به گزارش سرویس بینالملل مرکز خبر حوزه، در طول جنگ سیوسه روزه میان مجاهدان مقاومت اسلامی لبنان و مزدوران رژیم صهیونیستی، جهان شاهد دلاوری و شهامت جبهه اسلام بود و اسرائیل با وجود بهرهمندی از پیشرفتهترین تجهیزات نظامی نتوانست کاری از پیش ببرد.
شکست در نبرد فیزیکی و انفعال در جنگ زمینی و هوایی سبب شد سران این رژیم منفور دست به کاری بزنند که فرسنگها با کرامت انسانی فاصله دارد، آنها پشتوانههای علمی و فرهنگی لبنان را مورد تهاجم قرار دادند تا آب سردی بر آتش خشم و کینه خود بریزند اما غافل از آن بودند که خداوند به ناصران جبهه حق وعده پیروزی داده است «ان حزبالله هم الغالبون»
یکی از منابع غنی و مخازن سرشاری که در جنگ سیوسه روزه مورد تهاجم قرار گرفت و در آتش سوخت، دو کتابخانه متعلق به حجت الاسلام والمسلمین سید جعفر مرتضی عاملی از روحانیون برجسته لبنانی بود.
کتابخانهای که در منزل آقای عاملی و در منطقه ضاحیه در حاشیه جنوبی بیروت قرار داشت در هفته پایانی جنگ از زمین و هوا مورد تهاجم قرار گرفت و در آتش خشم اسرائیل سوخت.
* بیان جزئیات حادثه
سید محمد مرتضی عاملی فرزند ایشان در گفت و گو با حوزه نیوز به جزئیات این حادثه پرداخته است.
وی در این باره میگوید: وقتی جنگ شروع شد حاج آقا در کتابخانه منزل خود مشغول نوشتن جلد آخر کتاب «الصحیح من سیرة النبی الاعظم(ص)» بودند، تا روز هفتم هم در همانجا بودند و سپس به جای دیگری در بیروت منتقل شدند.
سید محمد عاملی افزود: ایشان به علت علاقه خاصی که به کتاب و نوشتن دارند از تمام فرصتها برای مطالعه استفاده میکنند و در دوران جنگ سیوسه روزه نیز با ادامه دادن کارهای خود توانستند آخرین جلد کتاب «الصحیح من سیرة النبیالاعظم(ص)» را به پایان برسانند.
وی یادآور شد: یک هفته به پایان جنگ باقی مانده بود که شعلههای آتش کینه صهیونیستها به کتابخانه حاج آقا رسید و این منبع غنی را از بین برد در این کتابخانه آثار خطی بسیاری از ایشان و دیگران بود مثلا کتاب غرائبالتفسیر که در قرن ششم نوشته شده بود.
سید محمد عاملی به عمق این تهاجم غیر اخلاقی اشاره کرد و گفت: چون اسرائیلیها برای حمله از بمب فسفری استفاده کرده بودند تا چهار پنج روز بعد هنوز تکههای آتش وجود داشت البته به علت وجود دو مخزن آب در نزدیکِ کتابخانه مرحوم پدر ایشان که در همان محل قرار داشت تعدادی از کتابها نسوخت ولی به علت تماس با آب صدمه زیادی دید.
وی ادامه داد: برخی از جلدهای «الصحیح من سیرةالنبی الاعظم» که تصحیح شده بود در این آتش سوزی نابود شد و حاج آقا دوباره آنها را تصحیح کرد، شعرهایشان، درسهایی که گفته بودند و خیلی چیزهای دیگر هم از بین رفت.
*عنایت الهی به کتاب «الصحیح من سیرةالنبی الاعظم»
فرزند استاد عاملی افزود: چند روز بعد هم کتابخانه دیگری و مرکز پژوهشهای اسلامی که آثار ایشان را چاپ میکند و تمام فایلهای کتاب الصحیح من سیره النبیالاعظم(ص) در این مرکز قرار داشت مورد حمله قرار گرفت و به طور کامل تخریب شد اما با لطف الهی یکی از کارکنان مرکز ساعتی قبل از اصابت موشک تمام فایلها را روی یک فلش کپی کرده بود به طوریکه وقتی آن شخص از مرکز خارج شد طولی نکشید که موشک به آنها خورد.
*اولین واکنش استاد عاملی به آتش گرفتن آثار
سید محمد عاملی تصریح کرد: دو سه روز بعد از پایان جنگ این خبر به پدر داده شد و من هم همان موقع از ایران تلفن کردم تا به ایشان دلداری بدهم که ایشان جواب دادند: « المهم اننا انتصرنا» (مهم این است که ما پیروز شدیم)
وی ادامه داد: من از حرفهای ایشان جا خوردم چون میدانستم کتابخانه از زن و بچه برای ایشان مهمتر است به طوری که وقتی بچهای به یکی از کاغذهای ایشان دست میزند دنیا را زیر و رو میکند. وقتی این خبر را شنیدند خیلی ناراحت شدند و طبیعی هم هست که ناراحت شوند ولی در برابر پیروزی، کتابخانه برایشان مهم نیست.
فرزند استاد عاملی تاکید کرد: به نظر من اسرائیل کتابخانههای حاج آقا را شناسایی کرده بود چون هم با هواپیما حمله کرد هم موشک زد و روز آخر جنگ و پانزده دقیقه مانده به شروع آتش بس هم محل اقامت ایشان را مورد تهاجم قرار داد و موشکی در چند متری ایشان منفجر شد.
سید محمد عاملی افزود: پس از این حادثه حاج آقا تمام مسایل حفاظتی و امنیتی را رعایت میکند و هر چهار پنج ساعت نوشتههایشان را برای تایپ میدهند!
وی در پاسخ به این سوال که اکنون ایشان از چه منبع و کتابخانهای استفاده میکند گفت: آن دو کتابخانه به طور کامل تخریب شد و بعد از جنگ محل دیگری برای ایشان در نظر گرفته شد و برخی از مسئولان لبنان کتابهایی به ایشان اهدا کردند و من هم از قم چیزهایی که نیاز دارند را برایشان میفرستم.
وی در پایان یادآور شد: علوم اهلبیت(ع) اینطور و با سختی به دست ما رسیده است، آیا ما حاضر هستیم مثل بزرگان و با زحمت درس بخوانیم؟
* اشاره به مجموعه « الصحیح من سیرة النبی الاعظم(ص)»
گفتنی است مجموعه ارزشمند «الصحیح من سیرة النبی الاعظم(ص)» در سال 1385 به عنوان کتاب سال جمهوری اسلامی معرفی شد. این کتاب در ده بخش تدوین شده و با نگاهی دقیق به جزئیات زندگانی رسول اکرم(ص) پرداخته است.
استاد سید جعفر مرتضی عاملی در خاتمه اثر ارزشمند «الصحیح من سیرة النبی الاعظم(ص)» که چند روز بعد از پایان جنگ نوشته شده آورده است: از جمله چیزهایی که خداوند مرا بوسیله آن امتحان کرد از بین رفتن کتابخانهام است که شامل مخطوطات قدیمی بود و حتی یک خط آن به من باز نگشت.
بخش زیادی از جمله آخر کتاب در زمان جنگ نوشته شده لذا شاید نتوانسته باشم حق آن را مثل سایر جلدها به جا آورم.
این اندیشمند فرزانه در انتها ثواب نوشتن کتاب را به روح پدر خود و شهدای جنگ سیوسه روزه اهدا نموده است.
گفت و گو: مرتضی سعیدی