پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024

خدمت‌رسانی در عرصه برطرف ساختن فقر مادی و فرهنگی جامعه، کاری است که هر کسی نمی‌تواند از عهده آن برآید؛ بنابراین کمیته امداد باید دانشگاهی برای تربیت افراد راه‌اندازی نماید.

به گزارش مرکز خبر حوزه، آیت‌الله مصباح یزدی پیش از ظهر امروز در دیدار مسئولان و مدیران کمیته امداد امام خمینی(ره) با بیان این که اسلام برای برطرف ساختن هر یک از نیازهای جامعه برنامه‌هایی دارد، اظهارداشتند: با توجه به این که در جامعه، افرادی در مسائل مادی و معنوی محرومیت‌هایی دارند، از این رو اسلام با برنامه‌هایی به دنبال برطرف ساختن آنها است.

ایشان با اشاره به ارتباط نیازهای مادی و معنوی اظهار داشتند: اسلام با ایجاد تکالیف واجب و مستحبی چون خمس، زکات، انفاق، صدقه و... تلاش دارد این نیازها را برطرف سازد.

رییس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) با تأکید بر این که هدف اسلام از مطرح کردن مسائل مادی، ارتقای سطح معنوی انسان‌ها است، تصریح کردند: انسان می‌خواهد با اختیار و آزادی عمل در راه خدا انفاق و به دیگران کمک کند تا با این روش علاوه بر برطرف ساختن نیازهای مادی جامعه، از نظر معنوی نیز جامعه و افراد را به کمال برساند.

ایشان ضرورت راه‌اندازی کمیته امداد به فرمان امام خمینی(ره) را راهی برای مدیریت کمک‌های مردمی معرفی کردند و گفتند: با توجه به پراکندگی محرومان در جامعه، امکان ارائه عادلانه این کمک‌ها نبود؛ از این رو کمیته امداد با دوراندیشی امام خمینی(ره) راه‌اندازی شد و عاملی در مدیریت و توزیع عادلانه کمک‌های مردم به مستضعفان شد.

آیت‌الله مصباح یزدی افزودند: تشکیل این نهاد‌ با توجه به گستردگی حوزه اجرایی، مانند تشکیل دولتی کوچک است که افراد آن به قصد قرب الی‌ الله و کمک‌رسانی به نیازمندان جامعه در تلاش هستند.

عضو خبرگان رهبری تلاش برای برطرف کردن فقر فرهنگی را از دیگر وظایف کمیته امداد معرفی کردند و گفتند: همانگونه که در جامعه فقر مادی وجود دارد، فقر فرهنگی نیز در میان بسیاری از خانواده‌ها ایجاد شده است، در این شرایط کمیته امداد نیز مانند سایر نهاد‌های مربوطه، خود را موظف به برطرف ساختن این فقر بداند.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با اشاره به بی اطلاعی بسیاری از محرومان جامعه از حقوق اجتماعی خود، اظهار داشتند: کمیته امداد امام خمینی(ره) باید به عنوان وکیل مدافع محرومان باشد و از حقوق اجتماعی آنها دفاع نماید.

ایشان خاطرنشان ساختند: برخی از مردم درمناطق محروم و دور افتاده هستند و نسبت به برخی حقوق اجتماعی و امتیازاتی که دولت برای عموم قرار داده است،‌ خود بی اطلاع هستند که کمیته امداد باید آنها را نسبت به حقوقشان و خدماتی که می‌تواند در اختیار آنان قرار گیرد، آگاه نماید و از آن دفاع کند.

عضو خبرگان رهبری در ادامه سخنان خود با ضروری دانستن تربیت افرادی که بتوانند درعرصه کمک‌رسانی به نیازهای مادی و فرهنگی مردم تلاش نمایند، اظهار داشتند: خدمت‌رسانی در عرصه برطرف ساختن فقر مادی و فرهنگی جامعه، کاری است که هر کسی نمی‌تواند از عهده آن برآید؛ بنابراین کمیته امداد باید دانشگاهی را برای تربت افراد در رشته‌های مختلف برای حضور در این عرصه راه‌اندازی نماید.

ایشان در پایان خطاب به مسئولان و مدیران کمیته امداد بیان داشتند: با توجه به جایگاه این نهاد در نظام اسلامی، برای بهتر شدن و کارآمدتر بودن فعالیت‌های آن، نیاز است نسبت به کارهای انجام شده بازبینی‌ای صورت گیرد و اگر کاستی‌هایی وجود دارد،‌ برطرف نمود.

آیت الله مصباح یزدی افزودند: درست است که کمیته امداد درکنار کمک‌های مردمی باید کمک‌های دولتی نیز داشته باشد، ولی مدیریت آن مردمی است و مسئولان آن نیز به این امر اهتمام داشته باشند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha