به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، دکتر فتحی، عضو هیئت دانشگاه باقرالعلوم(ع)، پیش از ظهر در این نشست علمی با اشاره به نقش روحانیت در فرهنگ جامعه، اظهار داشت: در فرهنگ ایران دین دارای جایگاه ویژهای است و به تبع آن روحانیت نیز دارای اهمیت تلقی می شوند که لازم است نسبت به عملکرد این قشر بازخوردگیری کرد.
وی با اشاره به نقش آفرینی روحانیت در تاریخ کشور، خاطر نشان کرد: در تحولات عظیم سیاسی و فرهنگی به ویژه بعد از نهضت مشروطه، نقش روحانیت بسیار برجسته بوده و همین امر انتظارات را از روحانیت بالا برده است.
عضو هیئت دانشگاه باقرالعلوم(ع) ادامه داد: امروزه افزون بر تمامی مسئولیت های مذهبی محول شده به روحانیت، پذیرش مسئولیت های مختلف اجتماعی، سیاسی و فرهنگی نیز بر آنها افزوده شده است.
وی با اشاره به عصر ارتباطات و پیشرفت فناوری در جهان، یادآور شد: در عصر ارتباطات نوع نگاه به تمام عالم تغییر کرده و روحانیت نیز از این مسأله مستثنی نیست و فناوری ارتباطات و رسانه های مدرن رقیب بسیار جدی برای کارکردهای روحانیت محسوب می شوند.
وی با اشاره به طرح پیمایش ملی و روش نمونه گیری احتمالی، ابراز داشت: طرح پیمایش ملی از افراد 18 سال به بالا از 15421 نفر انجام شده است که با روش نمونه گیری احتمالی با همکاری مرکز پژوهش های صدا و سیما انجام شده است.
فتحی درباره وظائف روحانیت در جامعه، گفت: بنا به فرموده رهبر معظم انقلاب از مهمترین وظائف فرهنگی روحانیت در جامعه می توان به تبیین مکتب، مرزبانی فرهنگ دینی و تدوین و اشاعه فرهنگ انقلاب اشاره کرد.
وی، درباره مسئولیت های روحانیت در جامعه امروز، اظهار داشت: از مسئولیت های مهم روحانیت می توان به هماهنگی نظام آموزشی و پژوهشی با نیاز جامعه، پاسداری از انقلاب و وحدت جامعه، مستضعف گرایی، تربیت معنوی، همگامی با مصالح ملی و تربیت نیروهای کارآمد اشاره کرد.