به گزارش مرکز خبر حوزه، معاون آموزش حوزه های علمیه، صبح امروز در نشستی مطبوعاتی با اعلام این خبر، اظهارداشت: پذیرش حوزه های علمیه از مسائل مهم حوزه محسوب می شود؛ چون هرچه نیروهای مناسب تر از نظر استعداد و انگیزه وارد حوزه شوند، خروجی بهتری می توان به جامعه ارائه داد.
وی افزود: در سال های اخیر با شکل گیری شورای عالی و مرکز مدیریت حوزه هماهنگی و انسجام خوبی در حوزه ها ایجاد شده است؛ به گونهای که هم اکنون پذیرش حوزه ها به صورت متمرکز انجام میشود.
معاون آموزش حوزههای علمیه ادامه داد: در 29 استان پذیرش آزمون برگزار می گردد، ولی در برخی استان ها مانند خراسان شمالی که تحت پوشش مرکز مدیریت خراسان است، آزمون برگزار نمی شود.
وی با اشاره به زمان پذیرش حوزه، افزود: ثبت نام از تاریخ اول اسفند 89 آغاز و تا 5 اردیبهشت ادامه خواهد داشت.
* 16 اردیبهشت؛ آزمون ورودی حوزه
معاون آموزشی حوزه با اشاره به این که ثبت نام فقط از طریق سایت معاونت آموزش انجام میشود، خاطرنشان ساخت: آزمون ورودی داوطلبان 16 اردیبهشت، ساعت 9 صبح به صورت هماهنگ و متمرکز در 39 مرکز آزمون 29 استان کشور برگزار می شود.
حجت الاسلام والمسلمین عباسی خاطرنشان ساخت: حافظان کل قرآن کریم و دانشجویانی که تحصیلات دانشگاهی دارند از آزمون کتبی معاف و فقط در آزمون مصاحبه شفاهی شرکت می کنند؛ همچنین هر سال بیش از 2500 نفر از دانشجویان از ترم اول تا مقطع دکتری در حوزه ثبت نام می کنند.
*10 خرداد؛ اعلام نتایج آزمون کتبی
وی افزود: نتایج آزمون کتبی 10 خرداد ماه از طریق سایت معاونت آموزش حوزه به نشانیwww.howzeh-qom.com اعلام می شود؛ بعد از اعلام نتایج آزمون کتبی، واجدین شرایط برای مصاحبه و آزمون شفاهی دعوت میشوند و بر حسب امتیاز و اولویت هایی که انتخاب کردهاند به مدارس علمیه سراسر کشور معرفی خواهند شد.
معاون آموزش حوزه در ادامه با اشاره به تعداد مدارس علمیه ابراز داشت: 306 مدرسه علمیه در سراسر کشور داریم که از این میان 258 مدرسه بلند مدت و 48 مدرسه سفیران هدایت است؛ البته در قم نیز 30 مدرسه وجود دارد که به صورت متمرکز اداره می شوند.
* نتایج قطعی نیمه اول تیر اعلام میشود
حجت الاسلام والمسلمین عباسی عنوان کرد: نتایج قطعی آزمون ورودی حوزه نیمه اول تیرماه اعلام می شود، ولی در قم ممکن است اعلام نتایج به نیمه دوم تیرماه برسد؛ بنابراین واجدین شرایط بعد از مصاحبه به دوره یک ماه اختبار و تثبیت، برای ارزیابی علمی و انگیزشی معرفی می شوند و بعد از طی دوره برای دریافت کد طلبگی به مرکز مدیریت معرفی خواهند شد.
وی عنوان کرد: ظرفیت مدارس بلند مدت 10هزار و 500 نفر و کوتاه مدت هزار و 400 نفر است و از نظر استقبال داوطلبان، تهران، البرز، خوزستان و قم در ردیف های اول تا سوم استقبال از حوزه محسوب می شوند.