یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024

درک حقائق دین و ارائه آن، نیاز به رجوع به جادوگر، جن­گیر و مرتاض ندارد؛ بلکه باید برای شناخت دین و عرضه آن به مردم، به یک شخصیت دین­شناس رجوع کرد .

به گزارش مرکز خبر حوزه، آیت­الله مصباح یزدی، در اولین گردهمایی فراگیر قرارگاه عمار که در مؤسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) برگزار شد، با اشاره به این که چگونه کسانی که سابقه درخشانی در جامعه دارند، منحرف و دچار فتنه می­شوند، گفتند: سوال اینجاست چه چیزی باعث می­شود که برخی افراد با سوابق عریض و طویل، 180 درجه بچرخند و رنگ عوض کنند؟ این مشکل و ویروس از کجاست؟

*عامل فتنه از دیدگاه امام علی(ع)

ایشان برای پاسخ به این سوال به خطبه­ای از امیرالمؤمنین علی(ع) اشاره کرده و خاطرنشان ساختند: امام علی (ع) در این خطبه از شیواترین بیان و بهترین ترکیبات استفاده کرده است. در این خطبه آمده که آغاز پیدایش فتنه­های دینی دو عامل است؛ اولین عامل تمایلات نفسانی خاصی است که اشخاص دارند و چه بسا خیلی هم آگاهانه نیست و خود شخص از آن خبر ندارد، عامل دوم هم حرف­های خلاف حق و بدعت­هاست که آغازگر پیدایش فتنه­های دینی است.

عضوخبرگان رهبری در تبیین عامل اول، اظهار داشتند: کسانی در جامعه بودند با این که از سوابق خوبی برخوردار بودند و مبارزات خوبی هم داشتند، به دلیل ظهور هوس­های نفسانی و رفتن به دنبال آن هوس­ها و تمایلات، دچار فتنه شدند؛ این اشخاص در زمره کسانی قرار می­گیرند که با تمایلات نفسانی فتنه ایجاد می­کنند.

* مخلوط­کردن حق و باطل

رئیس مؤسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) در پاسخ به این سوال که این افراد چگونه فتنه را در جامعه ایجاد می­کنند، اذعان داشتند: بنابر خطبه حضرت علی(ع) در نهج­البلاغه، این اشخاص سخنان خود را به نحوی بیان می­کنند که مردم فکر کنند که حق است. آنها یک خوشه حق و یک خوشه باطل را با هم مخلوط می­کنند و به مردم عرضه می­ نمایند؛ مردم هم به دلیل دیدن آن خوشه حق، فریب می­خورند و گمراه می­شوند.

عضو خبرگان رهبری ادامه دادند: بودن عناصر حق و صحیح در کنار باطل، باعث می­شود که دیگران فریب این افراد را بخورند و متوجه لایه­های باطل آن نشوند.

معظم له ادامه دادند: راهکار عرضه حرف این اشخاص این است که آنها حق و باطل را با هم می آمیزند و به مردم عرضه می­کنند و راه ایجاد فتنه آنها، مخلوط­کردن حق و باطل است.

*از اشخاص حمایت مطلق نکنیم

آیت­الله مصباح یزدی با بیان این که نباید از افراد حمایت مطلق کرد، تصریح کردند: ما باید دنبال افرادی باشیم که اهداف و عناصر غالب آنها، اهداف حق است و کسی که غالب اهدافش شیطانی است، باید کنار گذاشته شود؛ اما شخصی که 98 درصد اهدافش حق است را باید حمایت کرد و او را پذیرفت؛ البته نباید از این شخص حمایت مطلق شود؛ چراکه شاید آن دو درصد، روزی بروز پیدا کند و این شخص اهداف باطل خود را عرضه کند.

*نحوه اجرای فتنه در جامعه

ایشان در ادامه به نحوه اجرا شدن فتنه در جامعه اشاره کرده و گفتند: امیرالمؤمین(ع) در ادامه این خطبه به نحوه پیاده­شدن این دو عامل در جامعه پرداختند و فرمودند: "این اشخاص با دو راه خلط حق و باطل و مطرح­کردن عامل وحدت­بخش و جاذبه­داری غیر از دین، به پیاده­کردن این دو عامل می­پردازند و فتنه ایجاد می­کنند".

ایشان در بخش دیگری از سخنان خود به را­هکارهای رهایی از این دو عامل پرداخته و خاطرنشان ساختند: با توجه به خطبه امام علی (ع) در نهج­البلاغه، اولین راه رهایی، خودسازی و کنترل هوس­هاست که با این کار می­توان جلوی  تمایلات نفسانی را گرفت.

*حقائق دین را با قرائت­های شیطانی خراب نکنیم

آیت الله مصباح یزدی ادامه دادند: از دیگر راه­های رهایی، کسب شناخت صحیح و عمیق از دین است تا حقائق دین را با قرائت­های شیطانی و آراء بدعت­آمیز خراب نکنیم. همچنین داشتن معرفت صحیح به مسائل سیاسی و اجتماعی روز از دیگر راه­های رهایی از ایجاد فتنه می­باشد.

* به دین­شناس رجوع شود

عضو خبرگان رهبری درپایان تاکید کردند: باید برای شناخت از دین و عرضه آن به مردم، به یک شخصیت دین­شناس رجوع کرد؛ بنابراین درک حقائق دین و ارائه آن، نیاز به رجوع به جادوگر، جن­گیر و مرتاض ندارد؛ بلکه اشخاصی هستند که می­توانند راهنمایی درستی در این قضیه داشته باشند و با رجوع به آنها می­توان دینی قوی و محکم به مردم عرضه کرد. 

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha