به گزارش سرویس بین الملل مرکز خبر حوزه ، وی در این نشست که در در موسسه "ابرار" لندن برگزار شد، گفت : پیش از پاسخ مناسب به سوال درباره حمله نیروهای سعودی به مردم بحرین لازم است صحنه سیاسی را از 4 ژانویه یعنی آغاز انقلاب تونس مرور کنیم زیرا پیروزی مردمی در تونس و مصر باعث ایجاد یک شوک در عرصه بین المللی شد و کشورهای بزرگ از همراهی با این دو انقلاب عقب ماندند.
* سردرگمی آمریکا و غرب در برابر قیام های مردمی
فواد ابراهیم ادامه داد:کشورهای منطقه و غرب ، مواضعی سردرگم اتخاذ کردند و این امر در خصوص مسؤولان آمریکا کاملا روشن بود، زیرا نپذیرفتند که حُسنی مبارک را حاکم مستبد و ستمگر معرفی کنند. پس از آن، شعارها بالاتر گرفت و تبدیل به شعار شد که: "الشعب یرید اسقاط النظام" (مردم میخواهند رژیم سرنگون شود)
وی خاطر نشان کرد: این دو انقلاب به قدرتهای منطقه هشدار داد که ممکن است دامنه انقلاب به مناطق دیگر نیز کشیده شود. مصر مرکز ثقل خیزش ملتهای خاورمیانه است و از این رو شعله سه انقلاب در لیبی و یمن و بحرین جرقه خورد.
این فعال سیاسی عربستان در ادامه تحلیل خود به موضوع اعزام نیروهای سعودی برای سرکوب مردم بحرین اشاره و تصریح کرد : این یک استبداد سیاسی بیسابقه در بحرین است ؛ چگونه میتوان تصور کرد که حاکمی بر ضد مردم خود از بیگانگان کمک بخواهد؟!
* ترس سعودی ها از کشیده شدن قیام بحرین به داخل عربستان
وی اظهار داشت : عربستان سعودی به این نتیجه رسید که جنبش مردم بحرین بر اوضاع عربستان سعودی سایه خواهد افکند و همین امر ، یکی از دلایل دولت سعودی برای سرکوب مردم بحرین بود . به عنوان نمونه هنگامی انتفاضه بحرین در سال 79 میلادی آغاز شد ، شعلههای انتفاضه دیگری در منطقه شرقیه عربستان شعلهور گردید.
فواد ابراهیم افزود: عربستان ، ارتش خود را به بحرین فرستاده است تا مانع پیروزی انتفاضه شود و بالاتر از آن، میخواهد خود را اینگونه نشان دهد که توان سرکوب انقلابها را دارد.
* سکوت مجامع بین المللی و اتحادیه عرب در برابر کشتار مردم بحرین
وی به لایه مهمتری از این جریان اشاره کرد و گفت : ما در برابر سه انتفاضه مردمی لیبی، یمن و بحرین قرار گرفتهایم ولی دنیا در مسأله لیبی و یمن دخالت میکند تا حاکمانشان را از قلع و قمع مردم بازدارد، اما در قبال حاکمان بحرین سکوت پیشه کرده است ، اتحادیه عرب در برابر آنچه در بحرین رخ میدهد، سکوت کرده و حتی یک کلمه در منع مقامات بحرینی از به کارگیری گلوله بر ضد تظاهرکنندگان صادر نکرده است.
* معامله میان عربستان و غرب در جریان کشتار مردم بحرین
این نویسنده و فعال سیاسی عربستان ادامه داد : به نظر میرسد یک معامله میان عربستان و غرب شکل گرفته که بر اساس آن ، عربستان هزینه جنگ در لیبی و یمن را عهده دار شده و در مقابل ، اجازه دخالت در امور بحرین را گرفته است.
وی اظهار داشت : آنچه این نظریه را تقویت میکند این سؤال است که چرا در خصوص این دخالت و تأمین مالی آن در کنگره و پارلمان انگلستان و فرانسه رأی گیری نشد؟ چه کسی برای این دخالت سرمایه گذاری کرده است؟
فواد ابراهیم افزود : به نظر میرسد یک منبع ، هزینه مالی این دخالت را بر دوش گرفته است و احتمال قوی میرود که این مبنع ، عربستان سعودی باشد و لذا شاهد سکوتی شرمآور در قبال بحرین هستیم!
* اقدام عجیب شورای همکاری خلیج فارس
وی با اشاره به اعتراضات مسالمت آمیز جوانان بحرینی و مطالبه حقوق مشروع خودشان گفت : در برابر این رفتار مسالمت آمیز ، شورای همکاری خلیج فارس ، شیوهای قدیمی یعنی ترویج طایفهگرایی را به کار برد و در کنار این شیوه ، ابزارهای احمقانهای نیز به کار گرفته شد و آن حملهور شدن مزدوران رژیم با شمشیر به جمع مردم در میدان لؤلؤه و یا خانههای مردم بود.
این فعال سیاسی عربستان افزود: ارتش عربستان سعودی هنگام ورود به بحرین چنان پرچم پیروزی را بلند کرده بود که گویا در غزه پبروز شده است.
* انتقاد از علمایی که بر آتش طائفه گری دمیدند
وی بدون اینکه از افرادی چون شیخ یوسف قرضاوی نام ببرد، گفت : جای بسی تأسف است که برخی علمای دین نیز وارد معرکه شده و به آتش طایفهگرایی دمیدند. ما در برابر یک نمایش کمدی معاصر و نوین قرار گرفتهایم که از ارزشها دفاع میکند. مانند کلینتون که میگوید: مقامات بحرین حق دارند از نیروهای شورای همکاری خلیج فارس کمک بگیرند.
* تخریب میدان لؤلؤ ، یک ویرانی فرهنگی است
نویسنده و تحلیلگر عربستانی ابراز داشت : تخریب میدان لؤلؤ ، یک ویرانی فرهنگی به شمار میآید. به کارگیری این شیوه در این زمان نشان دهنده آن است که فرهنگ محو آثار باستانی از عربستان سعودی وارد شده است تا مردم بحرین فراموش کنند که یک انقلاب و یک میدان مخصوص به خود داشتند. نظام آل خلیفه با این اعمال پرده از روی عقب ماندگی و دشمنیاش با تغییر برداشته است.
وی در پایان گفت : وقتی دولت قانون وجود نداشته باشد، لاجرم دولت اشخاص حکومت خواهد کرد.