یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024
کد خبر: 248300
۲۸ فروردین ۱۳۹۰ - ۰۳:۵۴

محققان و پژوهشگران با تتبع و پژوهش هرچه بیشتر در زندگانی حضرت زهرا (س)، این بانوی بزرگ اسلام را به جهانیان معرفی کنند.

به گزارش مرکز خبر حوزه، حجت‌الاسلام‌والمسلمین سیدضیاء مرتضوی پژوهشگر معارف اسلامی در یکصدوبیست‌و ‌سومین جلسه از سلسله جلسات نظریه پردازی با موضوع «حضورفاطمه (س) در فقه» که همزمان با شب شهادت صدیقه طاهره (س) در موسسه فرهنگی فهیم قم برگزار شد، اظهار داشت : فقه شیعه و سنی در برابر عظمت علمی حضرت زهرا (س) سر تعظیم فرود می‌آورد و هرکدام با عناوین مختلف در منابع خود از ایشان به بزرگی یاد می کنند.

وی افزود:دشمنان اهل بیت عصمت و طهارت (ع) بعد از رحلت حضرت رسول اکرم (ص) با دشمنی‌های خود سعی در منحرف ساختن تفکراصیل اسلامی و ازبین برده نام و نشان دختر پیامبر اکرم(ص) کردند که ائمه اطهار (ع) علی‌رغم مخالفت های مخالفین، اهتمام ویژه ای برای زنده ماندن نام حضرت فاطمه زهرا (س) در طول تاریخ داشتند.

این پژوهشگرحوزه با اشاره به روایات مختلفی از اهل سنت تصریح کرد: اهل سنت در روایات مختلفی حضرت صدیقه طاهره را مورد تکریم و و تجلیل قرار می دهند گرچه بعضی ها هم از روی جهالت و به خاطر کوردل بودن، قلب حضرت زهرا (س) را آزردند.

حجت‌الاسلام‌والسملین سید ضیاء مرتضوی با اشاره به موقعیت و شرایط خاص زنان در زمان حضرت زهرا (س) اظهار داشت: عوامل متعددی به صورت حلقه های زنجیر، باعث شده بود که زنان از موقعیت های اجتماعی و حضور در جامعه محدود و یا دربعضی مواقع منع شوند، ولی وجود حضرت زهرا (س) با توجه به این همه محدودیت ها وبرخورد مخالفان، در دفاع از حق و ولایت افشاگری می کنند که لازم است همه محققان و پژوهشگران با پژوهش و بررسی هرچه بیشتر در زندگانی حضرت زهرا (س) این بانوی بزرگ اسلام را به جهانیان معرفی نمایند.

وی در ادامه به چند نمونه از استناد های علما به روایات حضرت فاطمه‌(س) در فقه اشاره کرد و افزود:حضرت زهرا (س) در ابواب مختلف فقه یک باب روشنگرانه‌ای مانند نماز میت، دفن میت، پوشش سراسری بدن در نماز، اثبات نسب از طرف مادر، ازدواج و... را ترسیم کردند که در همه اینها یک افق روشن برای فقه به یادگار گذاشتند.

این پژوهشگر معارف اسلامی با اشاره به برخورد شدید حضرت زهرا (س) با سنت‌های جاهلی گفت: یکی از سنت‌های غلط زمان جاهلیت «نیاحه گری» بود که اگر یک نفر از خانواده‌ای از دنیا می‌رفت زنان قبایل جمع می‌شدند تا یک سال برای این شخص متوفی نوحه گری می‌کردند، و این سنت به صورت دوره‌ی ادامه داشت تا اینکه حضرت زهرا (س) با این سنت غلط مبارزه کرد و زنان را در حضور چنین مجالس‌هایی منع می‌کردند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha