پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024
کد خبر: 249246
۱۲ اردیبهشت ۱۳۹۰ - ۰۶:۳۱

امام کسی است که علاوه بر این‌که جنبه حکومتی و رهبری دارد، دوجنبه دیگر زعامت دینی مردم و ولی بودن را نیز دارد و او رابطه فیض بین بنده و خداوند متعال است.

به گزارش مرکز خبر حوزه، حجت­الاسلام والمسلمین سید محسن طباطبایی، شب گذشته در برنامه حلقه­های معرفت با عنوان «امامت و رهبری در آثار شهید مطهری» با اشاره به این‌که مسئله رهبری در آثار شهید مطهری پراکنده است، گفت: اگر بخواهیم بحثی از ولایت فقیه از استاد شهید مطهری داشته باشیم، باید کتاب­های ایشان را در کنار هم قرار دهیم تا بتوانیم بحث مترقی ولایت فقیه را از این کتاب­ها استخراج کنیم.

وی با اشاره به این‌که یکی از دغدغه­های شهید مطهری رشد و تعالی جامعه اسلامی بود، خاطرنشان ساخت: در نوشته­های این شهید بزرگوار می­بینیم که ایشان جبران ضعف و عقب­ماندگی جامعه اسلامی را یکی از مهم­ترین وظایف بزرگان و علما می­دانستند و از آنها می­خواستند که این نقیصه را برطرف کنند.

این محقق و پژوهشگر حوزوی به تعریف رهبر از نگاه شهید مطهری پرداخت و اظهار داشت: رهبری از نگاه استاد شهید مطهری به معنای تشخیص داشته­ها و هدایت جامعه به سمت هدف مناسب و کمال می­باشد که می­توان این تعاریف را در کتاب­هایی نظیر امدادهای غیبی، نهضت­های اسلامی و آینده ایران اسلامی پیدا کرد.

حجت­الاسلام والمسلمین طباطبایی در بخش دیگری از سخنانش به مسئله امامت هم اشاره‌ای کرده و اذعان داشت: استاد مطهری در اواخر عمر شریف شروع به نوشتن مجموعه مقدمه بر جهان­بینی اسلامی کردند؛ اما به دلیل شهادتشان نتوانستند بحث امامت را به پایان برسانند؛ لذا در کنار هم قرار دادن کتاب­های ایشان می­تواند به ما در این بحث کمک کند.

وی تصریح کرد: شهید مطهری در کتاب­های خود امامت را یکی از اصول دین شیعیان معرفی می­کند و می­فرمایند که نگاه ما به مسئله امامت و رهبری متفاوت از نگاه أهل سنت است؛ بنابراین ما باید تعریفمان را از امامت بیان کنیم و از آنها نیز سوال کنیم که تعریف شما از امامت چیست؟

این محقق و پژوهشگر حوزوی با اشاره به این‌که یکی از ویژگی­های استاد مطهری این بود که در بیان مسائل اول به مفهوم و توضیح آن مسئله می­پرداختند و بعد به سراغ مباحث دیگر می­رفتند، یادآور شد: این استاد شهید در کتاب‌های خود آورده است که اگر مسئله امامت فقط همین بود که یک نفر رئیس یک کشور یا مجموعه­ای شود، باید نگاه اهل سنت را قبول کنیم؛ اما نگاه ما به مسئله امامت به این سادگی نیست؛ بلکه ما امام را یک حاکم دنیوی یا یک رئیس در دنیا نمی­دانیم. امام کسی است که علاوه بر این‌که جنبه حکومتی و رهبری دارد، دوجنبه دیگر زعامت دینی مردم و ولی بودن را نیز دارد و او رابطه فیض بین بنده و خداوند متعال است.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha