به گزارش مرکز خبر حوزه، حجتالاسلام والمسلمین سید محسن طباطبایی، شب گذشته در برنامه حلقههای معرفت با عنوان «امامت و رهبری در آثار شهید مطهری» با اشاره به اینکه مسئله رهبری در آثار شهید مطهری پراکنده است، گفت: اگر بخواهیم بحثی از ولایت فقیه از استاد شهید مطهری داشته باشیم، باید کتابهای ایشان را در کنار هم قرار دهیم تا بتوانیم بحث مترقی ولایت فقیه را از این کتابها استخراج کنیم.
وی با اشاره به اینکه یکی از دغدغههای شهید مطهری رشد و تعالی جامعه اسلامی بود، خاطرنشان ساخت: در نوشتههای این شهید بزرگوار میبینیم که ایشان جبران ضعف و عقبماندگی جامعه اسلامی را یکی از مهمترین وظایف بزرگان و علما میدانستند و از آنها میخواستند که این نقیصه را برطرف کنند.
این محقق و پژوهشگر حوزوی به تعریف رهبر از نگاه شهید مطهری پرداخت و اظهار داشت: رهبری از نگاه استاد شهید مطهری به معنای تشخیص داشتهها و هدایت جامعه به سمت هدف مناسب و کمال میباشد که میتوان این تعاریف را در کتابهایی نظیر امدادهای غیبی، نهضتهای اسلامی و آینده ایران اسلامی پیدا کرد.
حجتالاسلام والمسلمین طباطبایی در بخش دیگری از سخنانش به مسئله امامت هم اشارهای کرده و اذعان داشت: استاد مطهری در اواخر عمر شریف شروع به نوشتن مجموعه مقدمه بر جهانبینی اسلامی کردند؛ اما به دلیل شهادتشان نتوانستند بحث امامت را به پایان برسانند؛ لذا در کنار هم قرار دادن کتابهای ایشان میتواند به ما در این بحث کمک کند.
وی تصریح کرد: شهید مطهری در کتابهای خود امامت را یکی از اصول دین شیعیان معرفی میکند و میفرمایند که نگاه ما به مسئله امامت و رهبری متفاوت از نگاه أهل سنت است؛ بنابراین ما باید تعریفمان را از امامت بیان کنیم و از آنها نیز سوال کنیم که تعریف شما از امامت چیست؟
این محقق و پژوهشگر حوزوی با اشاره به اینکه یکی از ویژگیهای استاد مطهری این بود که در بیان مسائل اول به مفهوم و توضیح آن مسئله میپرداختند و بعد به سراغ مباحث دیگر میرفتند، یادآور شد: این استاد شهید در کتابهای خود آورده است که اگر مسئله امامت فقط همین بود که یک نفر رئیس یک کشور یا مجموعهای شود، باید نگاه اهل سنت را قبول کنیم؛ اما نگاه ما به مسئله امامت به این سادگی نیست؛ بلکه ما امام را یک حاکم دنیوی یا یک رئیس در دنیا نمیدانیم. امام کسی است که علاوه بر اینکه جنبه حکومتی و رهبری دارد، دوجنبه دیگر زعامت دینی مردم و ولی بودن را نیز دارد و او رابطه فیض بین بنده و خداوند متعال است.