دوشنبه ۲۶ آذر ۱۴۰۳ |۱۴ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 16, 2024
خبر گزاری حوزه

کارشناس حوزوی مسائل تربیتی گفت: کودک در سنین ابتدایی زندگی، تفاوت غیبت و فقدان را نمی‌داند، از این رو سپردن او به مهد کودک آرامشش را بر هم می‌زند.

به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت‌الاسلام جلالی در ویژه برنامه زمزم معرفت که در شبستان امام خمینی(ره) حرم مطهر برگزار شد، درباره علوم تربیتی کودکان به ایراد سخن پرداخت.

وی افزود: متأسفانه بر اساس آمارهای به دست آمده، اختصاص  وقت هر پدر و مادر به فرزند،‌ در روز 15 دقیقه است که بر اساس آموزه‌های تربیتی، این زمان بسیار کمی است. والدین باید زمان بیشتری را به تربیت فرزندان اختصاص دهند.

این کارشناس حوزوی یادآور شد: اگر ما زمانی را که به تربیت کودکان اختصاص می‌دهیم، بیشتر باشد،‌ می‌توانیم انسان‌های صالحی را تربیت و در اختیار جامعه قرار دهیم.

وی، تربیت فرزندان را بر اساس تعالیم اسلامی در سه مرحله معرفی کرد و گفت:‌ فرزندان انسان در هفت سال اول نیازمند توجه و محبت است؛ هفت سال دوم دوره آموزش و تعلیم او آغاز می‌شود و هفت سال سوم که شخصیت او شکل می گیرد، ‌نیازمند مشورت است.

این کارشناس حوزوی با بیان این که بر اساس این، هفت سال نخست کودک محبت پذیر،‌ در هفت سال دوم آموزش پذیر و در هفت سال سوم مشورت پذیر است، ادامه داد:‌ زمانی که کودک در مرحله نخست زندگی خود قرار دارد،‌نیازمند محبت است، از این رو باید تمام حواس خود را معطوف او قرار دهیم؛ در هفت سال اول زندگی،‌ شالوده شخصیت انسان شکل می‌گیرد.

وی، سه سال نخست زندگی فرزند را مهم‌ترین ایام در محبت کردن به کودکان دانسته و گفت: در این ایام، کودک وابستگی خاصی به مادر دارد و در صورتی که مادر را در کنارش احساس نکند،‌ می‌تواند منشأ اضطراب جدایی در کودک شود.

حجت الاسلام جلالی خطاب به مادران شاغل گفت:‌ کودک در این دوره سنی تفاوت غیبت و فقدان را نمی‌داند، از این رو واگذاری او به  مهد کودک، آرامش کودک را بر هم می‌زند.

این کارشناس حوزوی افزود:‌ برخی والدین به مشاور مراجعه می‌کنند و از ناهنجاری‌های روانی و اخلاقی کودک گلایه می‌کنند،‌ در این شرایط یکی از دلایلی که از آنان سئوال می شود، مسئله‌ جدایی کودک با مادر است.

وی در پایان یادآور شد: اگر کودک در هفت سال نخست در شرایط خوبی تربیت شود، با آمادگی بیشتر و بهتری وارد هفت سال دوم زندگی خود می‌شود.

انتهای پیام// 15/ 313

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha