پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024

یکی از مهم‌ترین وظایف حوزه و حوزویان اقدام جهاد گونه در راستای تبیین و ترویج اقتصاد اسلامی در جامعه است.

حجت الاسلام و المسلمین محمود رجبی در گفت وگو با مرکز خبر حوزه با اشاره به وظیفه خطیر روحانیت و حوزه‌های علمیه در تبیین اقتصاد اسلامی و رواج درآمدهای حلال و مشروع، اظهارداشت: جهاد اقتصادی تنها به فعالیت‌های صرف اقتصادی منحصر نمی‌شود؛ بنابراین حوزه‌های علمیه به عنوان مهم‌ترین متولیان دین می‌بایست ارائه دهنده مبانی اقتصاد اسلامی، راهبردها و راهکارهای‌های اجرای آن در جامعه باشند.

عضو جامعه مدرسین حوزه افزود: سال جهاد اقتصادی، سال حرکت جهاد گونه حوزه و حوزویان در راستای تبیین و ترویج اقتصاد اسلامی در جامعه است.

وی، ارائه مبانی اقتصادی و راهکارهای اجرایی اقتصاد اسلامی بر اساس موازین دینی در جامعه را مسئله‌ای خطیر دانسته و تصریح کرد: حوزه‌های علمیه می‌توانند بیشترین نقش را در این راستا ایفا کنند؛ چون اگر بنا باشد چنین جهادی رخ دهد، بدون شک نیازمند تبیین دقیق مبانی، راهبردها و راهکارهای علمی و عملی آن بر اساس آموزه‌های اسلامی هستیم که این مسئله، کار حوزه است.

*پویایی اقتصاد در گرو جهاد اقتصادی است

قائم مقام مؤسسه امام خمینی‌(ره)، پویا شدن اقتصاد اسلامی را در گروی تحقق جهاد اقتصادی دانسته و گفت: بدون شک اگر جهاد اقتصادی با بار معنایی که در این عنوان نهفته است، جدی گرفته شود در تحقق آرمان‌های اسلامی در زمینه اقتصاد اثر بسیار زیادی دارد و نشان دهنده کار آمدی نظام در عرصه اقتصاد است.

وی افزود: تحقق جهاد اقتصادی در جامعه، اقتصاد ما را سالم و در چارچوب موازین دینی شکل می‌دهد و آن را در مسیر آموزه‌های اهل بیت‌(ع) پیش می‌برد و می‌توانیم برای سایر کشورها الگوی اقتصادی باشیم؛ بی شک یکی از اهداف مقام معظم رهبری از تعبیری که انتخاب کردند، همین بوده است.

حجت الاسلام و المسلمین رجبی عنوان کرد: با این تلاشی که به عنوان رسالت دینی و جهاد فی سبیل الله انجام می‌گیرد، همان طور که انقلاب اسلامی در جهان الگو شد و نظام نوینی در عرصه‌های مختلف علمی، سیاسی، فرهنگی و اجتماعی به جهان عرضه کرد، الگوی اقتصادی جدیدی را به جامعه بشریت ارائه خواهد داد.

*اقتصاد ایران می‌تواند الگوی کشورها باشد

وی در پایان خاطرنشان کرد: اقتصاد اسلامی ایران می‌تواند برای کشورهای اسلامی و غیر اسلامی الگو باشد؛ زیرا نظام اقتصادی اسلام هیچ گونه وابستگی به غرب و شرق ندارد و به شکوفایی مطلوب رسیده و آسیب‌ها و مضرات نظام‌های اقتصادی موجود جهان را ندارد و معنویت و رفاه دنیوی را به صورت توأم تامین می‌کند.

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha