به گزارش مرکز خبر حوزه، یکی از فضلای حوزه در این مراسم به تبیین جایگاه علم حدیث پرداخته و اظهار داشت: پس از رحلت پیامبر اسلام(ص)، حدیث از مسائل مورد توجه اصحاب پیامبر(ص) بود و توجه خاصی به آن میشد.
حجتالاسلام ابوالقاسم عالمیدامغانی با اشاره به تلاشهای صورت گرفته برای از بین بردن احادیث خاطرنشان کرد: پس از رسول اکرم(ص) احادیث ایشان یا سوزانده میشد و یا از سوی برخی معاندان تحریف میشد. همچنین برخی نیز با جعل حدیث به نابودی احادیث پیامبر(ص) پرداختند.
خطیب این مراسم ادامه داد: همچنین در عصر یکی از خلفا، نشر احادیث پیامبر(ص) ممنوع اعلام شد و با این روش تلاش بسیاری برای فراموش شدن احادیث نبوی میشد.
وی با اشاره به اهتمام پیامبر(ص) بر حفظ حدیث، خاطرنشان کرد: رسول اکرم(ص) علاوه بر این که آیات وحی را برای حضرت علی(ع) قرائت میکردند، تفسیر آیات را نیز برای ایشان تبیین میکردند و از خداوند میخواستند که این مطالب در ذهن امیرالمؤمنین(ع) حفظ شود.
حجتالاسلام عالمی با تأکید بر اهمیت علم حدیث برای شناسایی احادیث جعلی و تحریف شده، خاطرنشان کرد: مرحوم آیتالله غروی قزوینی بیشتر عمر خود را صرف حدیثشناسی و تألیف کتابهای حدیثی نمود و ساده زیستی و دوری از شهرت و ریاستطلبی را در سیره خود قرار داده بود.
خاطرنشان میشود: مرحوم آیتالله غروی قزوینی در سال 1299 ه ش در نجف متولد شد و از محضر عالمانی چون آیتالله میرزا عبدالهادی شیرازی، آیت الله العظمی خوئی و آیتالله العظمی حکیم بهره برد و در سال 1350 به حوزه علمیه قم هجرت کرد و 21 اسفند سال 89 به دیار باقی شتافت.
«الامثال و الحکم المستخرجة من نهجالبلاغه»، «کلمات الامام مهدی»، «اسم اعظم»، «الاسلام فی السنة والکتاب» و ... از آثار علمی آن مرحوم به شمار میرود.