جمعه ۲۳ آذر ۱۴۰۳ |۱۱ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 13, 2024
حجت‌‌الاسلام نظری شاهرودی

معاون جامعه مدرسین حوزه گفت: به تعبیر زیبای رهبر معظم انقلاب، حوزه، مادر نظام است و نمی تواند نسبت به آن بی توجه باشد، براین اساس، نهاد روحانیت همواره در خدمت نظام اسلامی است.

حجت الاسلام و المسلمین حسن نظری شاهرودی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه در خصوص اهم فعالیت های معاونت جامعه و نظام جامعه مدرسین، اظهار داشت: فعالیت های معاونت جامعه و نظام مرتبط با امور فرهنگی و اطلاع رسانی و برقراری تعامل با دستگاه ها، نهادها و مراکز می باشد.

نیازها و اقتضائاتی متفاوت از سه دهه پیش

حجت الاسلام و المسلمین نظری شاهرودی با اشاره به این که از منظر امام (ره) و مقام معظم رهبری، جامعه مدرسین نهادی است که طلاب در مسائل اجتماعی و سیاسی به آن رجوع کنند، گفت: باید توجه داشت در زمان حیات امام (ره)، ساختار حوزه و جمعیتی که در آن مشغول تحصیل بودند، به اندازه الان نبود، حال آن که امروز فقط در قم بیش از 60 هزار طلبه ساکن هستند، ضمن آن که مسائل اجتماعی و سیاسی، تغییرات چشمگیری نسبت به آن زمان داشته است.

وی اضافه کرد: از سوی دیگر در آن ایام، تشکیلات جامعه مدرسین به موازات نیازهای حوزه توسعه پیدا نکرده بود و شاید هم بزرگواران مصلحت نمی دیدند آن را توسعه دهند؛ قاعدتاً توسعه تشکیلات پیامد های گوناگون و به لوازم مختلف نیاز دارد.

عضو هیئت علمی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه خاطرنشان کرد: به اعتقاد بنده باید تعریفی حساب شده ارائه کرد تا واحد های حوزوی به طور عمومی و جامعه مدرسین به طور خاص بتوانند نیاز های خود را برطرف کنند و در راستای انجام فعالیت های خود وابسته به بودجه دولت نباشند، یقینا به این مسئله هم نمی اندیشیم که واحد های حوزوی را وابسته کنیم و نمی خواهیم از لحاظ بودجه ای، به بودجه های دولتی وابسته باشیم.

حوزه از نظام و دولت جدا نیست اما ...!

وی افزود: البته نهادها و تشکل های حوزوی از دولت جدا نیستند، چرا که بالاخره دولت، قوه مجریه نظام اسلامی است و قوه مجریه مهمترین قوه نظام است و جامعه روحانیت باید در کنار نظام و در خدمت نظام اسلامی باشد.

معاون جامعه مدرسین با بیان این که به تعبیر زیبای رهبر معظم انقلاب، حوزه علمیه مادر نظام اسلامی است، ابراز داشت: ما باید در خدمت نظام باشیم، چرا که آرزوی دیرینه جهان تشیع بوده که چنین نظامی شکل بگیرد و این نظام طبیعتاً یک سری نیاز های علمی، فکری، فرهنگی و تربیتی دارد و تا آنجا که در توان حوزه است و امکانات اجازه می دهد، باید به این نیازها پاسخ داده شود.

حوزه علمیه قم و لزوم پاسخ به نیازهای جهان تشیع

وی یادآور شد: باید به این نکته هم توجه داشت که حوزه تنها منحصر به 75 میلیون جامعه ایرانی نیست، بلکه متعلق به کل جهان تشیع است؛ به طوری که امروز قم، قطب و مرکزی است که شیعیان خارج از ایران به آن چشم دوخته اند .

معاون جامعه و نظام جامعه مدرسین حوزه با بیان این که انتظاراتی که امروز از قم وجود دارد، متفاوت با انتظاراتی است که 50 سال قبل از حوزه علمیه وجود داشته، گفت: 50 سال قبل نیاز هایی که جهان تشیع داشت، نیاز های محدود و تقسیم شده بین قم و نجف بود، چون حوزه نجف در آن ایام، حوزه توسعه یافته و ریشه داری بود و طبعاً بخشی از نیاز ها را تامین می کرد، اما امروز حقیقتاً تمام جهان تشیع، نیاز های خود را در حوزه علمیه قم جستجو کرده و از قم مطالبه می کند.

نیازسنجی؛ اصلی که نباید فراموش شود

وی با تاکید بر این که باید به نیازها به خوبی پاسخ داد، اظهار داشت: در حال حاضر مشکلات فرهنگی و اجتماعی وجود دارد و باید از سوی حوزه های علمیه، با طراحی استراتژی مناسب، راه حل هایی برای حل این مشکلات ارائه شود؛ البته در این راستا به مرکزی که بتواند کار بسیار مهم نیازسنجی را انجام دهد، نیازمندیم.

حجت الاسلام والمسلمین نظری شاهرودی ادامه داد: در رابطه با مساله نیازسنجی با توجه به امکانات موجود، بخش هایی را جامعه المصطفی در ارتباط با طلاب غیرایرانی انجام داده و ما هم در جامعه مدرسین، نیاز سنجی را آغاز کرده ایم تا به یک استراتژی تمام شده و مورد اتفاق دست یابیم؛ البته بدون شک تحقق کامل آن نیازمند زمان مناسب است.

انتظارات نظام و مردم را برآورده کنیم

معاون جامعه و نظام جامعه مدرسین حوزه با اشاره به این که نظام اسلامی و مردم انقلابی ایران نیز انتظاراتی از حوزه علمیه قم دارند، گفت: با توجه به حضور از بیش از 60 هزار نیروی حوزوی دغدغه مند و مخلص در حوزه قم، باید بتوانیم به نیازهای علمی، فرهنگی، تربیتی، اجتماعی و ... مردم پاسخگو دهیم و اساساً نمی توانیم نسبت به این مسائل بی تفاوت باشیم.

 

 

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha