حجت الاسلام و المسلمین محسن غرویان در گفت وگو با خبرنگار مرکز خبر حوزه، با اشاره به 18فروردین روز جهانی بهداشت و سلامت، اظهار داشت: از قدیم الایام گفته اند که عقل سالم در بدن سالم است و اگر بدنی سالم بود، زمینه ای برای تفکر صحیح و درست دارد و بالعکس اگر بدنی ناسالم بود، عقل آن بدن نیز تحت تأثیر آن، بسیار ضعیف عمل خواهد کرد؛ از این رو نمی تواند تفکر صحیح داشته باشد.
وی افزود: از نظر شرعی وظیفه داریم سلامت و بهداشت محیط خود را در حد عالی رعایت کنیم که این هم دستور عقل است و هم دستور شرع؛ چرا که آلودگی و عدم نظافت محیط زیست، ضرری برای انسان ها محسوب می شود.
عضو هیأت علمی جامعة المصطفی(ص) تصریح کرد: نظافت فردی و رعایت بهداشت عمومی چیزی است که هم عقل حکم می کند، و هم شرع مقدس به آن تأکید دارد؛ از این رو باید در کشوری چون ایران که به عنوان یک جامعه اسلامی مطرح است، این مسئله بسیار جدی تر دنبال شود.
وی با اشاره به حدیث معروف «النظافة من الایمان»، گفت: این حدیث شریف نشان از آن دارد که رعایت بهداشت، درجه ای بسیار مهم از ایمان است و توجه به آن ضرورت دارد.
حجت الاسلام و المسلمین غرویان گفت: متأسفانه برخی از کشورهای غیر مسلمان از برخی از کشورهای مسلمان در مسئله بهداشت و نظافت چه در جنبه فردی و چه در جنبه اجتماعی جدی تر و موفق تر عمل می کنند که این کشورهای مسلمان با توجه به تأکیدات فراوان دین مبین اسلام به مسئله نظافت باید بسیار جدی تر به آن بپردازند.
وی به سفر اخیر خود به کشور ژاپن اشاره کرد و افزود: برای مثال در سفر اخیری که به ژاپن داشتم، مسئله نظافت را بسیار جدی تر از برخی از کشورهایی که مردمش مسلمان هستند، دیدم؛ به گونه ای که حتی می توان گفت بهداشت و نظافت جزئی از ذات آن ها شده، حال آن که کشور ژاپن، کشوری غیر مسلمان است.
استاد حوزه علمیه قم خاطرنشان کرد: تمام این ها در حالی است که آداب دین مبین اسلام، تأکید بسیار زیادی روی مسئله بهداشت و نظافت فردی و اجتماعی دارد.
وی در پایان در بیان راه حلی برای حل این مشکل، اظهار داشت: باید روحانیون اهمیت مسئله بهداشت و نظافت را چه در بعد فردی و چه در بعد اجتماعی برای جوامع مسلمان تشریح کنند.