حجت الاسلام ابوالفضل هادی منش در گفتگو با خبر نگار مرکز خبر حوزه گفت: یکی ازدغدغه های پیش رو در حوزههای علمیه که انکار پذیر نیست، خلاء روش تحقیق است.
وی با اشاره به پاسخ گو نبودن متن پژوهی به همه نیازها، افزود: امروز متن پژوهی پاسخ گوی تمام نیازهای جامعه نیست، حوزههای علمیه مانند یک کار خانه تولیدی، باید در همه عرصهها ایدههای نو قدم برداشته و متناسب با نیاز جامعه حرکت کنند.
مدیر هیئت علمی نویسندگی معاونت تبلیغ حوزه تصریح کرد: امروز جامعه نیازمند پژوهشهای حوزه است لذا طلاب و اساتید در حوزههای علمیه باید فارغ از دغدغههای فردی، به نیازهای جامعه گسیل داده شوند.
این استاد حوزه و دانشگاه تاکید کرد: اگر پژوهشهایي که صورت میگیرد، مطابق نیازهای جامعه باشد، اثر بخشی بیشتری خواهد داشت؛ البته تحقق این مهم مستلزم آموزش و یادگیریهای مستمر طلاب و محققین میباشد.
حجت الا سلام هادی منش با اشاره به آسیب زا بودن موضوعات در متن پژوهی، اظهار داشت: آسیبهای موضوعات متن پژوهی باعث شده بسیاری از گسترههاي کار پژوهشی، در متون فقهی خلاصه شود، هرچند ما اذعان داریم که وظیفه یک حوزوی فقاهت است، ولی این امر نمیتواند خروجی حوزههای علمیه را در متن پژوهی خلاصه کند.
* موقعیتی بزرگ برای حوزه
وی، تخصصی شدن حوزههای علمیه را یک موفقیت بزرگ دانسته و گفت: یکی از موفقیتهای بزرگ حوزه در چند سال گذشته، تخصصی شدن دروس بود، امروز طلاب با سلایق و توانمندیهای خاص در این رشتهها مشغول به تحصیل هستند.
حجت الاسلام هادی منش، با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری در جمع نخبگان قم، تصریح کرد: معظمله در دیدار با نخبگان تاکید زیادی بر برنامه ریزی دقیق در حوزههای علمیه داشتند.
وی تصریح کرد: با توجه به صدور انقلاب اسلامی به جهانیان میطلبد که مسئولین در بین حوزههای علمیه به بحث و تبادل نظر پرداخته و قبل از آن که نشریات غیر حوزوی، نشریات حوزویان را نقد کنند، طلاب و اساتید نقایص موجود در نشریات خود را برطرف نمایند.