به گزارش مرکز خبر حوزه، حجت الاسلام و المسلمین زمانی، پیش از ظهر امروز در دیدار با حضرت آیت الله نوری همدانی، به چگونگی تشکیل معاونت بین الملل در مرکز مدیریت حوزه های علمیه پرداخت و گفت: از مدت ها قبل، زمینه هایی برای ایجاد معاونت بین الملل در حوزه، فراهم شده بود.
* 70 نشست در ایام حج برگزار شد
وی در خصوص فعالیت های خود در عرصه بین المللی اظهار داشت: در کنار درس و بحث طلبگی، احساس کردم، باید کارهای مرتبط با امور بین الملل را داشته باشیم و به همین منظور از طرف بعثه رهبری هر ساله در زمان حج، نشستهایی برگزار میکنیم که امسال،70نشست را در ذی الحجه برگزار کردیم.
معاون بین الملل حوزه های علمیه، با اشاره به فعالیت خود در عرصه عای مختلف علمی و اجرایی گفت: چند سال در معاونت ایرانی مجمع جهانی تقریب و نیز در جامعةالمصطفی العالمیة مشغول فعالیت بودم و سپس به عنوان رایزن فرهنگی ایران در مصر مستقر شدم و بیشترین هدفم ارتباط با علمای الازهر بود.
وی خاطرنشان کرد: متأسفانه در حوزه علمیه قم، این امکان وجود نداشت که زبان های مختلف را یاد بگیریم حال آنکه علمای الازهر با چندین زبان صحبت میکنند و حتی فردی را در کشور بوسنی دیدم که با 10زبان سخنرانی میکرد؛ غبطه خوردم که چرا در حوزه علمیه قم چنین امکانی نیست.
حجت الاسلام و المسلمین زمانی گفت: هنوز هم این مشکل به شدت وجود دارد و از این رو باید نسبت به رفع آن اقدام کرد.
وی در تشریح حضور خود در کشور مصر گفت: در مدتی که در مصر بودم نشستهای متعددی با علمای الازهر داشتیم.
معاون امور بینالملل حوزههای علمیه افزود: فقه اهل بیت(ع) را به مفتیان مصری ارائه کردم و مورد استقبال آن ها قرار گرفت که برخی از فتواهای آنان بر اساس مکتب اهلبیت(ع) است؛ بنابراین می توان گفت پتانسیل های خوبی در مصر وجود دارد.
وی گفت: شورای عالی حوزه، تصمیم گرفت که معاونت بین الملل حوزه تأسیس شود و از سال گذشته مسئولیت این معاونت به عهده اینجانب گذاشته شد.
حجت الاسلام و المسلمین زمانی تصریح کرد: از زمان به عهده گرفتن مسئولیت، با نهادهای فرهنگی مرتبط، جلسات متعددی را جهت هماهنگیهای بیشتر انجام دادیم.
معاون امور بین الملل حوزه های علمیه، تصریح کرد: 99درصد جمعیت دنیا مربوط به خارج از ایران می شود، اما برنامه های حوزه علمیه قم، تنها برای ایران بوده و فقط در همین زمینه کار شده است و از این رو باید با تلاش و همراهی نهادهای مرتبط این مشکلات برطرف شود.
وی با تأکید مجدد بر حضور حوزه و حوزویان در سطح دنیا، گفت: حضور ما حوزویان در دنیا شاید یک درصد باشد، حال آن که پتانسیل بسیاری برای کار و موفقیت ما وجود دارد.
حجت الاسلام و المسلمین زمانی اضافه کرد: مخالفان عقیدتی ما بسیار کار می کنند؛ الازهر مصر به تمام مراکز علمی دنیا استاد فرستاده است اما ما از بسیاری از مراکز علمی دنیا غفلت کردهایم.
وی گفت: فلسفه تأسیس معاونت بین الملل حوزه، این بود که برای حضور روحانیت در عرصه بین الملل برنامه ریزی کند.
این استاد حوزه و دانشگاه، گفت: روحانیان با این که سطوح عالیه حوزه را می گذرانند، اما توانمندی های لازم را برای حضور در عرصه بینالملل پیدا نمیکنند؛ بنابراین گام اول ما باید به گونهای باشد که طلاب مانند امام موسی صدر، شهید بهشتی تربیت شوند تا تأثیر گذار باشند.
وی با بیان این که باید ظرفیت حوزه های علمیه خود را برای حضور روحانیون در عرصه بین المللی فعال کنیم، به سفرهای خارجی آیت الله العظمی نوری همدانی اشاره کرد، و گفت: از شما به عنوان مرجع تقلیدی که همواره اهتمام به حضور حوزه در عرصه بین المللی داشته اند، می خواهیم پشتوانه کارهای معاونت بین الملل حوزه باشید.