پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024

امروز جامعه از نفاق و دورویی و کفر رنج می برد و این جنگ ها و اختلافات که دنیا را فرا گرفته، به خاطر همین درد ها است.

به گزارش مرکز خبر حوزه، حضرت آیت‌الله مکارم شیرازی، صبح امروز در درس تفسیر قرآن که با حضور حوزویان و اقشار مختلف مردم در دفتر معظم‌له برگزار شد با اشاره به اهمیت قرآن کریم، اظهارداشتند: امروز بیش از هر چیزی برای جامعه ما آشنایی با قرآن کریم لازم است.

معظم له افزودند: برای ورود به تفسیر قرآن 17 نکته مهم لازم است که یکی از آنها توجه به فضیلت و عظمت قرآن کریم است.

ایشان ادامه دادند: برای شناخت و پی بردن به قرآن گاهی باید از آیات آن کمک گرفت و قرآن را به وسیله قرآن شناخت، پس از آن باید قرآن را در روایات اسلامی جست وجو نمود و بعد نیز دلایل عقلانی آن را بررسی کرد.

معظم له بیان داشتند: اهمیت قرآن کریم در روایات اسلامی بسیار است و این اهمیت در کلام نبوی و نهج البلاغه و احادیث امام صادق به اندازه ای زیاد است که می‌توان کتاب قطوری از آن نوشت.

حضرت آیت الله مکارم شیرازی با اشاره به حدیثی از پیامبر اکرم (ص) در باب عظمت قرآن کریم، عنوان کردند: حامل قرآن با قاری و حافظ آن متفاوت است و مقام بالاتری دارد؛ چون حامل قرآن همان عامل به قرآن کریم و آشنای به تفسیر است.

*ثروتمنتر از عامل قرآن وجود ندارد

ایشان تصریح کردند: اگر عامل به قرآن تصور کند ثروتمندتر از او روی زمین وجود دارد، اشتباه کرده است، ولو در برابر او کسی باشد که مالک همه زمین باشد؛ البته غنای این فرد معنوی است و هرگز نباید آن را با غنای مادی مقایسه نمود.

معظم له بیان داشتند: پیامبر اکرم بارها تصریح کردند «اشراف امت من حاملان قران کریم و شب زنده داران هستند»، کسی حامل قرآن است که این نسخه الهی در وجودش رخنه کرده باشد و عارف و عامل به آن باشد.

ایشان خاطرنشان ساختند: در هر جامعه ای محوری برای شخصیت اجتماعی افراد متصور است، و آحاد جامعه می کوشند به آن برسند، اگر این محور دلار و اسکناس و پول باشد، جامعه همواره به دنبال پول و مادیات حرص می زند؛ اما اگر این محور علم و دانش و معنویت باشد، افراد جامعه به ویژه جوانان سعی می کنند به مقام و منصب علمی و معنوی برسند.

*فرزند شهید و جانباز بودن افتخار است، نه پول و ثروت

معظم له تصریح کردند: پیامبر اکرم(ص) با دین خود،  محوریت جامعه عرب آن روز را که مال و فرزند بود، به تقوا و ایمان تغییر داد و همین تغییر و تحولات در انقلاب اسلامی نیز روی داد و امروز آنچه محور شخصیت افراد است این است که می گویند فلانی فرزند شهید و از خانواده شهدا است و یا فلانی جانباز جنگ تحمیلی است؛ اینها ارزش واقعی در جامعه است، نه پول و مال و ثروت که همگی مادی است.

ایشان در پایان با اشاره به برخی صفات و ویژگی های قرآن کریم، خاطرنشان کردند: قرآن، غذایی روحانی است که هرچه می توان از این غذای معنوی باید استفاده کرد، همچنین قرآن کریم همچون ریسمانی است که آدمی را از اعماق چاه مادی گری خارج می کند و راه سعادت را پیش روی انسان روشن می سازد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha