یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024

اگر در قبال فرزندان و کودکان خود، به ویژه اکنون که امکاناتی چون رسانه های ارتباط جمعی وجود دارد، کوتاهی کنیم، در مقابل خداوند باید پاسخگو باشیم.

به گزارش مرکز خبر حوزه، آیت الله سیدهاشم حسینی بوشهری، امروز در دومین روز از همایش دین، رسانه و کودک که در محل سالن اجتماعات مجتمع آموزش عالی امام خمینی(ره) قم برگزار شد، با طرح این سؤال که نگاه اسلام به کودک چیست؟، اظهار داشت: مسئله کودک و فرزند جزء مسائل بنیادین دین ماست؛ از این رو باید مطالب مطلوب در این خصوص را استخراج کرد.

وی افزود: مسئله کودک در دنیای امروز از منظر یک موضوع اجتناب ناپذیر مورد مطالعه قرار گرفته است و از سوی دیگر وقتی والدین غربی می بینند که برنامه هایی که آنان برای کودکان خود از جمله بازی های رایانه ای دارند، نمی تواند نیازهای شان را برآورده کند، به دین و متخصصان امور دینی روی آورده اند.

عضو شورای عالی حوزه های علمیه گفت: اسلام عزیز برای تمام مراحل کودک برنامه دارد؛ این برنامه تا آن جاست که حتی زمانی که کودک به دنیا نیامده است، برای مادران و پدران هم برنامه دارد تا کودک در بهترین موقعیت به دنیا آید.

وی افزود: اگر در قبال فرزندان و کودکان خود و به ویژه اکنون که امکاناتی چون رسانه های ارتباط جمعی وجود دارد، کوتاهی کنیم، در مقابل خداوند باید پاسخگو باشیم.

آیت الله حسینی بوشهری خاطرنشان ساخت: متأسفانه برخی از والدینی که خود را مسلمان هم می دانند در طول زندگی هیچ محبتی نسبت به فرزند خود نداشته اند، حال آن که این گونه مسائل جزء وظایف پدر و مادر در قبال فرزند است.

* تلویزیون هم فرصت است و هم تهدید

وی به وظایف رسانه های ارتباط جمعی در قبال کودکان پرداخت و با بیان این که تلویزیون با ایده، سینمای خانگی و رادیو تصویری به وجود آمد؛ گفت: تلویزیون هم فرصت است و هم تهدید؛ به این معنی که علاوه بر آن که می تواند آسیب هایی را به همراه داشته باشد، می تواند در هوش و استعداد کودک نقش بسزایی داشته باشد.

امام جمعه قم با اشاره به سخنی از امام صادق(ع) مبنی بر این که نباید فرزندان مان را در معرض تفکرات انحرافی قرار دهیم، کودک بیشتر تأثیر پذیر است تا تأثیر گذار؛ این بر خلاف بزرگسالان است که هم تأثیر می پذیرند و هم تأثیر می گذارند.

*ازادی بی حدو حصر؛ هدیه والدین به فرزندان!

آیت الله حسینی بوشهری گفت: امروز متأسفانه والدین در گیر زندگی و کار شده اند و از فرزندان خود غفلت می کنند و زمینه آزادی کامل و بی حد و حصر را برای آنان فراهم کرده اند که این بسیار قابل تأمل است.

وی اضافه کرد: امروز مادران به وظیفه مادری خود و پدران به وظیفه پدری خود آن گونه که باید عمل نمی کنند و حتی رابطه عادی که باید والدین و فرزندان باشد وجود ندارد و این رابطه جای خود را به رابطه فرزندان با افرادی که شاید آن ها را نشناسد، بدهند.

*مشخصه های دین اسلام

امام جمعه قم در ادامه سخنان خود با بیان این که دین سه بعد باورها، اعتقادات و ارزش ها را  در خود دارد، گفت: دین ما هم جهانی ،جامع و هم جاودانی است و با همین سه مشخصه می توانیم آن را به دنیا معرفی کنیم.

آیت الله حسینی بوشهری خطاب به فعالان عرصه رسانه گفت: باید برای موفقیت هرچه بیشتر، نیروهای معتقد به فرهنگ اصیل دینی داشته باشید؛ از این رو حوزه های علمیه باید بیش از گذشته به کمک شما بیایند.

*معنی ارتباط دین و رسانه

وی با بیان این معنی ارتباط دین و رسانه این نیست که در ساعتی از شبانه روز، رسانه را در اختیار عالمان دینی قرار دهیم تا صحبت کند، گفت: که معنی این واژه این است که افرادی که آشنای به رسانه هستند، خود، آشنای به دین باشند.

استاد حوزه علمیه قم گفت: باید امروز درعرصه رسانه ای در مورد تکریم دین، تربیت کودکان از منظر اسلام، همزیستی از منظر جامعه اسلامی و ... بحث کنیم.

وی با بیان این که باید همواره مسئله جهانی شدن را نیز مورد مطالعه قرار دهیم، تصریح کرد: باید نوعی تفاهم و تعامل اخلاقی میان فرهنگ ها و ادیان دیگر و اسلام به وجود آید.

*ضرورت استفاده از روش های کارآمد در رسانه ها

آیت الله حسینی بوشهری خاطرنشان ساخت: استفاده از روش های کارآمد نیز امری است که باید در رسانه ها به آن توجه کنیم.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با اشاره به تحولات اخیر منطقه گفت: امروز متـأسفانه با همین قدرت رسانه، ذهن برخی از جوامع اسلامی منحرف و مسلمان را به دست مسلمانان می کشند و علاوه بر آن بر روی کودکان مان برنامه ریزی های گسترده ای می کنند تا در آینده استفاده لازم را از آن ها ببرند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha