به گزارش مرکز خبر حوزه، مدير اداره همكاري هاي علمي وبين الملل پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در ديدار رييس مركز فقهي ائمه اطهار(ع) اظهار داشت: براي تاثيرگذاري بيشتر در عرصه بينالملل بايد كانونهاي علمي و انديشهاي با حضور مسلمانان، مستشرقان و دانشجويان مشتاق در خارج از كشور تاسيس كنيم.
حبیب قهرمانی خاطرنشان كرد: بايد از طريق اختيار گرفتن كانونهايهاي علمي و انديشهاي تاثيرگذار در خارج از كشور، انديشههاي ناب دين مبين اسلام و مكتب اهل بيت(ع) را با تدبير عالمانه به جهان ابلاغ كنيم.
*پيروز عرصه جهاد فرهنگی باشيم
وی ادامه داد: اين كانونها باعث خواهد شد كه ما معركه جنگ و تهاجم فرهنگي را از مرزهاي خود دور كنيم و در يك مبارزه احسن قلمي، پيروز عرصه جهاد فرهنگی و قلم باشيم.
قهرماني اظهار داشت: از طريق اين كانونها همچنين ميتوانيم كاربردي بودن اخلاق و تعاليم فلسفي، سياسي، فقهي و كلامي مكتب جعفري را به الگويي مناسب براي حاكميت بر جهان تبديل نماييم و براي رسيدن به اين مهم، همت والا و تلاشي مضاعف ميطلبد؛ يعني جهاد فرهنگي در مبارزه با سلطه اقتصادي و فرهنگي غرب بر جهان.
وي اظهار داشت: ما از اين طريق مي توانيم تهاجم فكري و فرهنگي دشمنان را كنترل نموده و جوانان و انديشمندان خارج و داخل را از خطر تزلزل فكري نسبت به اسلام و مكتب اهل بيت(ع) حفظ كنيم؛ اين چيزي است كه همواره دغدغه جدي رهبر معظم انقلاب در اين عرصه بوده است.
كارشناس مسائل بين الملل گفت: قادر هستيم با ظرافت و بدون ايجاد هرگونه حساسيت، نفوذ و تاثيرگذاري خود را در سراسر جهان افزايش دهيم.
وی افزود: مراكز علمي پژوهشي حوزه و حوزویان بايد خود را براي پاسخگويي به سيل نيازها و درخواستهاي معرفتي و معنوي مردم جهان آماده كنند.
*وحدت رويه درعرصه بين الملل
مدير اداره همكاري هاي علمي وبين الملل گفت: براي ترويج معارف مكتب اهل بيت(ع) در سراسر جهان، بايد نهادهاي بين المللي فعال در عرصه، به صورت منسجم حركت كنند.
قهرماني ادامه داد: فعاليت مراكز و موسسات ما در خارج از كشور بايد به گونهاي باشد كه دشمنان فكر نكنند مراكز از هم جدا و بدون برنامه در حال فعاليت هستند .
وي خاطرنشان كرد: بايد با قدرت در عرصه بين الملل حاضر و از تفكر مكتب اهل بيت(ع) دفاع كنيم، متاسفانه گاهي برخي شيعيان در كشورهاي مختلف با برداشت غيرعالمانه از تشيع، برخي اقدامات آنها تنها به نفع دشمنان تمام ميشود. وي اظهار داشت: بايد بزرگان و انديشمندان با حضور در عرصه بين الملل، از سوء استفاده كساني كه با نام شيعه قصد دارند چهره نوراني اهل بيت(ع) را تخريب كنند، جلوگيري نمايند.
مدير اداره همكاري هاي علمي و بين الملل حضور در همايشهاي بينالمللي را روش مناسبي براي معرفي اسلام ناب و مكتب اهل بيت(ع) دانست و گفت: اگر بتوانيم افراد متعهد و كارآمد را به كنفرانسهاي بين المللي اعزام كنيم، بسيار مفيد است و اثر فوق العاده و بازدارندگي سياسي را نيز به دنبال خواهد داشت.
*درخشش بانوي محجبه و خوش فكر قمي در پرتغال
قهرماني گفت: اخيرا يك خانم خوش فكر و محجبه از طرف اداره همكاريهاي علمي و بينالملل در كنفرانس بين المللي در پرتغال شركت كرده و در آنجا با حجاب، عفاف و رفتار خود در نقش يك مبلغه ديني براي اسلام و شيعه بسيار كارآمد و تاثيرگذار بوده است.
وي ادامه داد: اداره همكاري هاي علمي و بين الملل علاوه بر معرفي همايش ها در قالب تقويم همايش هاي بين المللي، افراد شركت كننده را قبل از سفر توجيه مي كند تا در خارج از كشور با مشكل مواجه نشوند، همچنین براي ارائه برخی خدمات به آنها، با رايزنان فرهنگي كشورمان و بعضي مراكز همسو نيز هماهنگيهاي لازم صورت ميگيرد.
قهرماني خاطرنشان كرد: اين اداره براي اولين بار نمايشگاههاي مختلف در سراسر جهان( كه با اغراض غربي صهيونيستي تشكيل نيافته باشند و يا وابسته به فرقههاي ضاله نباشند) را شناسايي و بهترينها را انتخاب و به مراكز مختلف اطلاع رساني ميكند.
این كارشناس مسائل بين الملل يادآورشد: قطعا حضور انديشمندان ما در اين نمايشگاهها باعث تضارب آرا با شخصيتهاي ساير كشورها خواهد شد و اين براي نظام جمهوري اسلامي ايران، ارزشمند است و در همين فضاست كه انديشمندان ما مي توانند از دستاوردهاي انقلاب اسلامي با بينش و بصيرت عالمانه دفاع كنند.
وي خاطرنشان ساخت: با توجه به نيازهاي موجود در كشورهاي مختلف بايد با هم تعامل و براي مشتاقان و شيفتگان مكتب اهل بيت(ع) توليد محتوا كنيم. اين امري ضروري است و همه در مقابل آن مسوول هستند.