به گزارش مرکز خبر حوزه، معظمله در دیدار اعضای ستاد تدوین دایرةالمعارف حوزوی دفاع مقدس با ابراز خرسندی از تدوین این دایرةالمعارف، اظهار داشتند: چیزی که انسان ارزان به دست آورد، ارزان نیز از دست میدهد و آنچه که گران به دست آورد، به آسانی از دست نمیدهد. وقتی مردم زمان ما و نسلهای آینده بفهمند که این نظام ارزان به دست نیامده که ارزان از دست برود، سبب میشود در حفظ آن تلاش بیشتری نمایند و پای آن بایستند.
ایشان ادامه دادند: جنگ تحمیلی از نظر مقیاس زمان و مکان، در تاریخ کشور ما دیده نشده بود، بنابریان این نکته باید در این دایرةالمعارف آوره شود و برتری و اهمیت آن برای خواننده تبیین شود.
حضرت آیتالله مکارم شیرازی، تاریخ هر ملتی را هویت آن ملت معرفی کرده وگفتند: هراندازه که تاریخ یک ملت مبهم شود، هویت آن ملت نیز مبهم و ناقص میشود، از این رو باید تلاش کرد که تاریخ را نوشت و برای آیندگان به یادگار گذاشت تا این هویت ملی و دینی حفظ شود.
*دستاوردهای دفاع مقدس زنده نگه داشته شود
ایشان، ایجاد جرأت و شهامت را از دیگر دستاوردهای زنده نگه داشتن تاریخ دفاع مقدس معرفی و خاطرنشان کردند: زمانی که نسلهای آینده بدانند نیاکان و پدران و مادران آنان در چه شرایطی در مقابل دشمن ایستادند و نگذاشتند حتی یک وجب از خاک این کشور کم شود، این امر باعث میشود آنها نیز قدرت به دست آورند و شجاعت را حفظ کنند.
معظمله، نشان دادن حضور روحانیت در دوران دفاع مقدس را راهی برای بستن دهان بدگویان نسبت به روحانیت برشمردند و گفتند: اگر حضور گسترده روحانیت در دفاع مقدس و جانفشانیهای آنان برای مردم تبیین نشود، ممکن است عدهای بدخواه بگویند که روحانیون جوانان را به جبههها فرستادند و خودشان ماندند؛ بنابراین اگر با اسناد و مدارک نشان داده شود که روحانیت نسبت به اقشار مختلف، بیشترین شهید را برای حفظ نظام فدا کردهاند، زبان بدگویان بسته میشود.
ایشان با استناد به روایتی از امام علی(ع) که فرمودند: «اگر شما را دعوت به طاعتی میکنم، خودم پیش قدم میشوم»، بیان داشتند: با انتشار این دایرةالمعارف همگان میفهمند که فرهنگ علوی در جنگ تحمیلی حاکم بود و اگر روحانیون مردم را به حضور در جبهه دعوت کردند، خودشان نیز پیش قدم بودند.
*از اغراقگویی پرهیز شود
حضرت آیتالله مکارم شیرازی در ادامه سخنان خود با طرح برخی پیشنهادات در تدوین و انتشار این دایرةالمعارف، اظهار داشتند: برای این که مردم به درستی این دایرةالمعارف پی ببرند، باید از از اغراقگویی پرهیز شود و واقعیتها را آنگونه که هست، نوشت؛ زیرا اگر خواننده احساس کند که این مطالب بیان واقعیت است، به همه آن ایمان میآورد ولی اگر بزرگنمایی و اغراق باشد، بیاعتماد میشود.
ایشان با اشاره به وجود برخی مسائل قطعی و احتمالی در باره دفاع مقدس خاطرنشان کردند: همه مسائل باید همان گونه که است آورده شود و مشخص شود کدام مسائل قطعی و کدام یک احتمالی است.
این مرجع تقلید همچنین افزودند: برخی مسائل وجود دارد که درست است و واقعیت هم دارد، ولی ممکن است عامه مردم تحمل شنیدن آن را نداشته باشند؛ بنابراین چنین مسائلی تنها برای خواص مطرح شود.
ایشان نوشتن چکیدهای از مطالب مهم این دایرةالمعارف را در پایان هر بخش توصیه کردند و گفتند: بسیاری از افراد فرصت خواندن تمامی مطالب کتاب را ندارند، از این رو باید چکیده فصلها نیز در پایان آن فصل آورده شود تا این افراد با مراجعه به آن، از تعالیم این کتاب بهرهمند شوند.
همچنین در ابتدای این مراسم ، معان امور طلاب و دانشآموختگان حوزه علمیه در ارائه گزارشی از روند تکمیل دایرةالمعارف حوزوی دفاع مقدس گفت: دایرهالمعارف دفاع مقدس مربوط به تمامی شهدای جنگ تحمیلی میباشد و این ستاد تدوین دایرهالمعارف حوزوی دفاع مقدس، به دنبال نشان دادن حضور گسترده و جانفشانی روحانیت در این عرصه میباشد.
حجتالاسلام والمسلمین ملکدار خاطرنشان ساخت: در این راستا، پنجم خردادماه در سالن همایش دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه همایشی برگزار میشود که آثار و مقالات ارسالی و سخنرانیهای انجام شده در این همایش منبع خوبی برای تهیه این دایرةالمعارف حوزوی دفاع مقدس میباشد.
وی تصریح کرد: اگر این ستاد حوزوی وارد عمل نمیشود، ممکن بود مطالبی که در باره شهدای روحانی در دایرةالمعارف دفاع مقدس مطرح میشود، نتواند نقش و حضور گسترده روحانیت را در جنگ تحمیلی نشان دهد.