به گزارش سرویس استانهای مرکز خبر حوزه، حجت الاسلام سيدمحمد سادات منصوري گفت : مصحف حضرت فاطمه(س) از منابع علوم غيبي ائمه و خطبه فدکيه يکي از منابع معتبر و حاوي مطالب والا و عميق اعتقادي است.
وی ادامه داد : در روايات ما به صورت متعدد از کتابي به نام "مصحف فاطمه(س)" ياد شده است که اين کتاب توسط ايشان املا و توسط حضرت اميرالمؤمنين(ع) کتابت شده است و دست به دست به ائمه معصومين(ع) رسيده تا اينکه به دست امام زمان(عج) رسيده است.
حجتالاسلام سادات منصوري اظهار داشت : محتواي دقيق اين مصحف مشخص نيست، اما آنچه از روايات بر مي آيد اين است که برخي از مسائل ديني خاص و حوادث آينده و اسرار عالم هستي در آن ذکر شده است و ظاهرا يکي از منابع علوم غيبي ائمه اطهار(ع) است که ان شاء الله با ظهور حضرت حجت(عج) محتواي آن به طور کامل مشخص خواهد شد.
وي افزود: البته از ظاهر روايات مربوط به مصحف حضرت فاطمه(س) بر مي آيد که اين مصحف داراي يک محتواي ديني است اما اين محتواي ديني مراتبي دارد. گاهي مطلبي براي عوام بيان مي شود، گاهي براي علما و گاهي براي اهل سرّ و کساني كه از اسرار عالم هستي آگاهي دارند مطلبي عنوان مي شود.
حجت الاسلام سيدمحمد سادات منصوري تاكيد كرد : بنابراين اين، مصحف کتابي است که براي ائمه مطالب تازه داشته و از اسرار عالم هستي است و الان شيعه هيچ بهره اي از اين مصحف ندارد و بيشتر يک جايگاه معنوي، براي ما دارد.
وی گفت : در مجالس عزاداري حضرت زهرا (س) ميبايست از خرافات و حرفهايي که موجب اتهام به شيعه مي شود پرهيز كرد . لازم است جايگاه معنوي و علمي حضرت زهرا ( س ) شناخته شود و چه بهتر بود که احاديث حضرت زهرا (س) با توضيح و چاپ زيبا به مردم عرضه مي شد.
رييس مركز پاسخگويي به سئوالات و شبهات ديني خطبه فدکيه حضرت زهرا(س) را يکي از منابع شناخت ايشان عنوان کرد و گفت: خطبه فدکيه که حضرت زهرا(س) در مسجد مدينه ايراد فرمودند سرشار از مطالب والا و عميق اعتقادي است که بايد شرح و منتشر مي شد. با اينکه اين خطبه شرح شده است، اما به دليل سنگيني قلم و بيان در دسترس عامه مردم نيست و بايد افراد مسلط و صاحب نظر اين خطبه را به زبان امروزي شرح کرده و منتشر کنند.
حجتالاسلام سادات منصوري بر روشنگري در مورد رفتار و سلوک حضرت فاطمه(س) تأکيد کرد و افزود: بايد بدانيم بزرگان دين ما در حوادث مختلف چه عکس العملهايي از خود نشان دادند، تا بتوانيم نام الگو را بر آن بگذاريم و در زندگي به کار گيريم، مثلا بايد تبيين شود که حضرت فاطمه(س) در حوزه مسائل خصوصي و يا حوزه اجتماعي و يا در علم و دانش چه شخصيتي داشتند و يا در دوران تأسيس حکومت اسلامي در زمان پيامبر اکرم (ص) نيز ما مي توانيم رفتار ايشان را بيان کنيم و در مورد ايشان خيلي از مسائل يک در صد بيان نشده است.
وي اظهار داشت : ميبايست از ابزارهاي مختلف براي ارتباط با مخاطب بهره گرفت چرا كه ابزار تبيين مسائل ديني و معرفتي براي هر قشري از اقشار جامعه با هم متفاوت است.
رييس مركز پاسخگويي به سوالات و شبهات ديني در پايان يادآور شد : علاوه بر اينکه نيازمند منبر و مجلس وعظ هستيم در کنار آن با نشريه و کتاب نيز بخشي از مخاطبان را جذب مي کنيم ضمن اينکه از رسانه هاي جديد که جوانان بيشتر به آن اقبال دارند و يا شبکه هاي اجتماعي از جمله اينترنت مي توانيم از آن براي روشنگري جوانان در مورد سلوک عملي و نوع نگرش حضرت فاطمه( س) به جهان بهره بگيريم و اين وظيفه علماي ديني است که اينگونه معارف را به دست مردمي که توانايي دسترسي به آن را ندارند با زبان روز به آنها برسانند.