شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024
یی

حوزه/ حجت‌الاسلام ابراهیمی با تشریح مشکلات متعدد باغداران گفت: دولت می‌تواند کود و سموم ارزانتر را به باغداران عرضه کند و بر قیمت محصولات برداشت شده نظارت داشته باشد تا باغداران برای کار انگیزه کافی داشته باشند.

حجت‌الاسلام قاسم ابراهیمی، امام جمعه رودسر استان گیلان در گفت‌ وگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه، با موضوع مشکل چالش باغداران شمال در فروش مرکبات در شهرستان رودسر گفت: مشکل مردم ما همخوانی نداشتن خرج و دخل است.

امام جمعه رودسر ادامه داد: امروز برای به ثمر نشستن یک درخت مرکبات، تا برداشت محصول آن، کشاورز مشکلات بسیاری را از سر می‌گذراند.

وی با انتقاد از حمایت نشدن باغداران اظهار داشت: اگر این حمایت باشد کشاورز در کار خود دلگرم و به آینده کاری خود امیدوار خواهد شد.

حجت‌الاسلام ابراهیمی در بیان چهار مشکل اساسی باغداران مرکبات رودسر گفت: قیمت کود و سموم کشاورزی در سال‌های اخیر بسیار گران شده است؛ از سوی دیگر دستمزد کارگران افزایش چشمگیری داشته است، در حالی که قیمت مرکبات ثابت و حتی در مواردی کاهش داشته است.

امام جمعه رودسر کمبود «صنایع تبدیل» منطقه را مورد انتقاد قرار داد و اظهار داشت: این منطقه تنها دو کارخانه تبدیلی دارد. دلال‌ها به دلیل این انحصار توانسته‌اند قیمت محصولات را پایین نگه دارند تا باغداران مجبور شوند از ترس خراب شدن محصولات، آن را به این قیمت بسیار نازل که دلال تعیین می‌کند بفروشند؛ باید تسلط دلال‌ها بر صنایع تبدیلی منطقه برچیده شود.

وی آفاتی مانند مگس مدیترانه در سال‌های اخیر را یکی از مشکلات اساسی باغداران مرکبات عنوان کرد و ابراز داشت: در مقابل بعضی از این آفات هیچ راهکار ارزانی پیدا نشده است؛ جهاد کشاورزی هم نتوانسته است کمکی انجام دهد. سموم بی‌کیفیت هم یکی از مشکلات امروز است.

حجت‌الاسلام ابراهیمی حمایت نکردن دولت از باغداران را مورد انتقاد قرار داد و گفت: دولت می‌تواند کود یا سموم را به قیمت ارزانتری در اختیار باغداران قرار دهد یا محصولات او را با قیمت مناسبتری خریداری کند تا باغداران انگیزه بیشتری برای انجام کار خود داشته باشند؛ باغدار با کاهش قیمت ساختگی انگیزه خود را از دست می‌دهد.

امام جمعه رودسر با اشاره به تغییر کاربری زمین‌های کشاورزی ابراز داشت: باغدار مجبور می‌شود به باغ خود چوب حراج بزند؛ او که هر ده سال با برودت هوا تمام درختان خود را از دست می‌دهد، چاره‌ای جز خروج از این شغل ندارد.

وی در بیان راهکارهایی اظهار داشت: صنایع تبدیلی در منطقه گسترش پیدا کند و بر قیمت‌ها نظارت شود و باید صادرات مازاد مرکبات از کشور جدی گرفته شود تا اقتصاد این محصولات تقویت شود.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha