به گزارش خبرگزاری حوزه، این مرجع تقلید، پیش از ظهر امروز در دیدار مدیر، اساتید و طلاب مدرسه حضرت ولیعصر(عج) بناب، تحصیلات حوزوی و تعلیم علوم را منحصر در دو مرحله دانسته و گفتند: دو مرحله در عرصه طلبگی وجود دارد، نخست تحصیل علم و پس از آن، ورود به جامعه است تا ثمرات و برکات علوم اندوخته شده، به جامعه منتقل شود.
ایشان با اشاره به آیات و روایات موجود در اینباره، افزودند: طلبگی شغلی پر برکت و مقدس است که در روایات ائمه(ع) به برکت و تقدس این راه بسیار تاکید شده است.
معظم له با اشاره به روایات وارده درباره علمآموزی طلاب، خاطرنشان کردند: طلاب باید با استفاده از کتابهای منیةالمرید و آداب المتعلمین چهار عنصر اخلاص، همت بلند، اراده قاطع و جدیت و کوشش را در خود تقویت کنند.
حضرت آیت الله نوری همدانی ادامه دادند: کسی که برای خدا درس بخواند چهار خصلت دارد اول آن که هر چه درس بخواند به حقارت خود بیشتر پی میبرد، دوم در برابر مردم متواضعتر میشود، سوم از خدا بیشتر میترسد و چهارم تلاشش در علمآموزی افزون میگردد.
این مرجع تقلید، درباره کسی که برای خدا درس نخواند و موقعیت اجتماعی را هدف زندگی خود قرار دهد، گفتند: کسی که برای خدا درس نخواند، تکبر و خود بزرگ در او شکوفا میشود و از آداب دینی فاصله میگیرد.
حضرت آیتالله نوریهمدانی، ادبیات عرب را از اولیات و از موارد بسیار مهم برای طلاب دانسته و افزودند: صرف و نحو باید به صورت کامل خوانده شود، چرا که پایه علوم حوزوی است و کسی که صرف و نحو خوبی داشته باشد در آینده پژوهشگر و محقق خوبی خواهد شد.
ایشان با بیان اینکه بیان و قلم محتاج ادبیات است، ابراز داشتند: خط خوش از کمالات انسان محسوب میشود و در زمره هنر قرار میگیرد و در زمان قدیم کلاسهای خوشنویسی برای طلاب برگزار میشد و طلاب صاحب خطی خوش بودند.
معظمله، با اشاره به اهمیت تهجد و نماز شب در موفقیت طلاب، تصریح کردند: بنابر سیره بزرگان و سفارش معصومین(ع)، نماز شب امری توفیقآفرین برای طلاب است و در رشد و شکوفایی آنها تاثیر دارد.
این مرجع تقلید در باره ضرورت اخلاق و تهذیب نفس یادآور شدند: طلاب باید متخلق به اخلاق باشند، چرا که علم باید با اخلاق توام باشد و علم بدون اخلاق نتیجه ندارد.
ایشان، مطالعه سه کتاب را برای طلاب بسیار با اهمیت معرفی کرد و گفتند: کتاب صحیفه نور در 22 جلد، دفتر تبیان در 50 جلد و وصیتنامه امام از جمله کتابهای مهمی هستند که طلاب باید با استفاده از آنها، مبانی عقیدتی خود را قوام ببخشند.
ایشان درباره ضرورت آشنایی طلاب با اوضاع زمان، بیان داشتند: طلاب باید با اوضاع و حوادث زمان آشنایی داشته باشند؛ زیرا این مسئله از بایستههای طلبگی است.
حضرت آیتالله نوریهمدانی با اشاره به فرمایش امام(ره) درباره ضرورت تخلق به اخلاق، تصریح کردند: اگر کسی در اخلاق ممارست نداشته باشد و مراحل تهذیب نفس را انجام نداده باشد، بنا به فرمایش امام(ره) مانند شیخ ابراهیم زنجانی می شود که حکم اعدام شیخ فضلالله نوری را صادر کرد.
ایشان در پایان، حسن برخورد و اخلاق خوب را از ضروریات یک طلبه دانسته و عنوان داشتند: طلاب باید ارتباط خود را با امام زمان(عج) تقویت کننند .