پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024
کد خبر: 248576
۳۱ فروردین ۱۳۹۰ - ۰۲:۴۰

كتاب «بهداشت رواني، با نگرش به منابع اسلامي» از سوي انتشارات پژوهشگاه حوزه و دانشگاه، به قلم حجج اسلام‌والمسلمين محمدرضا‌سالاري‌فر، محمدصادق شجاعي، سيدمهدي موسوي‌اصل و محمد دولتخواه منتشر شد.

به گزارش مر کز خبر حوزه، ديدگاه كلي كتاب بر مبناي آن است كه نهضت بهداشت‌رواني در قرن بيستم را از تأثيرگذارترين نيروهاي اجتماعي مي‌داند كه به پيشگيري از اختلالات رواني به جاي مراقبت و درمان صرف آنها متمركز شد.

نويسندگان كتاب بهداشت رواني معتقدند كه اين نگاه جديد، سلامت رواني را فراتر از نبود بيماري تلقي مي‌كند و به دنبال تحول و انسجام شخصيت انسان‌ها و شكوفايي استعدادهاي آنان است.

نخستين فصل كتاب، تعاريف و حوزه‌هاي بهداشت رواني را بررسي مي‌كند و الگوي زيستي رواني اجتماعي معنوي را مبناي سلامت رواني مي‌داند.

در فصل دوم، روي‌آوردهاي روان‌شناختي، اخلاقي و ديني به شخصيت سالم بررسي شده و شخصيت سالم در قالب سه رابطه سالم و سازگار فرد با خداوند، خويش و ديگران تعريف مي‌شود كه رابطه فرد با خداوند، وحدت‌بخش و انسجام دهنده جنبه‌هاي مختلف وجودي اوست.

فصل سوم نقش نيازها به ويژه نيازهاي معنوي در سلامت رواني را بررسي كرده و در فصل چهارم و پنجم نيز به نقش اعتقادات و رفتارهاي ديني در بهداشت رواني پرداخته شده است.

در فصل ششم عوامل مخل سلامت رواني از جمله گناه بررسي شده و  فصل هفتم، هشتم و يازدهم نيز دربردارنده بررسي روابط با خانواده و ساير مردم و مسائل اقتصادي نهادهاي اجتماعي مي‌باشد.

فصل نهم به جنبه‌هاي زيست محيطي و فناوري بهداشت رواني و فصل دهم به نقش يادگيري و نهاد آموزش و پرورش در بهداشت رواني مي‌پردازد.

بر اساس گزارش روابط عمومي پژوهشگاه حوزه و دانشگاه، كتاب «بهداشت رواني با نگرش به منابع اسلامي» در گروه روان‌شناسي پژوهشگاه حوزه و دانشگاه تاليف و تدوين گرديده و چاپ نخست آن در 600 صفحه، زمستان 1389از سوي انتشارات پژوهشگاه با همكاري سازمان مطالعه و تدوين كتب علوم انساني دانشگاه‌ها(سمت)، منتشر شده است.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha