شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024
کد خبر: 247707
۱۵ فروردین ۱۳۹۰ - ۰۷:۱۸

مبانی فقهی بیمه در قالب پایان‌نامه یکی از فضلای حوزه و با حضور صاحب نظران حوزوی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

به‌گزارش مرکز خبر حوزه، حجت‌الاسلام مهدی خطیبی به عنوان ارائه دهنده این پایان‌نامه در جلسه دفاعیه، طی سخنانی اظهار داشت: بیمه از مسایل مستحدثه فقهی است که از زمان پیدایش، تاکنون بسیار توسعه یافته و گستردگی و شمول آن بر زندگی انسان‌ها روز به روز بیشتر شده است.

وی با اشاره به جایگاه فقه استدلالی در استنباط احکام ادامه داد: فقه استدلالی اگر چه به واسطه وسعت کمّی و کیفی مباحث آن از مشکلترین دانش‌های امروزی به حساب می‌آید، اما نزد فقها، پر جاذبه و شیرین است.

این پژوهشگر حوزوی افزود: این جذابیت با ورود به مباحث مستحدثه دو چندان می‌شود، بر این اساس بحث از مبانی فقهی بیمه نیز از همین مقوله است.

حجت‌الاسلام خطیبی با اشاره به برخی شرایط عقد بیمه، ابراز داشت: عقد بیمه به عنوان عقد مشتمل، با مبانی شریعت تضاد ندارد و با رعایت شرایط عمومی عقود نافذ است، اگر چه عقد بیمه در قالب برخی از عقود هم ممکن است، انشا شود ولی در برخی موارد مانند ضمان شرعی با اشکالاتی همچون «ضمان مالم یجب» و «عدم وجود مضمون عقد» در صدور برخی از بیمه مواجه است که قابل رفع نیست.

وی با بیان این مطلب که این تحقیق از 4 بخش تشکیل و به بررسی مباحثی نظیر ارکان و شرایط عمومی بیمه و موضوع‌شناسی بیمه و فقه بیمه پرداخته است، گفت: نتیجه‌گیری مهم این رساله علمی این است که عقد بیمه با عنوان یک عقد، مورد امضای شرع مقدس قرار گرفته است و اگر کسی به مبنای توقیفیت عقود اصرار داشته باشد می‌تواند بیمه را در قالب برخی از عقود مانند صلح منعقد کند.

در این جلسه همچنین حجج اسلام والمسلمین سر‌افراز،  نظری شاهرودی و موسویان نیز در جایگاه اساتید داور، راهنما و مشاور به بیان دیدگاه‌های خود پیرامون این پایان‌نامه پرداختند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha