حجت الاسلام علی اکبردهقان یکی از فضلای حوزه شب گذشته در پنجمین نشست از سلسله نشستهای حلقه های معرفت در حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه(س) با اشاره به تشابهاتی بین قرآن و حضرت فاطمه(س) بیان داشت: شباهتهایی بین قرآن و حضرت زهرا(س) وجود دارد، اولین ویژگی قرآن این است که برای همه اعصار تازگی دارد؛گذشت زمان آن را کهنه نمی کند و از روایت های گوناگونی هم استفاده می شود که حضرت زهرا(س) سیدهی زنان عالم است که تا روز قیامت جلالت و عظمتشان نور افشانی خواهد کرد.
این استاد حوزه در تبیین تشابهات قرآن و حضرت زهرا(س) افزود: کرامت، سیادت، امامت، صداقت ،مایه بشارت مومنین، حجت، مبارک و نور خدا از مهمترین ویژگیها و تشابهات قرآن و حضرت صدیقه طاهره(س) میباشد.
وی بااشاره به آیاتی از قرآن کریم، حضرات معصومین(ع) را منتخب از طرف خدای متعال ذکر کرده و گفت: سه تعبیر از طرف خدای متعال برای آن بزرگواران بیان شده است که نشان دهنده انتخاب آنان از طرف خدای متعال میباشد، تعبیر مصطفی در سوره آل عمران برای پیامبراکرم (ص) میتوان اشاره کرد.
حجت الاسلام دهقانی با اشاره به کلمه طیبه در آیه 24 سوره ابراهیم، افزود: خدای متعال در این آیه از کلمه طیبه نام می برد که تفاسیر مختلفی از این تعبیر شده است، در این میان مرحوم علامه طباطبایی در تفسیر المیزان ذیل این آیه «کلمه طیبه» را در وجود افرادی ذکر می کند که عقیده طیب و طاهر داشته باشند و در بعضی از آیات و روایات کلمه طیبه به شجره طیبه اهل بیت عصمت و طهارت(ع) تعبیر شده است.
این محقق و پژوهشگر قرآنی تصریح کرد: جابر جعفی از امام باقر(ع) نقل می کند که اصل و اساس شجره، خود پیغمبر (ص) و فرع آن امیرالمومنین(ع) و بعضی از فروع دیگر آن حضرت زهرا (س) می باشد، آن چیزی که اهمیت دارد این است که برگهای این شجره طیبه شیعیان هستند.
وی با بیان این که شیعیان باید مایه زینت و افتخار اهل بیت(ع) باشند، افزود: امام صادق (ع) می فرماید «همان طوری که برگ برای درخت زینت محسوب می شود شیعیان هم با انجام دادن اعمال الهی مایه زینت و افتخار ما اهل بیت(ع) هستند.»