مسئول کنفرانس بازکاوی مناسبات ایران و عراق در حاشیه دیدار جمعی از اندیشمندان و تاریخنگاران عراقی از کتابخانه حضرت آیتالله مرعشی نجفی در گفتگو با خبرنگار مرکز خبر حوزه، با اشاره به مراحل تعاملات بین دو کشور اظهار داشت: نزدیک به هشت ماه طول کشید تا در راستای افزایش سطح تبادلات علمی و دینی دو کشور ایران و عراق توانستیم ارتباط بیشتری با جامعه، علماء، اندیشمندان، محققین و اساتید عراقی را ترتیب دهیم.
وی خاطرنشان ساخت: در طی سالیان گذشته بر اساس رویکردهای حکومت بعثی عراق و کشورهایی که به هر حال در منطقه تبلیغاتی داشتند، یک شناخت غیرمنصفانه از ایران در نزد عراقیها و بالعکس به وجود آمده بود که ما با دعوت از این جمع، سعی داریم این شناخت غیرمنصفانه را بزداییم و فرازهایی را فراهم کنیم تا بتوانیم تبادل جدی و عینیتری را صورت دهیم که منتهی به همکاریها، طرحها و تحقیقات مشترک گردد.
سید علی مُجانی در ادامه سخنان خود با اشاره به سفر هیئت ایرانی به عراق، یادآور شد: در این سفر توانستیم با یک گروه 140 نفره از اساتید، محققان حوزههای علمیه عراق و اساتید دانشگاه رابطه برقرار کنیم.
مسئول کنفرانس بازکاوی مناسبات ایران و عراق، نحوه انتخاب این افراد را مدنظر قرار داد و اذعان داشت: ما به دنبال اشخاصی بودیم که در زمینه تاریخ، جامعه شناسی و حوزه میراث اسلامی و شیعی صاحب فکر و ایده بوده و تألیفاتی داشته باشند.
وی تصریح کرد: این مجموعه از افراد در پایان به یک تیم 120 نفره تقلیل و پس از بررسی مقالات و آثار آنها و به منظور همکاری بیشتر برای بازدید از چند سازمان داخل کشور از جمله کتابخانه مجلس شورای اسلامی، کتابخانه بزرگ حضرت آیتالله مرعشی نجفی، مؤسسه آلالبیت قم و دانشکده الهیات دانشگاه تهران به ایران آمدند.
سید علی مُجانی با اشاره به سفر چهار روزه این هیئت عراقی به ایران گفت: در این سفر علاوه بر تبادلات علمی، امکان بازدید از چند مرکز علمی، فرهنگی و حوزوی نیز فراهم گردید، همچنین سعادت زیارت بقاع متبرکه همانند حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه(س)، حرم حضرت عبدالعظیم حسنی و آستان مقدس امام رضا(ع) را نیز پیدا کنند.
وی با اشاره به این که وزارت علوم عراق پذیرفته که دور دوم این نشست در عراق انجام پذیرد، خاطرنشان کرد: با موافقت وزارت علوم عراق دبیرخانه دائمی این نشست در ایران راهاندازی خواهد شد، تا بتوانیم ارتباطات را افزایش دهیم.