به گزارش مرکز خبر حوزه، دکتر رفیعی دوشنبه شب، در نشستی علمی با موضوع «جهاد اقتصادی؛ چسیتی و چرایی؟»، که به منظور تحلیل علت نام گذاری امسال به نام سال جهاد اقتصادی از سوی رهبر معظم انقلاب، در محل مدرسه علمیه معصومیه(س) قم برگزار شد، اظهار داشت: جهاد اقتصادی بازگشتی به فرهنگ اصیل انقلاب اسلامی است برای رسیدن سریعتر به آرمان های اصیلی که در اول انقلاب ترسیم شده بود.
وی افزود: هدف رهبر معظم انقلاب از نام گذاری امسال به نام سال جهاد اقتصادی، به این دلیل است که ایشان دریافته اند که شاخص های اقتصادی بسیار نگران کننده است.
رئیس بنیاد پژوهش های الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت، گفت: نکته ای که در این جا قابل اهمیت و توجه است، به نظر می آید که رهبری توجه به بحث هدفمندسازی یارانه ها داشته اند.
وی افزود: بالاخره هدفمندسازی یارانه ها که می تواند یکی از بهترین فرصت ها برای رشد اقتصادی کشور باشد، با یک موفقیت نسبی شروع شده است و به نظر می آید که رهبری می خواهند کشور از این فرصت استفاده لازم را ببرد.
رفیعی همچنین یادآور شد: کشور ما از هنوز از آسیب های انتخابات ریاست جمهوری گذشته رنج می برد؛ از این رو دامن زدن زودرس به انتخابات آینده مجلس که 11ماه آینده باید برگزار شود، نیز ممکن است آسیب هایی را برای ما به ویژه در زمینه اقتصادی به همراه داشته باشد.
رفیعی با بیان این که تدبیر رهبری در نام گذاری امسال به نام سال جهاد اقتصادی، انکار ناپذیر است، گفت: اگر ما قرار است در تقویت فرهنگ انقلابی و اسلامی خود موفق باشیم، باید زمینه یک زندگی سالم و تا حدودی راحت اقتصادی برای مردم فراهم شود.
* به سطح زندگی مردم توجه ویژهای داشته باشیم
رفیعی افزود: اگر می خواهیم در راستای اعتلای فرهنگ اصیل خود موفق باشیم، باید به سطح زندگی مردم توجه ویژه داشته باشیم.
وی خاطرنشان کرد: امروز اقتصاد به سمت دانش بنیان شدن پیش می رود و در آینده این منابع موجود نقش چندانی در تعیین زندگی اقتصادی مردمان نخواهد داشت. یعنی می توان میزان رشد اقتصادی کشورها را بر اساس میزان دانش بنیان شدن آن ها فهمید.
رئیس بنیاد پژوهش های الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت، با بیان این که مقام معظم رهبری به تمام موارد فوق توجه دارد، گفت: در عرض دانش بنیاد شدن علم اقتصاد، اصلاح الگوی مصرف است؛ و از این رو باید در ابتدای سال جهاد اقتصادی به این نکته مهم توجه ویژه و اساسی داشته باشیم.
رفیعی، خاطرنشان ساخت: یکی از راه هایی که باید در جهاد اقتصادی به آن توجه کنیم، تقویت بخش خصوصی در اقتصاد است.
رئیس بنیاد پژوهش های الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت، تصریح کرد: متأسفانه به دلیل جا افتادن فرهنگ غلطی در جامعه، اگر شخصی کاری سخت را داشته باشد، از بیان آن خجالت می کشد و از این رو باید در کنار جهاد اقتصادی به تحول فرهنگی نیز توجه کرد.
* حذف صفر از پولی ملی، عقلایی است
وی در مورد حذف صفر از پول ملی هم گفت: حذف صفرهای پول ملی هیچ هدفی جز بالا بردن کلاس کاری پول های ما ندارد؛ بنابر این کار، بعد از انجام این امر همه چیز تقسیم به هزار خواهد شد؛ این کار شاید آثار و ثمراتی فراوانی ندارد، اما کاری عقلایی است.
رفیعی در پاسخ به این سؤال که امروز چند درصد اقتصاد ما اقتصاد اسلامی است، افزود: نظام بانکداری ما در عرصه عمل گام های خوبی را در این زمینه برداشته است و علاوه بر آن بر اساس کارهایی که صورت گرفته است، دانش اقتصاد اسلامی به یک دانش پذیرفته شده تبدیل شده است، اما متأسفانه اراده جدی در بحث اسلامی شدن اقتصاد به معنای اساس وجود ندارد.
این کارشناس اقتصادی گفت: واقعیت این است که نظام فقه معاملات برای تنظیم روابط اقتصادی جامعه است؛ حال این سؤال پیش می آید که چرا فقه شیعه با این دقت در این زمینه وارد شده است؟
وی در پاسخ به سؤال فوق ادامه داد: به این دلیل است که فقه شیعه نقش رشد اقتصادی را در اعتلای فرهنگی و دینی جامعه بسیار مؤثر می داند و از این رو ما نیز باید به این بعد از فقه شیعه توجه ویژه و اساسی تری داشته باشیم.
رفیعی در پاسخ به سؤال دیگری که رمز پیروزی در جهاد اقتصادی چیست؟ گفت: رمز آن این است که مؤلفه هایش را که از سوی رهبر معظم انقلاب تبیین شده است به درستی رعایت کنیم.
این کارشناس اقتصادی افزود: رهبری را جدی بگیریم. اگر آن را جدی بگیریم می فهمیم که ایشان در نظر د ارند که کشور در همه لحاظ و به ویژه اقتصادی پیشرفت قابل قبولی داشته باشد.
رییس بنیاد پژوهشهای الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت در پایان گفت: پیروزی ما در این است که ایده های رهبری معظم انقلاب را جدی بگیریم.