حجت الاسلام سيدعلي میرخلیلی در گفت وگو با خبرنگار پارلمانی مرکز خبر حوزه، با تاكيد بر اينكه نقش روحانیت همان نقش دین مقدس اسلام است، گفت: روحانیت یک نظر خاص و جداگانه اي ندارد، بلكه نظر اسلام را كه خودش نيز به آن رسیده است، براي مردم بیان میکند.
نماينده ميناب ، رودان و جاسك در مجلس با تاكيد بر اينكه روحانيت به عنوان یک کارشناس دینی و کسی که نظرش، نظر اسلام است، در مورد وضعيت كشور اظهار نظر می کند، افزود: مردم هم به خاطر علاقهای که نسبت به اسلام داشتند، حرف امام خمینی را به عنوان يك روحاني برجسته معتقد به اسلام پذيرفتند و انقلاب به پیروزی رسید.
وي با اشاره به نقش دین در بسیج مردم و دفاع از اسلام ابراز داشت: مردم براي مسايل صرف سياسي حاضر نمي شوند، جانشان را بدهند، اما اسلام دینی است که میگوید اگر شما در راه حق قيام کردید، اصلاً شکست وجود ندارد و اگر کشته شوید، شهادت در راه خدا و رسيدن به فيض الهی است و اگر هم پیروز شود به آرزويي بزرگتر رسيدهاید.
حجتالاسلام ميرخليلي با اعلام اينكه شكست اكثر انقلابها به دليل نداشتن ريشه قوي است, تصریح کرد: در احاديث اسلامي آمده كه اگر بر دشمن غلبه کردید، پیروز شدهاید و اگر شهيد شديد پيروزي بزرگتري به دست آورده ايد؛ بنا بر اين انقلاب در كشورهاي اسلامي، با ريشه مذهبي، شكست ندارد.
وي با تاكيد بر اينكه اگر سیاستمداران دنیا بدانند در میدان مبارزه پیروز میشوند، حتماً وارد میشوند و اگر بدانند شکست وجود دارد، وارد نمیشوند، گفت: اين در حالي است كه اسلام میگوید در راه نبرد حق عليه باطل، نه تنها شکست وجود ندارد، بلكه چنین واژهایی معنایی ندارد و ديديم كه امام(ره) با اين نظريه تودههای مردم را بسیج کرد.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس با تاكيد بر اينكه اكنون كشورهاي در حال انقلاب از ظرفيت مساجد و روحانيت استفاده نمي كنند، یادآور شد: در دوران انقلاب، مساجد ايران با محوریت روحانیت نقش یک حزب فراگیر را ایفا کردند و مساجد هم در دست روحانیت بود و مبارزه فقط در محدوده دانشگاه یا احزاب سیاسی نبود.
حجتالاسلام ميرخليلي با انتقاد از اينكه كشورهاي اسلامي منطقه در اثر بي توجهي به نقش روحانيون و مساجد ،تاوان سنگيني مي دهند، گفت: در انقلاب ايران توده مردم در مساجد بودند و انقلاب در آنجا شکل گرفت، پس نقش روحانیت، نقش اصلی در مبارزات بوده و اين مهم اكنون در كشورهاي ليبي ، يمن ،بحرين و ... ناديده گرفته شده است.
وي با تاكيد بر این مطلب که بدون روحانيت و مساجد، ممكن بود دهها سال طول بکشد تا یک تشکل سیاسی با احزابي كه کارهای سیاسی انجام میدادند، انقلاب را پيروز كنند، تصریح کرد: شايد احزاب ميتوانستند یک سری امتیازات را دریافت کنند، ولی نمیتوانستند غلبه کنند و یک نظامی را ثابت کنند واين مساله را اكنون در انقلابهاي منطقه مي بينيم.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس با تاكيد بر اينكه تودههاي مردم در سايه اسلام وارد شدند تا انقلاب ايران پيروز شد افزود: اكنون در كشورهاي منطقه شاهد هستيم كه توده هاي مردم حضور دارند، اما پيروزي حاصل نميشود يا همچون مصر هنوز معلوم نيست كه چه شده و فقط مبارك بركنار شده است، در حالي كه اگر اسلام تبيين ميشد و سپس روحانيت نظر اسلام را مطرح مي كرد، اكنون مردم اين كشورها مي دانستند كه از حركتهايشان چه ميخواهند و براي چه نوع حكومتي وارد صحنه شده اند.