جمعه ۲۳ آذر ۱۴۰۳ |۱۱ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 13, 2024

شرايطي كه امروز براي جهان اسلام مهيا شده از ابعاد مختلفي مشابه دوران مشروطه است؛ چون مانند آن دوران، هم مورد هجمه انديشه هاي مختلف علمي قرار داريم و هم از ابعاد گوناگون سياسي تحت تاثير حملات دشمن هستيم.

به گزارش مرکز خبر حوزه، حجت الاسلام والمسلمين محمد جواد ارسطا، در مراسم گراميداشت ياد و خاطره استاد شهيد مطهري و تكريم مقام شامخ اساتيد حوزه و دانشگاه، كه شب گذشته در دانشگاه باقرالعلوم(ع)قم برگزار شد، ضمن تسليت ايام شهادت حضرت فاطمه زهرا(س) و گراميداشت ياد و خاطره استاد مطهري، با اشاره به حساسيت هاي عصر حاضر اظهارداشت: امروز با ورود علوم و دانش هاي مختلف به كشورهاي اسلامي، شرايط بسيار حساس و ممتازي به لحاظ تاريخي در این كشورها  حكمفرما است و از انديشمندان مسلمان اتنظار مي رود با توجه به شرايط كنوني اظهارنظر كنند.

معاون آموزش دفتر تبليغات اسلامي، عصر حاضر را مشابه دوران مشروطه دانسته و گفت: شرايطي كه امروز براي جهان اسلام مهيا شده از ابعاد مختلفي مشابه دوران مشروطه است؛ چون مانند آن دوران، هم مورد هجمه انديشه هاي مختلف علمي قرار داريم و هم از ابعاد گوناگون سياسي تحت تاثير حملات دشمن هستيم.

وي افزود: اين تهاجم گسترده علمي،فرهنگي و حتي سياسي موجب شده تا شبهات فراواني در ميان آحاد جامعه اسلامي به ويژه جوانان ايجاد شود كه در اين راستا همه انديشمندان مسلمان وظيفه دارند با استناد به منابع اصيل اسلامي پاسخ گوي شبهات و انحرافات باشند.

* حربه اسلام هراسي و اسلام ستيزي

اين استاد حوزه و دانشگاه به مشكلات ديگر جوامع اسلامی اشاره كرد و ادامه داد: مشكل ديگري كه جامعه ما را احاطه كرده، وجود فرقه ضاله  و به ویژه وهابيت است كه با فعاليت هاي از قبل طراحي شده، سعي دارند چهره اسلام را در نگاه جهانيان منفور كنند؛ به گونه اي كه تمام قد در مقابل تشيع ايستاده و چهره اسلام ناب را ناپسند جلوه مي دهند.

حجت الاسلام والمسلمين ارسطا ادامه داد: اين قبيل فعاليت هاي ددمنشانه و مغرضانه،  در شرايط كنوني مشكل بزرگي محسوب مي شود كه نمونه آن در تاريخ اسلام وجود ندارد.

وي، مشكلات سياسي را از ديگر مشكلات جهان اسلام دانسته و افزود: تلاش غرب و حكومت هاي دست نشانده در راستاي خاموش كردن بيداري اسلامي و مصادره كردن انقلاب ها مردمی به نفع سياست هاي استعماري خود از ديگر مشكلات پیش روی مسلمانان است.

رييس دانشگاه باقرالعلوم(ع) تصريح كرد: استكبار مي خواهد با گسترش فعاليت هاي سياسي حركت هاي اسلامي را از بين ببرد و اين مهم را ميتوان در حضور ديپلماتيك و حتي نظامي غرب در برخي كشورهاي خاورميانه به وضوح مشاهده كرد.

*بمباران اطلاعاتی

وي، انفجار اطلاعات را از ديگر مشكلات عصر حاضر عنوان كرده و تصريح نمود: امروز با گسترش اطلاعات و دستيابي به فناوري هاي پيشرفته كه قدرت، سرعت و حجم دستيابي به اطلاعات را افزايش مي دهند، بشر به شكل بي سابقه اي بمباران اطلاعاتي مي شود.

اين استاد حوزه و دانشگاه ابراز داشت: زمان ما، بدون شك زمان جنگ سرد صليبي بين تمامي كفر و شرك از يك سو و انديشه ناب اسلامي در قالب تشيع در سوي ديگر است.

وي خاطرنشان ساخت: علاوه بر همه مشكلات ذكر شده، نيازها و خواسته هاي روزمره جوامع اسلامی را بايد به اين مشكلات اضافه كرد، همچنین امروز سوالات فراواني در زمينه هاي گوناگون مطرح شده و اسلام از ابعاد مختلف مورد سوال قرار گرفته است.

*دنیا از اسلام ناب توقع دارد

معاون آموزش دفتر تبليغات اسلامي تصريح كرد: جهان امروز از اسلام ناب توقع دارد بعد از آزمون و خطاي تئوري ها و جهان بيني هاي ضعيف و قوي شكست خورده ديروز، به عنوان آخرين مستمسك و تنها راه سعادت و تعالي، اسلام ناب در قالب مديريت كلان براي همه جامعه بشري راهكار ارائه كند.

رييس دانشگاه باقرالعلوم(ع) در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به اينك ه كشور ما در برخی از مسائل هنوز دچار مشكلات فقهي و اسلامي است، به حوزه فقاهت اشاره كرد و گفت: اگر بخواهيم تنها به مسائل داخلي بپردازيم، در اين زمينه مشكلات فراواني داريم؛ به طوري كه به عنوان مثال، قانون تجارت فعلي ايران كه مصوب سال 1347 شمسي بوده و براي يك دوره حداكثر ده ساله و موقت تنظيم شده بود، امروز بعد از گذشت 40 سال از اين قانون، متاسفانه هر سال تمديد و تكرار مي شود، بدون اين كه نوآوري و نياز سنجي صورت گيرد؛ بنابراين هنوز كار جدي فقهي در قانون تجارت انجام نشده است.

وي افزود: حقوق اداري كشور نيزچنين وضعي دارد و هنوز فقها وارد نشده اند تا با توجه به شرايط زمانه و نيازامروز گامي برداشته شود.

اين استاد حوزه و دانشگاه در ادامه سخنان خود به راهكارهاي موجود اشاره كرده و اذعان داشت: بدون شك دانشگاه نمي تواند اميد حل تمام اين مشكلات باشد و از توان و حيطه وظايف او خارج است؛ چون طبق قانون اساسي بايد مباني ديني در كشور به كار گرفته شود؛ براین اساس معاونت آموزش دفتر تبليغات اسلامي حوزه علميه قم در اين زمينه گام هاي خوبي برداشته است.

* تلفيق دروس دانشگاهي با مباني و معارف اسلامي

وي با بيان نحوه آموزش ها و فعاليت هاي اين معاونت تصريح كرد: يكي از محورهاي آموزشي، تلفيق دروس دانشگاهي با مباني و معارف اسلامي است، چون معتقديم دانشگاه و علوم دانشگاهي محض هرگز نمي توانند پاسخ گوي نياز جامعه باشند، بلكه بايد بر اين علوم مباني ديني و معرفتي اسلام را افزود.

حجت الاسلام و المسلمين ارسطا ادامه داد: دانشگاه باقرالعلوم(ع) بنا به ضرورتي كه بيان شد، دانش پژوهاني را از ميان طلاب علاقه مند حوزوي جذب كرده تا با هدف ارتباط صحيح ببين علوم دانشگاهي و حوزوي توليدات فكري و انديشه اي خود را متناسب با نيازهاي روز جامعه ارائه كند.

رييس دانشگاه باقرالعلوم (ع) اضافه كرد: از جمله گام هاي موثر اين دانشگاه، تاسيس رشته فقه سياسي است كه در آستانه تصويب و راه اندازي آن هستيم و بايد اذعان داشت تاكنون در هيچ دانشگاهی اين رشته راه اندازي نشده است.

*اگر ما وارد نشویم، دیگران وارد می شوند

وي يادآور شد: اگر مراكزحوزوی همچون دانشگاه باقرالعلوم وارد اين عرصه نشوند، مراكزي كه صلاحيت ندارند وارد عرصه مي شوند؛ همچنین آموزش ها را به صورتي ساماندهي کرده ایم كه فارغ التحصيلان پاسخ گوي نياز زمان خود باشند.

حجت الاسلام والمسلمین ارسطا با اشاره به راه اندازی رشته هاي حوزوي در دانشگاه باقر العلوم(ع)، گفت: به زودی آنچه در معاونت آموزش دفتر تبلیغات اسلامی انجام مي شود، در قالب موسسه آموزش عالي امام رضا (ع) که به دنبال تعميق و توسعه آموزش هاي حوزوي است، تجميع خواهد شد.  

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha