به گزارش مرکز خبر حوزه، پروفسور تاتاراتنا در دومین گفتوگوی دینی اسلام و بودیسم که در دانشگاه ادیان و مذاهب قم برگزار شد، با اشاره به برگزاری این گفتگو در سال 2008 در کشور سریلانکا، گفت: در سال 2008 گروهی از دانشمندان در کنفرانس اسلام و بودیسم به کشور سریلانکا آمده و در آن شرکت کردند. این کنفرانس بسیار موفقیتآمیز بود و دستاوردهای خوبی هم داشت.
وی ادامه داد: هنگام برگزاری این کنفرانس فقط 20 دانشجوی مسلمان در دانشگاه داشتیم؛ اما بعد از آن به تعداد مسلمانان این دانشگاه افزوده شد؛ به طوری که سال گذشته تعداد مسلمانان دانشگاه به 125 نفر رسید.
رئیس دانشکده مطالعات بودیسم سریلانکا این کنفرانس را ابتکاری بزرگ و آغازی برای گروه مطالعات فرهنگی ایرانی و اسلامی عنوان کرده و افزود: ما این موضوع را با رئیس دانشگاه کلانیای سریلانکا مطرح کرده و امیدواریم که بتوانیم رشته مطالعات اسلامی را برای دانشجویان مسلمان این دانشگاه ایجاد کنیم.
پروفسور تاتاراتنا با اشاره به سفر رؤسای جمهور دو کشور به کشورهای یکدیگر و عقد تفاهمنامههای سیاسی، اقتصادی و آموزشی، ابراز داشت: با وجود این تفاهمنامهها امیدواریم در آینده بتوانیم در زمینه آموزش عالی و دینی کارهای خوبی انجام دهیم.
این اندیشمند سریلانکایی با بیان این که سریلانکا با ایران دوست است، اذعان داشت: هنگامی که ما به ایران آمدیم، این احساس به ما دست داد که این کشور سرزمین باستانی و سنتی ماست. ما باید در ایران این گفتگوها را برای رابطه بیشتر اسلام و بودائیها ادامه دهیم.
وی در پایان عنوان کرد: ما در ایران به نتایج خوبی دست پیدا کرده و امیدواریم بتوانیم در کشور خود پیشنهادهایی را در رابطه با این موضوع به دولت، وزارت آموزش و دانشگاههای خودمان عرضه کنیم.