یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024
حجت‌‌الاسلام حکیم الهی

معاون ارتباطات و بین‌الملل جامعة المصطفی(ص) با اشاره به نمایندگی ها و شعبه های این مرکز در بیش از 60 کشور، گفت: افزون بر این، با بیش از 250 موسسه علمی، آموزشی دنیا همکاری علمی داریم.

به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام والمسلمین حکیم الهی، پیش از ظهر امروز در ششمین گردهمایی دانش آموختگان المصطفی(ص) در مجتمع آموزش عالی امام خمینی(ره) قم، یکی از اهداف این گردهمایی را آشنایی متقابل دانش آموختگان ذکر کرد و گفت: آشنایی دوجانبه دانش آموختگان موجب برگزاری همایش های مشترک و ارتقای روابط بین آنان زمینه ساز برکات زیادی است.

وی در ادامه با معرفی المصطفی به عنوان نهادی علمی و حوزوی بین المللی، افزود: المصطفی مرکزی علمی و پژوهشی است که افتخار دارد در راستای نشر معارف و علوم وحیانی محمد و آل محمد(ص) تلاش می‌کند و با هدف تربیت عالمان برجسته، پارسایان و مبلغان و نیز تولید علم و گسترش آن در جهان تشکیل شده است.

عضویت در مجامع بین امللی

معاون ارتباطات و بین‌الملل جامعة المصطفی(ص) ادامه داد: المصطفی با کسب مجوز از وزارت علوم و عضویت در نهادهای بین المللی مانند اتحادیه دانشگاه های جهان، آیسسکو و... توانسته است از نظر رتبه بندی، در سطح جهان، مورد اعتراف و قبول همه مراکز علمی و پژوهشی قرار گیرد.

حجت الاسلام والمسلمین حکیم الهی با اشاره به این که امروز مدارک المصطفی در مقاطع مختلف، مورد پذیرش دانشگاه های جهان است، یادآور شد: مراکز علمی دنیا بر خود می‌بالند که بتوانند دانش آموختگان المصطفی را به عنوان عضو هیئت علمی یا دانشجو برای مقاطع عالی و مراحل تکمیلی تحصیلی پذیرش کنند.

وی خاطرنشان کرد: المصطفی با توجه به بهره مندی از فضاها و مکان های مختلف، مرکز اصلی خود را در جوار کریمه اهل بیت(س) قرار داده است و در تهران، گرگان، مشهد، اصفهان، تبریز و جزیره قشم نیز نمایندگی دارد.

ارتباط با بیش از 250 مرکز در دنیا

معاون ارتباطات و بین‌الملل جامعة المصطفی(ص) با اشاره به نمایندگی ها و شعبه های این مرکز در بیش از 60 کشور، ابراز داشت: افزون بر این، با بیش از 250 موسسه علمی، آموزشی دنیا همکاری علمی داریم.

رئیس ششمین گردهمایی دانش آموختگان المصطفی، تعداد استادان و اعضای هیئت علمی این مرکز را بیش از 2 هزار نفر ذکر کرد و با بیان این که بیش از 2 هزار محقق نیز با المصطفی همکاری علمی و پژوهشی دارند، اضافه کرد: مقاطع تحصیلی المصطفی از مقطع کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد ، دکتری و فوق دکتری و در نظام حوزوی، سطوح 1 تا 4، مورد تدریس و بررسی علمی قرار می‌گیرد.

تحصیل بیش از 30 هزار دانش پژوه

حجت‌الاسلام والمسلمین حکیم الهی خاطرنشان کرد: تعداد دانش پژوهان و طلاب المصطفی، در حال حاضر بیش از 30 هزار نفر است که نیمی از آنان، در ایران و نیمی دیگر در نمایندگی ها کشورهای مختلف مشغول تحصیل اند.

وی ادامه داد: در حوزه پژوهش، المصطفی آموزش های خود را پژوهش محور کرده است و پژوهشگاهی با چندین پژوهشکده تأسیس کرده که هر روز تولیدات متعدد دارد.

رئیس ششمین گردهمایی دانش آموختگان جامعة المصطفی(ص) با اشاره به فعالیت مرکز بین‌المللی ترجمه و نشر المصطفی، گفت: در این مرکز، بیش از هزار عنوان کتاب به 40 زبان زنده دنیا منتشر شده که تعدادی از این آثار، به عنوان متون درسی، در دانشگاه های جهان استفاده می‌شود.

تولید 500 متن درسی

معاون ارتباطات و بین الملل جامعة المصطفی(ص) همچنین افزود: بیش از 500 متن درسی توسط المصطفی تولید شده که جایگزین برخی از متون درسی گذشته شده است. در کنار این موارد، باید به انتشار بیش از 50 مجله علمی تخصصی نیز اشاره کرد.

وی خاطرنشان کرد: در حوزه پژوهشی، المصطفی توانسته کتبی تولید کند که برای اولین بار در جهان علمی غرب مورد توجه قرار گیرند. مثلاً با تلاش 12 ساله، کتاب اسفار و کتاب کفایه در 13 سال تلاش، به انگلیسی ترجمه شد و مورد استقبال غرب قرار گرفت.

حجت الاسلام والمسلمین حکیم الهی با اشاره به تشکیل انجمن‌های علمی با امکان سنجی و نیازسنجی جهان، اظهار داشت: این انجمن‌ها، اقدام به تولیدات علمی در فضای مجازی و مکتوب نموده اند.

تحصیل 4 هزار بانوی طلبه

رئیس ششمین گردهمایی دانش آموختگان جامعة المصطفی(ص)، به توجه این مرکز به جایگاه خواهران در جهان کنونی اشاره و ابراز کرد: امروز بیش از 4 هزار طلبه خواهر در المصطفی مشغول تحصیل معارف اهل بیت(ع) هستند.

فعالیت 15 انجمن علمی و فرهنگی

وی، با بیان این که در حوزه تحقیقات، خواهران مجلات متعددی تولید کرده اند، ابراز داشت: در حوزه مسائل فرهنگی و تربیتی، المصطفی پیشگام دانشگاه های دیگر است. بیش از 150 انجمن علمی و فرهنگی در این مرکز تشکیل شده است که در حوزه های مختلف مشغول فعالیت اند و تولید علم دانش، تولید نرم افزار ، ترجمه فیلم، انتشار مجلات علمی و حضور گسترده در شبکه های اجتماعی، از فعالیت های آنهاست.

حجت‌الاسلام والمسلمین حکیم الهی در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: با توجه به این که تشنگان علوم و زلال معارف اهل بیت(ع) بسیارند و امکان حضور آنان وجود ندارد، دانشگاه مجازی المصطفی تأسیس گردید و هزاران نفر از دانش پژوهان، مشغول تحصیل علوم وحیانی هستند.

وی اضافه کرد: این دانشگاه با تأسیس رشته های مختلف در مقاطع کارشناسی و ارشد، نسبت به آموزش و ترویج اسلام ناب اقدام می کند و بیش از شش زبان، در این دانشگاه مورد توجه قرار گرفته و دروس به این زبان‌ها تولید شده است.

معاون ارتباطات و بین الملل جامعة المصطفی(ص) در ادامه به تلاش‌های این نهاد بین المللی در بخش ارتباطات، اشاره کرد و گفت: المصطفی توانسته ارتباطات گسترده ای را با مراکز دانشگاهی و علمی و پژوهشی برقرار کند؛ به طوری که با بیش از 120 مرکز علمی و فرهنگی قرارداد امضا کرده است.

وی همچنین فعالیت های المصطفی در حوزه کشورشناسی سخن گفت و ابراز داشت: یکی از شاخص های المصطفی، به روز بودن، پویایی آموزش و تدوین واحدهای درسی براساس نیازهاست.

31 هزار دانش آموخته

حجت‌الاسلام والمسلمین حکیم الهی خاطرنشان کرد: المصطفی بر خود می بالد که بیش از 31 هزار دانش آموخته دارد که 19 هزار و 500  نفر از آنان در ایران و مابقی در نمایندگی های خارج کشور هستند.

رئیس ششمین گردهمایی دانش آموختگان جامعة المصطفی(ص) در پایان افزود: المصطفی با برقراری ارتباط با دانش آموختگان خود و با دغدغه فراهم آوردن زمینه داعی الی الله بودن آنان، تاکنون اقدامات زیادی انجام داده که یکی از آنها، برپایی چنین گردهم آیی‌هاست. در این گردهم آیی، 62 فرهیخته و نخبه از پنجاه کشور جهان حضور دارند.

 

 

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha