به گزارش سرویس استان های مرکز خبر حوزه، مدیر مدرسه علمیه مستوفی رشت در این نشست اظهار داشت: برای ارتقای پیشرفت تحصیلی طلاب باید ضمن آسیب شناسی دقیق در باره علل برخی از موارد افت تحصیلی، از طرق گوناگون از جمله ارائه مشاوره و راهنمایی از بروز این عوامل جلوگیری شود.
حجتالسلام والمسلمین وحدانی، مقدم کردن فعالیت های غیر ضروری را بر تحصیل و مطالعه، بزرگترین آسیب و مانع برای پیشرفت علمی طلاب عنوان کرده و تصریح کرد: حضور در کلاس، مطالعه و مباحثه دائم، سه رکن اساسی برای یادگیری مطالب دروس حوزوی محسوب می شود.
مدیر مدرسه علمیه مستوفی ادامه داد: با توجه به توطئه دشمنان برای ایجاد انحراف و شبهه در مسائل اعتقادی مردم از یک سو و انتظار جامعه از حوزه برای پاسخگویی به این شبهات و رفع انحرافات از سوی دیگر، مهمترین وظیفه طلاب جوان در زمان کنونی جدیت و تلاش بی وقفه برای افزایش رشد علمی و معنوی است.
وی، پرداختن به دروس غیر حوزوی را از دیگر موانع پیشرفت تحصیلی طلاب ذکر کرده و گفت: به نظر می رسد که با توجه به تحلیل روانشناختی در این رابطه، نبود انگیزش کافی برای یادگیری به دلیل پی نبردن به میزان نیاز جامعه از علت های اصلی چنین رویدادی است.
در ادامه این نشست حجت الاسلام پورجعفر از اساتید حوزه رشت، با بیان اینکه راهکارهای پیشرفت تحصیلی باعث بیرون آمدن از جهل و بدست آوردن علم و آگاهی است، اظهار داشت: عمر آدمی مهمترین سرمایه برای به دست آوردن علم و معرفت است که این مهم با توجه به آیات نورانی قرآن یکی از اهداف آفرینش انسان می باشد.
وی در ادامه ، بهره مندی از فضای مناسب آموزشی، افزایش احترام و صمیمیت در میان طلاب و اساتید، دوری از غرور و استفاده از تجربه گرانبهای بزرگان را از جمله مهمترین راهکارهای پیشرفت تحصیلی طلاب برشمرد و خاطرنشان کرد: باید از امکانات در دسترس برای افزایش کمالات علمی و اخلاقی نهایت استفاده را کرد.
همچنین حجت الاسلام فروتن یکی دیگر از اساتید حوزه علمیه شهرستان رشت در این نشست با بیان اینکه نباید با سهل انگاری در طول دوران زندگی، زمینه را برای حسرت خوردن در آینده ایجاد کنیم، افزود: با فراگیری درست دروس، می توانیم حقیقت محتوای این علوم را در جامعه پیدا کنیم.
وی در ادامه با بیان اینکه باید تعریف و تمجید ها و یا بی اعتنایی ها و کم لطفی ها در درون ما کوچکترین اثری نداشته باشد، تصریح کرد: باید همواره با توکل کامل برخداوند زمینه رشد معنوی را در وجود خودمان فراهم کنیم.
این استاد حوزه با تاکید براینکه گوش دادن همواره بهتر از صحبت کردن است و با گوش دادن می توانیم به مسائل جدید تری برسیم، اضافه کرد: اولین و بهترین میدان برای آموختن، استفاده از کلاس اساتید می باشد که این خود گام بسیار مهمی در جهت دستیابی به پیشرفت درسی است.
در پایان این نشست حجت الاسلام سعادت، معاون حوزه علمیه شهرستان رشت در سخنان کوتاهی، ضمن ارائه برخی از دستورالعمل های تحصیلی به طلاب حاضر در این نشست، مهمترین تفاوت حوزه با دانشگاه را برتری دادن به مسائل معنوی و اخلاقی نسبت به فراگیری علم و دانش عنوان کرد و افزود: شرکت در نماز جماعت، احترام به اساتید و بزرگان و دوری از کبر و غرور از اصلی ترین عوامل معنوی پیشرفت تحصیلی طلاب است.