پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024
آیت الله بوشهری

مدیر حوزه های علمیه گفت:امروز مراجع تقلید مشوق متنوع شدن رشته ها و علوم در حوزه های علمیه هستند، این مسئله نشان دهنده این است که ما متناسب با نیازهای زمان گام بر می داریم.

به گزارش خبرگزاری حوزه، آیت الله سید هاشم حسینی بوشهری عصر امروز در مراسم افتتاحیه مرکز تخصصی امام خمینی(ره) و راه اندازی نخستین رشته مشاوره اسلامی در این مرکز ، اظهار داشت: این مرکز اسلامی با همت بلند معاونت تهذیب راه اندازی و تشکیل یافته است.

مدیر حوزه های علمیه با اشاره به حدیثی از ائمه معصومین(ع) مبنی بر این که دایره علم گسترده تر از آن است که قابل احاطه باشد، گفت: فلسفه وجودی حوزه های علمیه و هدف از تاسیس این گونه مراکز این است که داوطلبانی علاقه مند بتوانند به این مسیر راه پیدا کرده و خودشان در این فضا و محیط ساخته شوند تا در جامعه نقش آفرینی کنند.

عضو هیئت رئیسه خبرگان رهبری با بیان این که حوزه های علمیه ما فراز و فرودهای مختلفی داشته است، تصریح کرد: گاهی تنوع و تکثر مراکز علمی فضایی را برای علاقه مندان ایجاد می کرد تا افراد از این فرصت متناسب بر اساس سلیقه، استعداد و نیاز جامعه به کسب دانش بپردازند.

در برهه ای از زمان از سایر علوم غفلت شد

آیت الله حسینی بوشهری تصریح کرد: در برهه ای از زمان، فضای حوزه های علمیه محدود به علوم خاص و گران سنگ و کم نظیری شد، اما متاسفانه از توجه به سایر علوم غفلت جدی شده است.

وی با بیان این که در چند دهه گذشته علوم حوزه به فقه و اصول خلاصه می شد، افزود: بر این اساس اگر طلبه ای به سمت رشته های مختلف گرایش پیدا می کرد به کج سلیقگی متهم می شد.

معاون جامعه و روحانیت جامعه مدرسین با تاکید بر این که امروز مراجع تقلید مشوق متنوع شدن رشته ها و علوم در حوزه های علمیه هستند، گفت: این مسئله نشان دهنده این است که ما متناسب با نیازهای زمان گام بر می داریم.

طلاب باید با علم کلام آشنا شوند

آیت الله حسینی بوشهری با بیان این که فقه و اصول جایگاه خود را در حوزه علمیه دارد؛ اما علوم را نباید محدود به این دایره کرد، اظهار داشت: بنده بارها تاکید می کنم که طلاب باید با علم کلام آشنا شوند؛ چرا که در غیر این صورت جامعه متاثر آن ها، دغدغه مباحث اعتقادی پیدا نخواهد کرد و در مقابل شبهات اعتقادی و کلامی، کم خواهند آورد و بی پناه می شوند.

مراکز و کتب مشاوره بر اساس فرهنگ غرب است

وی مسئله مشاوره اسلامی را یکی از دغدغه های مهم جامعه دانست و گفت: بحث های مشاوره ای در سال های اخیر وارد حوزه شده است و از مسائل جدی کشورما نیز محسوب می شود.

مدیر حوزه های علمیه افزود: امروز مراکز مختلف مشاوره ای تشکیل و کتبی بدون بهره گیری از مباحث اسلامی تدوین شده است که بر اساس منویات فرهنگ و رفتارهای غربی است.

آیت الله حسینی بوشهری خاطرنشان کرد: اگر طلاب با مشاوره اسلامی آشنا نشوند و به مراکز مشاوره ای مبتنی بر مبانی غرب مراجعه کنند، برای حوزه ها نامطلوب است.

عضو هیئت رئیسه خبرگان رهبری در ادامه با توصیه به مسئولان مرکز تخصصی امام خمینی(ره)، اظهار داشت: ما نباید با راه اندازی رشته مشاوره اسلامی به دلیل کمبود اساتید مجرب و متون معتبر، مانند دیگران با مشکل برخورد کنیم.

راه اندازی رشته مشاوره اسلامی حرکت بزرگی است

عضو شورای عالی حوزه های علمیه با تاکید بر این که راه اندازی رشته مشاوره اسلامی پایه گذار حرکت بزرگی در حوزه های علمیه است، افزود: متون درسی این رشته باید به خوبی بررسی شود و از اساتید برجسته ای که به مسائل اسلامی آشنایی کافی دارند، بهره گیری صورت گیرد.

آیت الله حسینی بوشهری در پایان خاطرنشان کرد: رشته مشاوره اسلامی باید نهادینه شود تا دیگران از حوزه های علمیه الگوگیری کنند.

انتهای پیام/

 

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha