جمعه ۲۳ آذر ۱۴۰۳ |۱۱ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 13, 2024
کد خبر: 249491
۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۰ - ۱۴:۴۳

مدیر حوزه علمیه تهران از تحصیل 5 هزار و 500 طلبه، زير نظر 600 استاد در مدارس علمیه استان تهران خبر داد.

به گزارش مرکز خبر حوزه،  حجت‌الاسلام والمسلمين سيد هادي خسروشاهي،  امروز در همايش" نگاه نو، اندیشه برتر" به نقش روحانيت در ترويج فرهنگ شيعه اشاره كرد و گفت: خدمات روحانيت شيعه با روحانيت ديگر اديان مثل مسيحيت فرق زيادي دارد و حتي تفاوت فاحشي با روحانيت اهل تسنن دارد.

وي گفت: فرهنگ روحانيت اهل تسنن قرار گرفتن در پشت سر خلفا و امراست چه امراي جور باشند ، اما در روحانيت تشييع، فرهنگي كه از ائمه اطهار (ع) به يادگار باقي مانده، استقلال است.

وي تأكيد كرد:‌ اگر زحمات روحانيت تشييع در تاريخ اسلام نبود، فرهنگ پوياي تشييع به خصوص از غيبت كبری به بعد باقي نمي‌ماند.

حجت الاسلام والمسلمین خسروشاهي ادامه داد: احساس وظيفه نسبت به ترويج فرهنگ اسلام اصيل توسط شيخ صدوق،‌ شيخ كليني، شيخ طوسي،‌ محقق حلي، علامه حلي و ابن ادريس به اينجا ناشي شد كه اين بزرگان هم فرهنگ را نگه مي‌داشتند، هم ياد مي‌گرفتند و هم آموزش مي‌دادند.

وي تأكيد كرد: براي گسترش فرهنگ و علوم اهل بیت(ع) تنها يادگيري ملاك نيست؛ بلكه وظيفه اصلي اين است تا فراگرفته‌هاي خود را به ديگران منتقل كنند و هر نسلي، نسل بعدي خود را از سرچشمه زلال معرفت سيراب كند.

مدیر حوزه‌ علميه تهران در ادامه سخنان خود به درك اين موضوع مهم از سوي علماي بزرگ اشاره كرد و گفت: به همين دليل است كه هر عالم شيعي به هر شهر و دياري كه مي‌رود يك حوزه علميه تأسيس مي‌كند. راه‌اندازي حوزه‌هاي علميه يك امر رايج و طبق فرهنگ ماست كه هم ترويج فرهنگ و هم بين مردم بودن را در خود دارد.

وي افزود: با نگاهي به زندگي علماي شيعه در قرون معاصر مي‌بينيم كه افرادي مانند علامه بلخي در افغانستان،‌ علامه العمري در عربستان، مرحوم سيدعبدالحسين شرف‌الدين و امام موسي صدر در لبنان و مرحوم ميرزا هاشم قمي در مصر و بسياري ديگر با سفر به نقاط مختلف جهان به ترويج فرهنگ شيعه پرداختند و امروزه مي‌بينيم كه در اقصي‌نقاط جهان شيعه حضوري چشمگير دارد. در مالزي و ويتنام مي‌توان فرهنگ شيعه را يافت. در مصر روحانيون شيعي مورد احترام قرار مي‌گيرند و حزب‌الله فرزند برومند شيعه در لبنان محصول فعاليت‌هاي امام موسي صدر است.

وي با اشاره به فعاليت روحانيون استان تهران اظهار داشت: در تهران خاندان آشتياني‌ها، خاندان فلسفي، نجم‌آبادي‌ها و روحانيون بزرگ ديگر تلاش‌هاي زيادي كردند و دست به دست هم دادند و نتيجه تمام فعاليت‌هاي علماي شيعه اين شد كه سيد بزرگواري انقلاب كرد و خانواده پادشاهي را از بين برد. در حقيقت زحمات علماي شيعه در طول تاريخ در حال حاضر به نام جمهوري اسلامي مجسم شده است.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha