به گزارش مرکزخبر حوزه، حجت الاسلام والمسلمین محسن الویری با اشاره به ایام شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) و شخصیت سیاسی و اجتماعی این بانوی بزرگوار، اظهارداشت: زندگی و سیره حضرت زهرا(س) در تعاملات و فعالیتهای سیاسی و اجتماعی، بهترین الگو برای مردان و زنان جامعه اسلامی امروز است.
وی افزود: یکی از نکات غیرقابل انکار، شاخص و برجسته در زندگی حضرت زهرا(س) حضور بسیار گسترده و موثر اجتماعی و سیاسی آن حضرت است.
عضو هیئت علمی دانشگاه باقرالعلوم(ع) خاطر نشان ساخت: این بانوی بزرگوار در چندین صحنه در دوران کوتاه بعد از رحلت پیامبر(ص)، از جمله ایراد خطبه معروف در مسجد مدینه، گفت وگو ها و ملاقاتها با افرادی که بعدها به خلافت رسیدند و ... حضور بسیار موثری داشتند.
حجت الاسلام والمسلمین الویری، با اشاره به روایتی درباره سیره اخلاقی حضرت زهرا(س) که در بیش از 24 منبع تاریخی ذکر شده است، اظهارداشت: درکتاب « الاستیعاب فى معرفة الاصحاب» که یکى از کتاب هاى مهم اهل سنت درباره صحابه شناسى و رجال حدیث است و در قرن 5 توسط ابوعمر یوسف بن عبدالله بن محمد بن عبدالبرّ قرطبى نوشته شده، گزارشی از یک رویداد تاریخی می دهد که بعدها در سیره اجتماعی مسلمین بسیار تاثیرگذار است.
وی ادامه داد: دراین گزارش آمده است که حضرت زهرا(س) در روزهای منتهی به شهادت خود به اسما گفتند که پس از مرگ کاری که نسبت به زنان انجام میشود را نمی پسندم؛ یعنی این که جنازه زن را روی زمین میگذارند و پارچهای روی بدن او میاندازند و بلندش می کنند، گرچه پارچه بر روی بدن او قرار دارد ولی مشخص می شود، جنازه مربوط به یک زن است و اسما گفت به شما چیزی نشان میدهم که قبلا در حبشه دیده بودم، از چوب درخت خرما چیزی شبیه صندوق درست کرد و گفت در حبشه دیدم مردم مردگان خود را درون این صندوق ها حمل می کنند حضرت فرمودند چیز بسیار خوبی است ، با این ترتیب دیگر نمیتوان فهمید که جنازه زن است یا مرد.
عضو هیئت علمی دانشگاه باقرالعلوم(ع) افزود: این مسئله پایبندی حضرت را به ارزشها نشان می دهد که حتی بعد از مرگ نیز می خواهند ارزش ها باقی بماند.
*نخسین زنی که در تابوت تشییع شد
براساس گزارش روابط عمومی دانشگاه باقرالعلوم(ع)، وی که در جمع اساتید، کارکنان و دانش پژوهان دانشگاه باقرالعلوم(ع) سخن می گفت، در پایان خاطرنشان ساخت: وقتی حضرت از دنیا رفتند این کار انجام و در منابع تاریخی ذکر شده که نخستین زنی که در مدینه برای او تابوت ساخته شد، حضرت زهرا(س) بوده است و بعد از ایشان دیگران این کار را انجام داده و به مرور سنت جامعه اسلامی شده است.