که برخی از شواهد آن را باید در خروجیِ پژوهش های برآمده از اندیشکده های غرب و آمریکا جستجو کرد.

بر این اساس نگارنده معتقد است که ورای تلاش های ارزنده در وادی رسانه و جهاد تبیین، ما نیازمند جهاد اندیشه ای برای ترسیم قوت ایده مقاومت برای زندگی امروز هستیم و این که این ایده چقدر ناظر به تحولات پیش رو، یک ضرورت برای بشریت به شمار می رود.

مخلص کلام آن که تبیین این حقیقت در دنیای امروز بیش از هر چیز نیازمند مجاهدت رسانه ایِ باورمندان به چنین گفتمانی است و مباد این که خدای ناکرده ما در این کارزار رسانه ای و فکری، در زمینه منفعلین و غفلت زده ها قرار بگیریم.

سید محمدمهدی موسوی

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha